Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Establish your credit history - secured credit card

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2003, 06:02 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default Establish your credit history - secured credit card

Pentru a incepe sa iti construiesti credit history, le sugerez celor interesati secured credit card.
Daca veti cauta cu google veti obtine citeva banci ce ofera serviiciile acestea.
Eu am ales Orchard bank.
Adresa este:
http://www.orchardbank.com/care/Cust...irect=HomePage

Pentru a aplica on line :
https://www.orchardbank.com/hcs/hcsapplication?PLApply&

Succes!

Cezar
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 07:39 PM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Exact - asta este cheia startului pentru Credit History .
Mecanismul functioneaza cam asa . Voi trimiteti o suma de bani (300-400 $) la banca, banca va emite un card pe care voi il veti folosi ca pe un credit card - adica va veti folosi de banii vostri ca si cum ar fi niste bani dati de banca . La sfarsitul fiecarei luni va veni factura cu toate cheltuielile facute pe acel card . daca platiti in full nu platiti dobanda, daca platiti partial veti plati dobanda bancii, pe suma neplatita .
Secure Credit Cardul nu face decat sa-i dovedeasca bancii ca sunteti un bun platnic . Cam dupa 6-7 luni de folosire a acestui Secure Credit Card o sa primiti oferte de credit . E bine la inceput sa acceptati 1-2 oferte fie ele si foarte mici (doar de 200 $) . Cand aveti in mana primul credit card sunati la banca si cereti anularea Secure credit Cardului. Banca inchide contul si va trimite banii inapoi.
Nu stiu daca e foarte clar ce am spus ... pot detalia .
Sfatul meu este sa faceti aplicatie la Secure Credit Card din prima luna de emigrare, fie ca aveti sa nu job . Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 07:47 PM
thomas's Avatar
thomas thomas is offline
The Cable Guy

Pai din ce am auzit eu si mi se pare corect, nu e prea indicat sa platesti totul odata, ca daca tu ai banii aia de ce ai mai cumparat prin credit, ideea e sa platesti ceva intre 25% si 50%, oricum mai mult decat suma minima care zic ei sa o platesti...
Si ce mi se pare absurd.. cum adica sa platesc interes (dobanda) la banii mei, iarasi nu cred ca se aplica

Astept pareri...
thomas

PS: S-au mai dezumflat degetele ca abia m-am trezit, dupa o zi de butonat... (pt Alex)
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 08:08 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Dobinda si evreii

Parerea mea in legatura cu dobinda:
e bine sa dai ceva DAR nu prea mult !
In afara de faptul ca platind la timp aratzi ca esti bun platnic mai e si farimitza de dobinda pe care le-o dai pe la nas ceea ce le arata ca desi platesti la timp nu potzi plati tot odata (vorbesc de sume mai mari) si atunci fie primesti oferte de carduri mai bune fie tzi se mareste disponibilul TOTUL ca sa te faca sa cheltuiesti !
In afara de asta dupa ce va facetzi carduri pe unde mai vretzi adica store-cards incercatzi sa urmaritzi ofertele speciale cind se ppot cumpara bunuri pe store-cards cu dobinda 0 pe un an sau mai stiu eu cite luni.
Exemplu: Saptamana trecuta a fost o oferta la Best Buy de 0% pe 18luni la bunuri peste o anumita valoare hai sa zicem 400$.
Daca am cumparat ceva in conditziile astea atunci e ca si cum m-am imprumutat de valoarea cumparaturilor pe perioada aia de 18luni DAR cu dobinda 0% ! Fain, NU ?
Si uite asha platesc cum vreau si nefortzat de nimeni FARA dobinda timp de 18 luni !
Deci eu zic sa datzi dobinda, doar putzina, cit sa i se simta mirosul !
Old 12-02-2003, 08:16 PM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Quote:
Originally Posted by Thomas
Pai din ce am auzit eu si mi se pare corect, nu e prea indicat sa platesti totul odata, ca daca tu ai banii aia de ce ai mai cumparat prin credit, ideea e sa platesti ceva intre 25% si 50%, oricum mai mult decat suma minima care zic ei sa o platesti...
Si ce mi se pare absurd.. cum adica sa platesc interes (dobanda) la banii mei, iarasi nu cred ca se aplica
Incerc sa explic ... scopul unui nou emigrant in America este sa cheltuie cat mai putini bani si sa aiba un credit history cat mai bun care mai tarziu va folosi la obtinerea imprumutului pentru o casa.
Daca platesti doar 25-50% din suma cheltuita de pe credit-card automat vei plati dobanda deci vei plati mai multi bani ...desigur, din asta traiesc bancile dar tu trebuie sa te gandesti la tine si nu la banci .
Deci, daca ai toti banii, e bine sa platesti totul in full, daca nu ii ai, e bine sa nu cheltuiesti de pe credit pentru ca o sa platesti mai mult decat face.
Tactica este urmatoarea ... A plati in full un credit card este ca si cum platesti cu cash cumparaturile respective dar ceva mai tarziu (cand vine factura). Noi, TOATE cumparaturile le facem pe Credit Card (haine, mancare, dulciuri) si le platim in full ... in acest fel, este ca si cum as plati cu cash dar imi rulez creditul ceea ce este atat de important .
Bancile cand te analizeaza pentru acordarea unui credit mai mare (pentru masina, pentru casa, pentru studii) se uita in credit hidtory-ul tau sa vada cat cheltuiesti pe ele si cat de bun platnic esti . Daca nu vad cheltuieli pe credit card-uri iti scade punctajul pentru ca nu ai cum sa le dovedesti ca esti un bun platitor.
Deci interesul tau este sa rulezi credit-cardurile dar sa nu le platesti dobanda - solutia : cumparaturi pe credit card si platite la sf de luna in full.
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 08:20 PM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Default Re: Dobinda si evreii

Quote:
Originally Posted by Alex4you
Deci eu zic sa datzi dobinda, doar putzina, cit sa i se simta mirosul !
, , Eu am zis exact invers ... de ce sa le dai dobanda daca poti sa nu le dai ? ... pe cei care analizeaza credit history nu ii intereseaza cata dobanda ai platit (asta ii intereseaza pe aia care ti-au dat credit-cardul) ci ii intereseaza sa vada ca ai cheltuieli fregvente pe credit card si ca le platesti in timp.
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 08:24 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Sirod,
credit cardurile sunt "a pain in the..."si te poti trezi dator vandut fara sa o realizezi prea bine.Ca e foarte simpul sa treci cardul si sa apesi ok.Iti marturisesc ca am un credit excelent fara sa fi folosit un credit card mai mult de cateva luni si atunci platind oaresce dobanda la el.In schimb imi platesc bill-urile la timp,nu aplic aiurea pentru carduri daca n-am nevoie de ele,nu imi verific toata ziua credit history-ul.Si stau si linistita ca-mi fac cumparaturile pe banii mei.
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 08:26 PM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Quote:
Originally Posted by Thomas
Asa este, este cumva "un furt" pentru ca dobanda nu ti-o platesti tie ci bancii, la banii care iti apartin ... dar asa este sistemul conceput .
Secure Credit cardul este vazut in credit-history ca un credit card, nu scrie nicaieri acolo ca de fapt aia sunt banii tai ... De aceea, ca sa nu platesti dobanda trebuie sa-l platesti in full ... in asa fel in credit history apar cheltuieli pe un credit card si in 6-7 luni de zile o sa inceapa sa te roage ei sa iei credit ... cand incep sa te roage, inchizi Secure-ul, iti iei banii inapoi si incepi sa primesti bani de la ei .

Fara acest Secure Credit Card, o sa treaca ceva timp pana cand vei gasi o banca sa-ti dea credit ... toate banicle, cand iti dau credit, se uita in credit history si motivul pentru care te resping va fi : insufficient credit history.
Reply With Quote
Old 12-02-2003, 08:29 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Comentariu

Quote:
Deci interesul tau este sa rulezi credit-cardurile dar sa nu le platesti dobanda - solutia : cumparaturi pe credit card si platite la sf de luna in full
Kashai ideal numa' sa stai cu okii pe butelie ca altfel te arzi, daca cheltuiesti mai mult decit potzi plati DECI o contabilitate a banilor e recomandata oricum.

Pe de alta parte chiar sa nu platesti deloc dobinda eu zic ca nu se poate decit daca platesti totul cu cash sau platesti in full la sfarsit de luna insa ce te faci cu rata la casa sau masina ? Aia are dobinda si e destula ! Cel putzin la inceput cind nu ai CH si ca sa iei o masina te prind de nas cu un "deal bun" la care platesti dobinda de te ustura la fund ca dupa mancarurile mexicane !
Old 12-02-2003, 08:36 PM
thomas's Avatar
thomas thomas is offline
The Cable Guy

Quote:
Originally Posted by Sirod
Deci, daca ai toti banii, e bine sa platesti totul in full, daca nu ii ai, e bine sa nu cheltuiesti de pe credit pentru ca o sa platesti mai mult decat face.
Tactica este urmatoarea ... A plati in full un credit card este ca si cum platesti cu cash cumparaturile respective dar ceva mai tarziu (cand vine factura). Noi, TOATE cumparaturile le facem pe Credit Card (haine, mancare, dulciuri) si le platim in full ... in acest fel, este ca si cum as plati cu cash dar imi rulez creditul ceea ce este atat de important .
Deci interesul tau este sa rulezi credit-cardurile dar sa nu le platesti dobanda - solutia : cumparaturi pe credit card si platite la sf de luna in full.
Mi se pare gresit. Eu daca as fi banca nu as acorda credit cuiva care face asa ceva. Pentru ca mi se pare absurd ca cineva care are banii sa plateasca full de ce mai vrea sa foloseasca credit cardul, si in plus ceea ce face acea persoan este doar de a incerca sa pacaleasca sistemul de a primi cat mai repede un Credit Card.
Daca tu nu le dai lor deloc dobanda, cand iti vor da creditul tot la fel vei plati full? Si EU ca banca ce castig de la tine.

Deci asta nu cred calea de a avea un Credit History calumea, ci platind in rate frumos, ca pentru asta ai Credit ca nu ai toti banii.....

Cine ma contrazice?

parere de novice in treburile astea,
thomas
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules