|
||||
|
||||
knock yourselves out
|
|
||||
|
||||
pentru Amr
daca esti AMR care aparea pe forum acum vreun an, din Philadelphia,
as vrea sa comunic cu tine, pentru ca ai reusit sa-ti profesezi meseria aici, din ce imi amintesc eu, e-mailul meu e [email protected], te rog da un semn, cu bine claudia |
|
||||
|
||||
claudia,
toate datele de contact sunt in profilul meu. cum au zis si altii pe aici, ceea ce poate vrei tu sa-mi comunici sau sa afli (jobul), poate mai intereseaza si pe altii. de ce sa fim egoisti?! anarodeanu la yahoo (nu mai retin chestia cu spamul cum era, asa ca folosesc formatul asta) |
|
||||
|
||||
multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
intrebarea principala este daca ai reusit sa te angajezi singura, cinstit, adica fara " recomandare"... eu sunt intr-un oras cu 50.000 de locuitori, in care apar 2-3 anunturi de joburi pe profilul meu (economic), si nici macar nu ajung pana la interviu... rog raspunsuri din orasele mari, daca acolo sunt sanse sa-ti gasesti job singur.am venit singura in america, la straini, asa ca nu am recomandari si conectii. apoi mai am cateva intrebari (scurte) strict din contabilitatea de aici, nu stiu daca este de interes pe forum...o sa ti le pun pe e-mail... claudia |
|
|||
|
|||
insistenta
Buna, Claudia!
Sunt Lili din Ardmore, Pennsylvania si sunt profesoara la un liceu din Philadelphia. Din propria mea experienta, iti pot spune ca m-am angajat aici fara nici o recomandare. M-am informat mai intai de pe Internet care sunt cerintele pentru "out-of-state teachers", mi-am dat toate examenele necesare pentru certificare (chiar daca nu indeplineam toate conditiile pentru certificare atunci, neavand green card-ul), am trmis scrisori la Department of Education si astfel am aflat ca mai trebuie sa iau 3 cursuri, m-am pus cu burta pe carte sa invat bine de tot engleza, am dat o multime de telefoane la district (si am ajuns sa fiu chiar cunoscuta dupa nume), deci am dovedit din plin ca stiu ce vreau si ca nu renunt usor. Tine cont ca toate astea le-am facut intr-o perioada in care nici nu aveam drept sa lucrez (aveam viza H-2, de dependent), deci practic n-ar fi existat nici o sansa pentru mine sa capat vreun job de orice fel. Ei bine, dupa interviu, School District-ul s-a hotarat sa ma sponsorizeze pentru viza de munca, ceea ce a si facut, dar mai important decat toate e ca intre timp am castigat si la loterie, deci acum sunt permanent resident. Pot doar sa-ti dau un singur sfat, chiar daca nu lucram in acelasi domeniu: sa stii ce vrei, sa fii insistenta si sa ai incredere in tine. Crede-ma, e mult mai usor decat pare! Bafta multa! |
|
||||
|
||||
multumesc frumos pentru incurajari.
insa nu "pare", pentru ca sunt aici de peste 1 an, timp in care m-am straduit permanent sa razbesc. o fac in continuare, insa am acceptat faptul ca o sa-mi ia mai mult timp decat m-am asteptat, din cauza greutatilor. fiecare este cu cazul lui (si nu comentez, fiecare este cu "imprejurarile" si norocul lui, insa e bine sa se stie ca poate fi si greu), si daca esti cea care spunea pe forum ca ai facut voluntariat 6 luni full time (scuze daca fac confuzii) , imi permit sa cred ca cineva langa tine a muncit pentru 2, si si pt. ca tu sa poti fii voluntar. chiar si asta poate fi un lux, (timpul in sine aici este un lux) si poate altii in situatia mea inteleg. este un cerc vicios din care se scapa greu, dar spun tuturor ca este destul de greu aici singur, si a doua oara nu as mai veni singura. cand nu are unul job are celalalt si invers, dar singur trebuie sa tii ritmul permanent... eu muncesc 11 ore pe zi si conduc 2 ore, (ma intretin singura , cu toate cheltuielile, si am vazut destui romani care nu reusesc nici macar asta), concluzie: cat invatam in romania intr-o zi aici invat intr-o luna. (a se face conectia si cu engleza lui Alex... pentru cine are urechi sa auda...). precizez ca eu stiam engleza bine cand am venit aici, deci cunoasterea limbii nu inseamna si succes din prima, numai bine tuturor |
|
||||
|
||||
Yep, lili are dreptate
*perseverenta si incapatanare (aka "draci pe burta" vb lui alex, sau "ma dau afara pe usa, intru pe geam,ghinionul lor, ca tot nu scapa de mine")
*internet (monster, hotjobs, careerbuilder) si ziar *networking (am auzit de la x ca e un opening) asa am gasit jobul. dar, ca intotdeauna, intervine "norocul" sau oricum altfel il definim. altfel nu-mi explic ca mi-au raspuns max 5 employeri (majoritate recruiteri) si spitalul unde lucrez acum, si dupa ce m-am angajat, nimeni; recunosc ca nici nu am mai cautat, neavand suport aplicatia; dar, totusi din 30-40 de aplicatii in 2-3 luni, e cam putin. ce frustrant e sa te stii ca "spargi avioane", sa stii ca te brodesti cu postul lor si ei sa sa nu te bage in seama. macar cfo-ul meu la interviu a dat vina pe "experienta" si atat, a lasat la o parte alte "epitete": celebra "american fu**ing experience" -ce-o fi insemnand aia, intreaba un nativ, poate reuseste sa te dumireasca. (a se vedea topicul inceput pe forum, cred ca nu s-a lamurit, ca nu inseamna de fapt nimic, e doar o scuza din partea lor) si asa am ajuns accounts payable- am zis doamne ajuta, inainte, ca acum am intrat in sistem, ai mei sunt !!! si asa a fost. de atunci merg numai in sus. dar evident cu munca de rigoare, de care nu ma plang si nu scot nimanui ochii cu asta, ca sunt convinsa ca asa sunt toti emigrantii romani; in cazul meu pot spune ca am primit aprecieri (stii ca pe-alea in portofel le primim mai greu) si responsabilitati mai multe. si la o discutie "amicala", mi-a confirmat si sefa de birou ca de cum m-a vazut, mai mult de 2 ani in firma nu mi-a dat, pt ca invat repede si ma misc "natural" ) (in mediul meu contabil, la ce te gandeai, cititorule?), si are dreptate-rampa de lansare, multumesc, mi-a parut bine de cunostinta, la revedere. si desi a trecut doar un an, ma pot incumeta sa plec, dar mai stau un pic ca a venit iarna si nu sunt decat la 200 m de servici. asta, o alta "lovitura" a sortii...dar sa nu maniem pe Cineva. si ca sa inchei:da, jobul l-am luat pe bune, printr-un simplu click on line pe monster. am revazut de curand istoricuil aplicatiilor in contul meu. ca l-am intrebat si eu la un moment dat pe seful meu (eu centrez, el da cu capul, sau invers ), poate asta e alt avantaj:ca nu ma pierd intr-un team-evident ca am iesit in evidenta, fiind singura la contabilitate) cum de m-a ales pe mine dintre "millions" (evident, exageram). si raspunsul lui a fost ca aveam studiile. si ei aveau nevoie urgenta de A/P si eu mai lucrasem, si mai ales cu SAP (bun program, inca din ro mi s-a zis sa pun accent pe el, ca se cauta). si acum ne intoarcem la basics: insistentza bafta si ce mai urmeaza succes! ps. mutam topicul de conta la locuri de munca sau vb cu alex si ne facem si noi "sindicat"- nu numai IT-ul sa aiba , hai baieti, nu trageti in mine acum!!... ca sunt de-a voastra... stiu si eu a transfera pe mirc...aveti mila de o blonda.. |
|
|||
|
|||
knock yourselves out
Buna, mi-a atras atentia "SAP" acum lucrez la un asemenea program in RO implementat din luna august, ai putea sa-mi dai citeva detalii despre acest program as vrea sa stiu daca seamana cu ceea ce fac eu acum.
Multumesc anticipat! |
|
||||
|
||||
Si eu, si eu despre .... SAP
SAP !
bang ... ! E un cuvint cheie pe care il putetzi folosi cu succes in resumeuri DACA atzi lucrat efectiv cu unul DIN MULTELE MODULE pe care le are. SAP-ul din cite stiu eu este un sistem foarte stufos, plin de module din care AMR si chiar Mariana folosesc doar contabilitatea. Printre altele include: planning, management, online tracking, stocks samd samd samd asha ca la urma si in final ajung la ideea pentru care am inceput acest raspuns: Daca atzi folosit vreodata SAP-ul atunci mentzionati-l in resume chiar daca e vorba numai de modulul contabil ! Ajuta foarte mult si sare in ochi la recruiter. In alta ordine de idei SAP-ul nu se poate instala acasa pentru training pentru ca nu se compara cu shtifturile de Quicken sau celelalte programele de contabilitate personala sau de nivel mic-mediu. Si daca vretzi face tata topica pentru Economisti pe forum daca credetzi ca va ajuta la ceva - numa' un semn sa datzi ! PS Tot economist sint si eu, dar de REI ....
|
|||
|
|||
knock yourselves out
Buna! Suna destul de incurajator, stiu programul nu stufos este foarte stufos, dar am reusit sa-i dau de capat. Eu folosesc partea lui PM si MM nu sunt contabil am reusit sa ma familiarizez cu acest program printr-nu gram de noroc cel ce face pregatirea lucrului nu stie sa utilizeze calcularorul este mai in virsta si nici nu si-a dat silinta in nici un fel.
Imi doresc din tot sufletul sa-mi foloseasca si dincolo daca o sa ajung. Multumesc pentru lamurire. Bafta multa tuturor si sa auzim numai de bine! |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|