|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Dan F - Detroit - 2003
In primul rand multumiri celor care administreaza forumul si celor care si-au povestit experienta personala. Mi-au fost de mare ajutor "micile" detalii pe care le-am aflat de la voi.
Am avut interviul miercuri si l-am luat. Cam asa a fost: Ne-am prezentat (eu cu sotia) la ora 9 si pana la 10 am asteptat sa ne vina randul asa ca am avut timp sa aud multe. Am fost chemati la ghiseul 6 unde era o d-na blonda. La inceput m-a pus sa scriu pe formularul care l-am trimis anul trecut, la rubrica celebra cu adresa cuiva din state, in loc de "not available" cum completasem atunci, numele si nr de telefon al sponsorului. Trebuie sa remarc faptul ca mi s-a adresat foarte direct "va rog sa treceti numele si nr de tel al sponsorului !" inainte de a spune eu ca am AOS si sponsor (?!). A urmat predarea actelor in ordinea in care le cerea ea. Am anuntat-o ca am si cartea de munca in original/copie/traducere cu care eu vroiam sa-mi probez experienta de 4 ani ca programator si provenienta banilor dar ea a zis ca n-are nevoie de asa ceva. Am fost doi cu un AOS de 70.000 si 14.000$ bani in cont la banca. A urmat o verificare pe computer a datelor sponsorului dupa care brusc intrebarea "cum justificati cei 14.000$, de unde ii aveti ?". Am raspuns " din salar si ii pot justifica cu cartea de munca". S-a gandit un pic dupa care mi-a cerut cartea de munca sa vada ... a raspuns un "mda". Ne-a trimis sa platim si sa aducem chitanta. Acolo una din bancnote mi-a intins-o inapoi fara explicatii si eu am dat alta in loc. Cam asta a fost prima parte. Dupa inca 45 de minute de asteptare am fost chemati la ghiseul 4 la discutia cu consulul. Ne-a intrebat daca vorbim engleza, "yes", dupa care am jurat (sau invers nu mai stiu). Prima chestiune foarte arzatoare (dupa atitudinea lui) a fost "cum justific faptul ca pe extrasul de cont cea mai mare parte a banilor mei au intrat in ultima luna". Atunci mi-am dat seama ca intradevar extrasul meu de cont era doar pe contul de USD, o singura pagina pe care se vedeau foarte clar 5 operatiuni de depunere in ultima luna. Raspunsul meu a fost "am avut banii in 3 banci pentru ca nu prea am incredere in banci. Dupa ce am primit programarea la interviu, pe masura ce depozitele la celelalte 2 banci expirau, am mutat banii intr-un singur cont pt care am scos extrasul". Raspunsul l-a multumit. A urmat intrebari despre experienta mea ca programator: firmele la care am lucrat, cu ce se ocupa firmele si ce am facut eu acolo. Pe urma i s-a adresat sotiei mele: cu ce se ocupa. Dupa 4 minute de discutat cu mine si 1 minut cu sotia mea a zis sa venim la 4 dupa vize. Cam asta a fost. Acuma (desi cred ca cei care urmaresc forumul stiu deja lucrurile astea) sa va povestesc probleme care le-au avut alti loteristi. Cum spuneam am stat destul de mult in asteptare in sala si am auzit cateva interviuri. - viza costa 435$ / persoana nu 100$ (!!!) si sa aveti mai multi la voi pt ca s-ar putea sa va refuze unele bancnote. - o familie s-au prezenta la suport material cu apartament donat de mama. La intrebarea "si mama unde o sa stea" au ridicat din umeri. A urmat un urlet al tipei de la ghiseu "pai o sa vindeti casa si o lasati pe mama in strada ?!".- sa aveti copia dupa certificatul de casatorie in 2 exemplare. - la 2 familii consulul le-a cerut sa aduca pe langa AOS si formularele w2 / 1040. La mine a fost suficient AOS-ul asa ca nu-mi dau seama care sunt criteriile dupa care cere sau nu formularele suplimentare. - am auzit si interviuri pt familii care s-au casatorit dupa primirea plicului de castigator la loterie. I-a luat separat si i-a intrebat cand s-au cunoscut, unde, cu ce ocazie, ce au facut la prima intalnire, si sa descrie cine apare in poze, cand si unde au fost facute pozele. La una din familii a insistat foarte mult sa vada facturi de la convorbiri telefonice. Ei sustineau amandoi ca au vorbit de pe cartele si ca nu au desfasurator la cartele. Cam astea le-am auzit eu. Inca suntem betzi de bucurie ca am luat vizele. Vom pleca prin iulie cred si daca nu intervine nimic primul pas il vom face in Detroit si dupa ce primim SSN-ul si GC-ul probabil ca o luam spre Chicago sau orice alta destinatie. Depinde cum o sa gasim de lucru. Bafta tuturor celor care urmeaza. Dan.
Display Modes | |
|
|