Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Chestiunea ingrijirii copiilor mici

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2003, 03:43 PM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default Chestiunea ingrijirii copiilor mici

Prieteni,

Am o fetita de un an. :P Din experienta voastra, pentru ca stiu ca multi aveti copii mici, care sint posibilitatile de a avea grija de un copil asa de mic in America? Voi sta cu ea in mod sigur acasa, pentru inceput, si va lucra numai sotul meu, si eu caut ceva in completare.
Dar spuneti-mi cum e cu acele "Day Care Center", care am inteles ca sint private. Aveti experienta personala cu asa ceva?

Deocamdata nu putem chema bunicii, fiind si noi la inceput.

Poate imi puteti spune mai multe pe aceasta tema.

Nici nu se pune problema sa las copilul in Ro (la un moment dat era o "controversa" pe forum pe tema asta, daca sa lasam sau nu copii in RO, la bunici, pe luni de zile), orice ar fi o sa stringem din dinti si o sa tinem copilul linga noi.

Sigur ne-ati putea ajuta cu sfatul si experienta voastra, asa cum faceti mereu.

Si inca ceva, exista vreo posibilitate sa facem o asigurare medicala care sa acopere probleme ce pot aparea (raceala simpla, etc), pina se angajeaza sotul meu si pina va avea asigurare medicala. Nu putem sta "decoperiti" nici macar o luna, in primul rind din cauza copilului.

Cu bine,

Mihaella
Reply With Quote
Old 09-27-2003, 05:27 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Nu iti pot raspunde la prima intrebare, legata de Day care center, o sa incerc sa iti raspund la urmartoarele:
Quote:
Deocamdata nu putem chema bunicii, fiind si noi la inceput.

Poate imi puteti spune mai multe pe aceasta tema.
Daca ati venit in USA anul acesta, o sa puteti sa chemati pe cineva aici, din partea voastra, abia in 2005! Asa zisa "chemare" sau "invitatie" este de fapt AOS-ul care se cere loteristilor cand sustin interviul pentru viza. Un astlef de AOS puteti completa, in numele vostru, numai dupa ce aveti cel putin un formular W2, pe care il primiti prin ianuarie sau inceputul lui februarie. Deci pentru 2003 o sa le primiti la inceputul lui 2004. Insa cum nu ati prins anul intreg, si o sa luati la inceput niste slujbe nu chiar foarte bine platite, sansele ca venitul pe 2003 sa fie suficient de mare pentru a putea chema pe cineva aici sunt cam mici.

Quote:
Si inca ceva, exista vreo posibilitate sa facem o asigurare medicala care sa acopere probleme ce pot aparea (raceala simpla, etc), pina se angajeaza sotul meu si pina va avea asigurare medicala. Nu putem sta "decoperiti" nici macar o luna, in primul rind din cauza copilului.
Asigurare puteti face, dar platiti voi din buzunar. Si pentru a avea acoperire pentru toata familia, ma tem ca o sa fie cam mult... poate pe undeva in jurul a 300 $ pe luna, daca nu si mai mult.

Bafta !
Reply With Quote
Old 09-28-2003, 06:30 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default Day care center

Uite cam cum stau lucrurile prin zona Chicago, mai precis Des Plaines.
Avem si noi un baiat de 7 ani. Cind am venit aici (martie 2003) datorita cautarilor in care am intrat si cursurilor ce doream sa le facem, am incercat si varianta day care. NU prea este pentru buzunarul celor ca noi. Un day care de 8-10 ore costa cam in jurul a 800-900 de $ pe luna pe aici. Depinde de ce elemente iti ofera si zona unde este amplasat.
Daca nu ai nici o alta varianta si TREBUIE sa iti cauti si tu de lucru, nu ai incotro si ai sa apelezi la varianta asta.

Din acest motiv multi dintre cei ce au ajuns aici in USA, sfatuiesc pe proaspetii loteristi sa vina cu suficiente fonduri financiare pentru a se sutine macar 8-10 luni.

Mult succes!

Cezar Stratulat
Reply With Quote
Old 09-28-2003, 01:56 PM
Forumar fidel
Loterist informat

Default Chestiunea ingrijirii copiilor mici

Mersi Shaguna, mersi Cezar. Ca un facut (semn bun, zic eu) mi-au raspuns chiar doi loteristi din Chicago.

O sa incercam sa luam legatura cu voi, poate ne putem cunoaste la un moment dat.

Mihaella
Reply With Quote
Old 09-28-2003, 07:10 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Daca ajungeti prin Chicago, ma puteti contacta in 2 moduri: trimiteti un email la [email protected] sau sunati la (773) 447-8403.

Bafta !
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 05:35 PM
Forumar fidel
Loterist informat

Aha, mersi mult, o sa te cautam, ca in doua saptamini, numai bine Mihaella
Reply With Quote
Old 11-03-2003, 01:41 AM
Mihaela G. Mihaela G. is offline
Membru
Invatzacel

E cam dificil intr-adevar sa trebuiasca sa ai grija de un copil (si sa nu poti munci) cand ai de platit chirii si facturi... Intotdeauna exista solutii care implica insa si compromisuri. Unul dintre ele ar fi muncitul pe schimburi diferite - cineva de la mine de la serviciu exact asa face - au o singura masina, el lucreaza dimineata ( a facut cerere sa poata incepe serviciul mai devreme decat altii - e drept ca nici nu locuieste f departe de locul de munca), iar sotia vine cu aceeasi masina pe schimbul 2. Alta solutie este intr-adevar day care-ul... dar e intr-adevar cam scump, depinde f mult ce salariu vei avea, nu stiu daca e convenabil sa muncesti o luna si la sfarsit sa vezi ca ai platit doar ingrijirea copilului si poate o factura-doua... Dar sunt si day-care particulare, unele destul de ieftine (mai ales daca nu vei locui in suburbii - si ma indoiesc ca iti vei permite de la inceput o chirie de cateva mii). Alex plateste pt copil in jur de 400 pe luna, deci, vorba lui, pentru orice lacat exista cel putin o cheie... conditia e sa cauti... Va doresc sa va adaptati cat mai repede cu totii si sa gasiti solutia cea mai potrivita. Inca ceva: asa cum stiu ca in Phila exista gradinite pe care copiii le frecventeaza doar de 2-3 ori pe saptamana (si doar 4-5 ore pe zi), precis ca erxista si la Chicago.... Poate n-ar strica sa incepeti cu asa ceva, ar ajuta-o pe fetita sa se obisnuiasca cu copiii si mai ales cu limba... Multa bafta!
Old 12-08-2003, 09:22 PM
Maria NY Maria NY is offline
Membru
Invatzacel

Am lucrat la inceput intr-un cabinet de pediatrie si din putinul pe care l-am deprins tot ce pot sa-ti spun e ca , cel putin in statul NY asigurarea copiilor e gratuita.Deci au un fel de asigurare bazala,dar acopera mare parte din necesitati (toate vaccinurile de ex.) .Daca parintii au venit mic, nu stiu din pacate la cat se ridica nivelul acceptat, mamei i se da si cartela de alimente, poate asigura hrana copilului, o parte din transport si parca si ceva scutece. Daca vrea cineva ma pot interesa mai in amanunt, am completat o gramada de formulare pt WICK ( parca asa se chema ), dar nu imi mai aduc aminte ce si cum.
Partea buna e ca daca vii intr-un oras mare ai mari sanse sa dai peste medici romani pediatri si te vor ajuta cu multe, inclusiv cu actele pt asigurare.Spun asta pt ca am vazut multi care nu stiau ca-si pot face asigurare pt copil si nu veneau la doctor de frica asta.
S-ar mai putea sa fie o conditie: sa nu ai prea multi bani in banca, nu stiu daca te califici pt ajutor .
Dar daca cineva vrea informatii detaliate, sau daca vine in NY, pot suna la cabinetul unde am lucrat si pot intreba ce si cum.
Maria
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 02:54 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Probabil ca peste tot in State exista un serviciu gratuit acordat femeilor insarcinate si copiilor dar ATENTIE! daca auziti de Welfare fugiti cat colo; fiindca acesta este in principal"ajutorul statului american"pe care vi se spune clar la interviu sa nu-l cereti fiindca e motiv de deportare.Sunt pentru copii asigurari de genul AETNA,BLUESHIELD,BLUECROSS la care puteti apela si,in functie de venitul vostru,aveti sanse sa obtineti gratuitate medicala pentru ei.Un truc ar fi(dar nu mintiti,e foarte riscant)sa solicitati asigurare medicala cand lucreaza doar unul dintre parinti(vi se vor cere check-uri pe ultima luna)si,doar cu un membru din familie lucand,va veti incadra fara probleme.Partea buna e ca asigurarea se verifica anual,chiar daca intre timp ambii parinti s-au angajat si venitul familiei a crescut.
Reply With Quote
Old 12-10-2003, 09:14 PM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Quote:
Originally Posted by Shaguna
Daca ati venit in USA anul acesta, o sa puteti sa chemati pe cineva aici, din partea voastra, abia in 2005! Asa zisa "chemare" sau "invitatie" este de fapt AOS-ul care se cere loteristilor cand sustin interviul pentru viza. Un astlef de AOS puteti completa, in numele vostru, numai dupa ce aveti cel putin un formular W2, pe care il primiti prin ianuarie sau inceputul lui februarie. Deci pentru 2003 o sa le primiti la inceputul lui 2004. Insa cum nu ati prins anul intreg, si o sa luati la inceput niste slujbe nu chiar foarte bine platite, sansele ca venitul pe 2003 sa fie suficient de mare pentru a putea chema pe cineva aici sunt cam mici.
Nu as vrea sa te contrazic dar eu am facut invitatie prietenei mele din Romania si nu mi-a cerut nimeni nici un W2 ... Am download-at form-ul de pe Internet, am completat acolo cum ca ii dau casa si masa si bani de buzunar, m-am dus la un notar public care mi-a notarizat AOS-ul si l-am trimis in Romania ...
Ea s-a dus la ambasada cu invitatia mea, dovezi unde munceste in Romania si ce bunuri detine si i-au dat viza ...asta se intampla anul trecut in Septembrie ... S-o mai fi schimbat ceva de atunci ???
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules