![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Buna,
am ajuns in SUA de o saptamana si deja incep sa-mi fac griji pentru mine. La fel ca la majoritatea loteristilor mesajul lui Alex "atentie la prieteni" are intelesuri multiple si cunoscute numai de cei care trec prin astfel de situatii. Am citit deja mesajele aflate in arhiva despte timpul in care iti vine SSN-ul acasa si m-am ingrozit. 6 saptamani sa stai in SUA fara casa, fara serviciu nu e chiar usor. Prietenii la care am venit ma vor gazdui numai pana miercuri caci la ei nu a durat decat 3 zile sa le vina SSN-ul (acum 3 ani) asa ca de miercuri voi fi "on my own". As vrea sa va intreb pe voi loteristi sositi in America dupa terminarea razoiului din Irak cat a durat pana v-a venit SSN-ul? Eu am luat o scrisoare de la SSA in care scrie ca am aplicat deja pentru SSN dar nu mi-o ia in considerare nimeni. Noroc ca am putut sa-mi deschid cont la banca si sa-mi iau permisul ca altfel eram chiar pierduta. astept sa aud de experientele voaste!! ![]() Ohio |
|
||||
|
||||
![]() Sint de 3 ani aici si te pot tzine numai o saptamana ?
Nu te pot ajuta in nici un fel ? Macar cu girarea sa itzi potzi inchiria un apartament ! Inca exista caini printre loteristi ! Asta e, nu ai de unde sa stii la cine ajungi pina in momentul in care aterizezi si esti dat afara dupa o saptamana ... Ai mai cunoscut romani pe acolo prin zona ? Exista biserica unde potzi cere un ajutor ? E adevarat ca nu potzi misca prea multe fara ssn insa se pot gasi joburi la negru mai peste tot in america asha ca potzi gasi ceva sa te sustzii pina vine ssn-ul. Daca nu gasesti sprijin de nicaieri (desi ma indoiesc - nu cred ca totzi sint caini in comunitatea aia) atunci cauta un motel la care potzi sta pina vine ssn-ul. APOI mare atentzie ca itzi vine green cardul pe adresa "prietenilor" si e posibil sa nu tzi-l mai dea (s-a intimplat !). Asha ca pt chestia asta cel mai bine in momentul in care pleci de la ei sa te duci la cel mai apropiat oficiu postal (cel de care apartzin) si le explici situatzia si ca asteptzi GC-ul de la INS pe numele tau si cei de la posta sa itzi opreasca acest plic. Te potzi identifica cu pasaportul si permisul. Bafta maxima si tzine-ne la curent !
|
|||
|
|||
![]() Apartament nu pot sa iau pentru ca nu am SSN. Masina nu pot sa iau pt. ca nu am SSN. Azi am reusit totusi sa imi iau un telefon mobil cu cartela ca sa pot lasa un numar la cei care depun aplicatii pt. job. Am fost la vreo 3 interviuri si ei vor SSN.
Acum incerc sa gasesc de lucru la negru la restaurantele europenilor ca am auzit ca se mai practica, dar in rest... Multumesc de raspus, ma simt bine sa stiu ca cineva ma asculta. Numai bine! |
|
||||
|
||||
![]() Din citite am aflat ca un aplicant la SSN poate sa lucreze pana la venirea
SSN-ului daca are formularul "FORM SSA-5028" care este pana la urma o dovada ca ai aplicat pentru SSN. Vezi http://policy.ssa.gov/poms.nsf/lnx/0100299090 Probabil ca depinde si de angajator sa considere acest formular sau nu dar merita incercat. "Request a temporary certificate (Form SSA-502 ![]() the card. This temporary certificate has no number, but is proof that you have applied for the card. Your employer should be able to use a "dummy number" (all O's, for example), if you have not received your social security number before the first pay check." ![]() |
|
||||
|
||||
![]() In ce oras/stat esti ?
|
|
|||
|
|||
![]() am aplicat acum 3 saptamani pt. SSN si de abia azi mi-au spus ca in sfarsit am intrat in sistem. Asta inseamna ca in o saptamana voi avea si eu mult ravnitul SSN.
Pentru toti cei care se pregatesc sa plece spre America va sfatuiesc sa va incarcati cu multa rabdare ca... e altfel decat va imaginati voi ca va fi. Eu stau acum la o a doua gazda care s-a indurat sa ma mai tina pana imi vine SSN-ul. Am avut o experienta mai putin placuta de indata ce am ajuns pe pamant american, dar sper eu ca tot raul va fi spre bine. Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute cu un gand bun si cu un sfat. Numai bine. Oana-St Louis MO |
|
|||
|
|||
![]() Scrie pe site-ul ssa.gov, ca daca nu vine SSN-ul in 3 saptamini, sa ii suni.
Eu il astept numai de 2 saptamini. Am fost azi la SSA sa intreb de ce nu mai vine. Mi-au zis ca ei ar putea da SSN-ul, dar pina nu dau unda verde aia de la imigrari, nu se poate. A verificat pe computator, la imigrari si nu m-au gasit. Astept, ce sa fac. Mi-a zis si aia de la ghiseu ca pot sa mai vin peste o saptamina sa verific. Mi-a placut ca sunt profesionisti oamenii de acolo: nici nu apucam bine sa deschid gura, ca imi spuneau tot ce vroiam sa stiu. Cred ca ei stiu toate intrebarile potentiale si raspund inainte de a le formula. Nasol e ca nici macar nu se poate incepe scoala de soferi fara SSN. M-am interesat, am fost la DMV si m-au pus sa plimb ursu'. Aici, in NJ, chiar daca mi-ar fi dat dovada ca am aplicat pentru SSN, tot nu mi-ar fi folosit la nimic, asa mi-a zis azi la ghiseu. |
|
|||
|
|||
![]() Buna,
dupa 3 saptamani de asteptare mi-a venit in sfarsit SSN-ul. De fapt l-am primit in posta dupa 4 saptamani, dar l-am luat de la un ghiseu SSA cu o saptamana inainte. Eu am obtinut carnet de sofer si fara SSN. Cred ca depinde de la un stat la altul. E foarte adevarat ca nu poti sa faci mai nimic fara acest document. Si daca ai sa-l primesti ai sa te minunezi de ce forma stearsa are...dar nu poti fara el. Azi mi-am luat masina, sper ca maine sa pot sa-mi iau si apartament, iar serviciul l-am inceput din a doua zi din care am primit SSN. E important sa cauti si sa nu stai pur si simplu sa vina. Oana |
|
|||
|
|||
![]() Aici sigur nu se poate incepe scoala fara SSN, scrie si in manual.
Ai venit cu banu' gros daca ti-ai permis masina chiar asa din prima. Avind SSN, iti faci cont automat, dar nu stiu daca mai dau si credit baietii, din prima, asa. Normal ca imi caut, am submis resumeul la o gasca de site-uri. Spre rusinea mea, nu am aplicat decit la vreo 15 slujbe pina acuma. |
|
|||
|
|||
![]() Masina nu am luat-o cu credit caci nu as fi putut obtine unul, neavand CH. Aici unde sunt eu nu poti sa te misti fara masina, practic nu exista trotuare, asa ca nu am avut de ales. Am cumparat masina de la un auction asa ca m-a costat mai ieftin am dat pe ea 2000USD .
Cu aplicatul pe internet am ajuns la vreo 80 de incercari. M-a sunat unul singur si cand si-a dat seama ca am terminat facultatea in Romania si ca nu am experienta americana m-a respins elegant. Mult succes! |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cit pot sta in afara SUA fara probleme ? | Sanda | Primii pasi | 2 | 02-09-2004 07:15 PM |
![]() |