![]() |
|
|||
|
|||
![]() In primul rind vreau sa multumesc tuturor celor care sustin acest forum, care mie mi-a fost de mult folos.
Iar acum, cit mai concis, despre noi: Am aplicat trei ani la loterie si vara aceasta a venit raspunsul, pe 26 iunie. Am completat relativ repede actele si am trimis prin DHL. DHL nu are mesagerie cu confirmare de primire, dar plicul poate fi urmarit online, pe site-ul lor. A urmat asteptarea celui de al doilea plic. Numarul nostru a fost 10099, deci ultimul anuntat pe noiembrie. Pe 7 octombrie a sosit si al doilea plic, care m-a surprins, pentru ca eram programati peste patru saptamini, mult mai repede decit ne-am asteptat. Probabil ca faptul ca am trimis primul plic prin DHL a contat. Am facut vizita medicala la Biomedica si ne-a costat 6 milioane pentru 3 persoane (doi adulti si un copil de 5 ani). Am preferat aceasta clinica deoarece erau singurii care ne-au putut programa repede, restul cereau cel putin o saptamina in avans. Nu am avut nici un fel de probleme, cu exceptia faptului ca fiica noastra era bolnava la ora consultatiei si nu i s-a putut face vaccinul obligatoriu, asa ca am revenit pe 3 noiembrie si totul s-a rezolvat in citeva minute. Pe 4 noiembrie am fost la ambasada sa intreb ce fel de poze trebuie la interview, pentru ca nu am fost lamurit din explicatiile lor. Mi s-a spus sa le fac frontal (la interfonul ambasadei) si le-am facut la masina din fata. Pe 5 noiembrie la ora 7:30 am intrat la verificari, dupa care am intrat in sala. La ora 8:00 s-a deschis ghiseul 6 si am fost chemati. A urmat schimbul politicos de politeturi dupa care a inceput inchizitoriul. Am prezentat pasapoartele dupa care ne-au cerut pozele. Nu stiu exact daca trebuia sau nu sa fiu arestat pentru greseala comisa, dar mi s-a explicat ca pozele nu sint bune si totul era in asemenea maniera prezentat incit mai urma sa-mi aleg modul in care doresc sa fiu executat. Deoarece tonul functionarului de la birou nu era chiar unul la care m-am asteptat, am reactionat si eu in acelasi mod, adica violent, explicind ca am trimis cu primul plic un rind de poze asa cum se cereau. Raspunsul a fost ca ele trebuiau facute in ultimele 30 de zile (si e adevarat, asa scrie in instructiuni, mea culpa). Apoi am explicat ca fusesem cu o zi inainte si intrebasem la intrare... Etc. Nimic nu a ajutat, concluzia e clara, trebuie prezentate poze intr-o ureche in ziua interview-ului. Sfatuiesc sa fie facute la masina parcata in fata, chiar daca e piperat (100 de mii/2buc.). Dupa agitatia cu pozele mi s-a cerut sa mai semnez pe o foaie, am semnat, apoi mi s-a explicat ca semnatura mea nu e aceeasi cu cea din pasaport. Am replicat ca este, mi s-a spus iar ca nu este. In fine, a ramas stabilit ca ramine la aprecierea consulului daca e sau nu aceeasi semnatura. Si, ca sa ma explic, semnatura mea este una destul de larga iar cind am facut pasapoartele mi-au spus sa semnez intr-un spatiu foarte mic, pentru ca asa se cere la pasapoarte, asa ca semnatura era putin mai inghesuita, dar era aceeasi. Pe diploma de inginer era semnat si au verificat si acolo daca e la fel. A urmat prezentarea restului de acte, in ordinea din formulare. Dupa care mi s-a spus sa platesc taxele si mi s-a reamintit ca nu voi primi banii daca semnatura nu este aceeasi. Am platit 1305USD si am revenit cu chitanta apoi am parasit ambasada sa facem iar poze. Pe la ora 10:00 a venit consulul, cu care am dat cap in cap chiar in fata masinii de facut poze. Ne-au chemat, am ridicat miinile, fiica noastra a ridicat si ea fiind din acelasi sindicat, consulul a zimbit, am semnat apoi am asteptat iar. Nu m-a intrebat nimic despre semnatura, dar era curios daca vorbim chineza, deoarece am fost rezident 2 ani acolo. La ora 12:00 au sosit plicurile, ni s-au dat ultimele instructiuni si asta a fost tot. Mai usor decit ne-am asteptat, deoarece ne faceam complexe cu AOS-ul si restul actelor, dar mai greu decit ne-am asteptat, din cauza unor nimicuri, de genul pozelor. Mult succes in continuare tuturor si va doresc numai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Felicitari,Florin & company.
Poti sa spui,sunt convinsa ca nu sunt singura curioasa,daca ati avut AOS?Au mai fost si altii cu voi?Au primit viza?Nu?Mersi. |
|
|||
|
|||
![]() Da, am avut AOS, declaratie de la fisc cu valoarea apartamentului si extrase de cont bancar cu valoare suficienta.
|
|
|||
|
|||
![]() Florin,
Ai putea sa imi spui (daca iti mai amintesti bineinteles) ce intrebari ti s-au pus referitor la cei doi ani petrecut anterior in state. Si anume idac aai fostin statut, ce aifacut , daca ai lucart, etc. Multumesc si bafta in US. danver |
|
|||
|
|||
![]() Salut! E o greseala, eu am petrecut 2 ani in China. Mi s-a cerut doar cazierul pe toata durata, nimic altceva. Nu m-au intrebat ce am facut, doar consulul a fost curios daca stim limba pentru ca i se parea ceva exotic. La oricare alta intrebare raspund cu placere.
|
|
|||
|
|||
![]() Da ai dreptate.
Scuze pentru eroare. Nmai bine, danver |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
23 noiembrie | Roman | Interviul | 1 | 11-08-2004 10:32 PM |
Interview programare | Musashi | Am cistigat Loteria Vizelor! | 4 | 07-28-2004 09:07 AM |
Am avut interviu pe 20 noiembrie | Bibicu | Interviul | 2 | 11-29-2003 04:15 PM |
![]() |