Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Am primit green card gresit

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2003, 07:29 PM
Alin Contis Alin Contis is offline
Junior Member
Bobocel

Default Am primit green card gresit

Eu is exact de o luna in state. Am cam toate actele ce imi trebuie:SSN cont bancar am avut si GC mai lipsea doar drivers license....dar idioatii de la immigrari mi-au gresit numele pe GC asa ca a trebuit sa ma duc iar la BCIS sa imi schimbe cardul: toate bine si frumoase ca dupa ce am asteptat cateva zile acolo si in fiecare zi vreo 5 ore functionarii imi spun da e gresit intradevar o sa il schimbam: iara poza, iara amprente, iara alte formulare de completat si cica sa astept noul card intre 12 si 18 LUNI. E posibil asa ceva in amercica? E o birocratie de cel putin 3 ori mai mare ca in romania oriunde ai merge inclusiv la ssn, la driver license etc. Si peste tot iti cer cel putin 2 ID-uri si si alea facute de americani....deci...e o porcarie america dupa parerea mea.
Reply With Quote
Old 11-18-2003, 07:45 PM
Théo's Avatar
Th�o Théo is offline
Forumar fidel
Loterist informat

In schimb au o chestie buna americanii : nu te obliga sa ramai la ei , te poti intoarce oricand in Romania unde nu gasesti nici urma de "porcarii"...
Old 11-18-2003, 07:49 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default hehehehe

Si pe deasupra itzi si spun lucrul asta !

If you don't like it here then leave !

Si a trebuit sa varsam berea in iarba .....
Old 11-18-2003, 08:05 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Service Center Processing Dates for Nebraska Posted November 14, 2003 and Displayed to the Web on November 18, 2003

I-90
Application to Replace Permanent Resident Card
Initial issuance or replacement.
November 20, 2002

Deci cam un an de zile dureaza.
Reply With Quote
Old 11-26-2003, 07:48 PM
Junior Member
Bobocel

Default pt theo

Intradevar plecatul acasa in romania este deja pt mine a doua optiune. Prima ar fi sa imi gasesc un job anul asta si sa fiu cat de cat satisfacut. Daca prima optiune se va indeplini poate voi renunta la plecatul in romania, daca nu ma voi gandi serios sa ma intorc ca practic intre romania si sua nu e decat o diferenta: salariile. Oricum mie nu prea imi place aici, nu poti sa faci nimic si atata timp cat esti immigrant esti tratat ca un gunoi. De fapt si unii cetateni americani tot asa sunt tratati asa ca nu ma mai mira nimica. Ramane insa evident sa discut problema si cu amica mea care e destul de incantata de america spre deosebire de mine asa ca eu nu recomand nimanui care este deja in romania si caruia ii merge cat de cat bine sa vina aici. Daca vrea doar sa castige mai bine poate sa vina dar asta e singurul avantaj in sua in rest.....pauza.
Reply With Quote
Old 11-26-2003, 08:03 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Copii ....

Altzii si-au acordat un an ca sa faca aceasta incercare.
Vad ca tu ai capotat deja la nici 2-3 luni !
Dupa cum am mai spus AMERICA NU E PENTRU ORICINE !
Aviz celor care vor sa aplice anul asta si nu numai, DACA NU SINTETZI HOTARATZI NU IROSITZI SHANSA ALTORA !
In aceste cazuri e normal ca si posibilii sponsori sa isi puna intrebarea: la ce sa imi bag pielea la saramura daca copilul ala n-o fi copt si vrea sa se intoarca ?

Go Planet si zi mersi ca nu ai facut acest pas acum 100 de ani ca atunci nu te mai dadeai nici macar jos de pe vapor.
Old 11-27-2003, 07:20 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Suntem mereu stapaniti de sentimentul de provizorat si efemeritate in aceasta tara.Ne luam un job pe care suntem hotarati sa-l abandonam dupa o vreme,masina cu care circulam nu ne place si ne gandim mereu sa o schimbam,ne mutam din loc in loc si....cand ne-am luat casa noastra,visam sa ne luam una mai mareata.Poate ca nu traim toata viata decat drama dezradacinatului,a strainului care,in adancul sufletului spera sa se intoarca vreodata in tara lui.Mergand din aproape in aproape ne afundam insa tot mai mult in acest pamant.
Asa ca,Alin,sfatul meu e sa pleci acum,pana mai poti daca spui ca nu-ti place America.Nu uita insa ca in Romania,cu oricat de multi bani,nu poti cumpara civilizatia,cu tot ce implica ea.
Reply With Quote
Old 11-27-2003, 09:01 AM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Prieteni,

ADIDAS TORSION nu spune prostii!! La discutia de fatza ar veni cam asa:

Daca vrei cu adevarat RAMII IN AMERICA.
Daca vrei cu adevarat PLECI IN ROMANIA.

Depinde ce VREI. O data ce alegem o varianta trebuie sa-i acceptam AVANTAJELE si DEZAVANTAJELE. Nu putem fi si cu porcul in cotetz si cu slanina in pod

Tzara in care sa ai laolalta avantajele Americii si toti oamenii dragi si amintirile dragi din Romania, nu s-a inventat inca!! Asa ca alegem si noi una din variante si Go Planet!!
Reply With Quote
Old 11-27-2003, 11:06 AM
Sorin206's Avatar
Sorin206 Sorin206 is offline
Forumar fidel
Aspirant

servus Alin!

am citit ce ai scris pe acilea si am ramas putin dezamagit!
cum poti tu spune ca e acra portocala daca nici nu ai gustat-o????!?!?
eu sunt venit in US de cam 1 an si ma batea gandul rau sa ma intorc in Romania! bun! asta am si facut! mi-am luat o vacanta in Romania si iata-ma in capitala Romaniei .

Dupa nici 2 sapt de mirosit in jur deja apreciez America altfel!
se pare ca uitasem de ce plecasem de aici.Im mintea mea erau doar persoanele dragi si amintirile!
dar dupa cce am aterizat la Otopeni am inceput sa vad cate ceva:
mi-au furat din bagaje...., gropile de peste tot,tiganimea,oamenii de pe strada ce sunt mai toti imbracati in negru si cu capul in jos,discutiile dintre ei unde capitolul "bani" este suveran,etc.....

am gasit f multa mizerie pe strazi ,dar nu se compara cu mezeria umana gasita in case!
cat despre condus in Buc nu mai vorbim ;claxoane,morti,raniti si tot tacamul daca mergi regulamentar;civilizatie nu gluma!

despre politie si organele statului......
ma opreste intr-o seara la |control de rutina| si cand ii dau permisul american au inceput sa ii faca okii in cap numai $$$$$$$$$$$$$$!

In concluzie .....ma bucur ca am gasit toate aceste lucruri aici pentru ca :
ABIA ASTEPT SA MA INTORC ACASA IN PHOENIX SI SA IMI VAD DE VIATZA MEA!!!

Aline ,iti doresc multa minte si intelepciune in alegerea ce o vei face !!
Reply With Quote
Old 12-01-2003, 06:56 PM
Junior Member
Bobocel

Default whooooo.... mai incet

Capotat e un cuvant mult prea dur. Nu am capotat, am zis doar ca nu imi place aici si ca intoarcerea in romania e una dintre posibilitati si si asta doar daca nu gasec ceva de lucru. Si in plus prietenei mele ii place aici asa ca eu doar am relatat niste fapte reale si parerea mea, care poate sa difere de a altora. Cineva spunea ca sa intors in romania si a dat peste niste lucruri care l-au facut sa revina iar in usa dar vreau sa spun ca acele lucruri sunt si aici in state deci nu e nici o diferenta: gropi in asfalt (fereasca sfantu ca in manthatan is mai multe decat in tot bucurestiu ca sa nu mai spun de un miros de gunoaie), hoti: si aici e plin inca si inarmati, birocatie...nici nu mai vorbesc si lista ar putea continua. Nu spun ca e rau aici ci doar ca si in america intalnesti lucrurile astea la fel de mult ca in romania as spune ca in romania e chiar mai bine pt ca acolo poti sa mituesti pe cineva si obtii mai repede ceea ce vrei, aici nici macar asta nu poti face...de ex GC...sa astepti un an pt ca ei fac o gresala ....o tampenie oricum incep sa ma obisnuiesc. Imi pare rau ca nu pot sa descriu cum ar vrea unii america ca fiind tara tuturor posibilitatilor...pentru ca nu e asa cel putin pt unii...evident ca e greu foarte greu eu doar am dat un sfat celor care sunt deja in romania....sa se gandesca bine de tot inainte de a veni aici si sa stie la ce tratament sa se astepte. Si cam atat...desi ar mai fi multe de spus. Bafta la toti.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules