![]() |
|
|||
|
|||
![]()
In atentia celor care odata trecuti de stresul cu loteria/viza-n mana, intra in a 2-a portie de stres, vis-�-vis de ce anume au sa faca in America, ce serviciu li s-ar potrivi, cat dureaza, de unde sa inceapa, etc.
Ca si multi altii, cu loteria vizelor am ajuns si eu. Dupa ce mi-au venit actele, m-am angajat (dupa o serie de interviuri) la o banca, functionar (teller). Dupa 3 luni insa, mi-am dat demisia si m-am mutat in alt stat/oras. Acum sunt sofer de camion si produc/saptamana, cat la banca/luna.... Celor care si-ar dori sa devina soferi dar nu cred ca este o meserie pt ei, sau ca ar putea vreodata sa conduca un tir, stati linistiti, exact asa gandeam si eu.....dupa cca 1 sapt jumate am dat si luat examenul de sofer profesionist ! Ca sa nu mai lungesc vorba, DA, se poate ca oricine sa intre in job/business-ul acesta. Pt cei care NU vorbesc inca lb engleza la nivel conversational, NU reprezinta un impediment, intrucat la sustinerea examenului se foloseste un translator, iar ulterior, odata angajati, nivelul basic este suficient (multi soferi au angajatori romani, unde se vorbeste lb romana chiar si la dispecerat) Daca/cine este interesat sa afle demersul, pasii exacti, costurile, durata si mai ales job-urile disponibile, va stau la dispozitie cu toate detaliile, trimiteti-mi un mesaj privat si va voi raspunde. Mentionez ca exista unele cerinte anterior inceperii scolii de sofer profesionist, si anume permis auto (masina mica), SSN, examen medical, dovezi domiciliu in statul cu pricina (in cazul de fata, Michigan), obtinerea permisului de invatare (learning permit, care se elibereaza de SOS - secretary of state, in urma promovarii examenului scris). Nu este nimic de speriat, absolut totul se poate rezolva. Va rog sa va scoateti din cap eventualele "comisioane" si/sau alte asemenea "romanisme", ajut si indrum, intrucat si eu la randu-mi am fost ajutat si indrumat. Felicitari noilor/viitorilor americani ! |
|
|||
|
|||
![]()
Buna Royce, si noi ( sotul) avem in plan aceasta cale,soferia de tir. Insa noua ni s-a spus ca dureaza si 2 luni pana sa dea examenul. Cand ai dat examenul, deoarece am inteles ca se da fara translator. Si noi suntem stabiliti in michigan.
Last edited by Aramis; 10-10-2013 at 05:14 AM. |
|
|||
|
|||
![]()
Uite ca exista inca oameni harnici si cu suflet mare!!!bravo,bravo,bravo!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
poate sa ma ajute cineva in acest domeniu?
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Angajez sofer CDL FEDEX Ground | bv77nik | Locuri de munca | 0 | 07-01-2011 12:56 AM |
Sofer in Boston | Micky | Locuri de munca | 0 | 08-16-2006 02:37 AM |
Ce loc de munca as gasi...? | Livius | Locuri de munca | 116 | 03-02-2006 08:47 PM |
Carnete de sofer | MiMi | Detroit | 29 | 08-26-2005 03:33 AM |
Intrebari despre carnetul de sofer in America | Cristina07 | Primii pasi | 13 | 11-07-2003 03:11 AM |