Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Financiar

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-23-2010, 09:08 PM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default salarii in US

Ma gandeam sa deschid un thread despre salariile in US.

Personal as fii curios sa aflu cu ce salarii au inceput romanii la inceput in US, in ce domenii....cum evolueaza in timp...in criza...orice

Sau e un subiect prea delicat?
Reply With Quote
Old 03-23-2010, 09:42 PM
TIPTOP TIPTOP is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Destul de delicat... 10$/H
Nu zici nimi de bere aia ceheasca!? O sa plangi dupa ea...
Reply With Quote
Old 03-23-2010, 09:45 PM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Quote:
Originally Posted by TIPTOP View Post
Destul de delicat... 10$/H
Nu zici nimi de bere aia ceheasca!? O sa plangi dupa ea...
deja plang ca "m-am lasat" de ea sa pot da jos burta de tot
Reply With Quote
Old 03-23-2010, 10:09 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Daca bine-mi amintesc tot $10/ora, ca temp, deci fara vacante, fara medical leave, ca "office support". Dupa 6 saptamini angajat la aceeasi companie, ca accounting clerk, cu $12/ora, 10 zile de vacanta, 10 holidays, 2 personal leave, 15 medical, plus 401K cu 5% contributia companiei, asigurare medicala platita in mare parte de companie, tuition reimbursment. Dupa alte 4 luni, trecut pe AP clerk cu $15/ora, aceleasi beneficii. In 4 ani G/L Accountant, fara echivalare diploma, ori mers inapoi la colegiu.
Si da, foarte senzitiv subiect.
http://www.salary.com
http://www.payscale.com

In general government contractors (nu vorbesc de joburi la stat) ofera atit salarii cit si beneficii bune, iar atmosfera e mai relaxata.

Last edited by Milie; 03-23-2010 at 10:18 PM.
Reply With Quote
Old 03-23-2010, 10:33 PM
Musashi Musashi is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: �There's no such thing as "for sure". That's the only sure thing I do know.�
Default Hm

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Daca bine-mi amintesc tot $10/ora, ca temp, deci fara vacante, fara medical leave, ca "office support". Dupa 6 saptamini angajat la aceeasi companie, ca accounting clerk, cu $12/ora, 10 zile de vacanta, 10 holidays, 2 personal leave, 15 medical, plus 401K cu 5% contributia companiei, asigurare medicala platita in mare parte de companie, tuition reimbursment. Dupa alte 4 luni, trecut pe AP clerk cu $15/ora, aceleasi beneficii. In 4 ani G/L Accountant, fara echivalare diploma, ori mers inapoi la colegiu.
Si da, foarte senzitiv subiect.
http://www.salary.com
http://www.payscale.com

In general government contractors (nu vorbesc de joburi la stat) ofera atit salarii cit si beneficii bune, iar atmosfera e mai relaxata.
Ar trebui specificat ca fiecare stat este diferit. Salariul minim pe economie este diferit de la stat la stat. Eu totusi as incuraja noii veniti sa se arunce si la munci mai mari de 10$/hr pentru ca se poate.
Reply With Quote
Old 03-23-2010, 10:41 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Musashi View Post
Ar trebui specificat ca fiecare stat este diferit. Salariul minim pe economie este diferit de la stat la stat. Eu totusi as incuraja noii veniti sa se arunce si la munci mai mari de 10$/hr pentru ca se poate.
Sint de acord cu tine, desi putine-s profesiile care-s recunoscute. Sincer, n-am nici un regret ca am inceput cu $10/ora, desi erau tare buni si mai multi. Dar asa poate pretuiesc mai bine salariul de-acum. Un lucru-i de mentionat: daca esti harnic, stii meserie, si-ti vezi de treaba, promovarea vine repede.
Da salariile minime-s diferite de la stat la stat, dar nici chiar atiti de diferite incit sa fie semnificative, mai ales ca nu prea multi o iau de la $6.25.
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 01:08 AM
TIPTOP TIPTOP is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by Musashi View Post
Eu i-as icuraja sa se arunce la munci in primul rand ,macar cateva luni - e cea mai buna lectie pt un nou venit si orice l-ai invata nu face cat asta...Dupa aia poate gasi ceva mai bun ca doar nu-l lega nimeni acolo...Sigur unii se vor teme ca-s pierd stilul daca nu fac munca pt care-s calificati cea ce e adevarat sau le va fi rusine sa spuna pe cat muncesc...Dar vor stii de timpuriu sa dea ce i se cuvine cezarului de aici sau sa se intoarca.Agonia nu poate fi o solutie permanenta...
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 02:34 AM
AdrianT AdrianT is offline
Profesor
Forumo-dependent

salary.com
depinde de zona si de ce faci concret. Am ajuns intr-o sambata si de lunea urmatoare am mers la job. Am gasit jobul inainte pe net.
am inceput cu $25/ora aprox in acelasi domeniu in care m-am pregatit in facultate in Romania si in care am lucrat ulterior si in Europa de West. Cred ca puteam sa negociez un salariu mai mare la inceput insa am fost multumit ca am gasit ceva. Ulterior mi s-a marit successiv salariul in cadrul aceleasi companii si apoi am schimbat si jobul.
Si mereu vreau sa il schimb la ceva mai bine, sper sa reusesc.
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 01:28 AM
ramonel ramonel is offline
Junior Member
Bobocel

eu sunt deja in top 100 fortune companies
....
Reply With Quote
Old 05-05-2010, 10:46 AM
simmon simmon is offline
Junior Member
Bobocel

cat ar putea sa castige pe luna un economist in USA
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules