Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Scoli/cariera universitara/formare profesionala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-23-2008, 11:59 AM
diapunctc's Avatar
diapunctc diapunctc is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default certificari/teste/atestate utile pentru US

Ce ziceti de o sectiune unde sa punem (sau sa puna...cei care stiu mai bine ce anume trebuie si ce e util in US) diferite certificari/teste/atestate etc. care se pot obtine si in Romania, inainte de a zbura peste ocean, si care iti pot face viata mai usoara (si te pot ajuta in a-ti gasi un job/a-ti contrui o cariera) in SUA?

Noi vrem sa dam Toefl ..am gasit despre el ceva informatii (de prin 2004). Inteleg ca stiam bine - e util (doar) daca vrei sa faci o scoala acolo; partea cu "vrei" e foarte relativa insa... presupun ca ajungi in US, incerci sa-ti echivalezi diplomele, vezi ce ti se echivaleaza...si cel mai probabil vei avea nevoie de mici diferente/refacut anumite parti...si-atunci ajungi sa le faci chiar daca n-aveai inititla intentia sa revii la scoala (gresesc?)

Alt test relativ similar (dar cerut mai rar) ar fi GRE/Gmat (e acelasi lucru? sau doar seamana intre ele?)

ce altceva ti se mai poate cere si ar fi bien sa ai?

Am mai auzit pe domeniul IT de n teste si certificari care ar putea fi utile (n-am retinut nici unul ...oricum erau niste denumiri/prescurtari care mie nu-mi spunea nimic, asa ca n-are rost sa le pomenesc eu...)
Ce fel de certificari ar fi utile, din cele care se pot da in Romania ...si unde si cum se pot da (sau unde se pot gasi informatii utile despre ele).

Pe partea de traduceri, in SUA cum sta treaba? daca vrei sa lucrezi ca traductor (ex: RO-EN ...cred ca aici s-ar pricepe destul de multi...) sau poate si pentru alte limbi - ce anume iti trebuie?
(in Ro trebuie sa fi traductor autorizat si autorizatia o poti primi in mai multe cazuri - ex: dai niste examene si daca le iei cu note peste 7 parcurgi celelalte etape birocratice si obti autorizatia)...daca ai lucrat in Ro ca traducator conteaza? exista ceva ce ar fi util? - autorizatia, certificatul cu notele la examenele de traducator, recomandari de la clienti/angajatori?

Pentru medicina - ai terminat aici medicina, daca vrei sa profesezi ca medic in SUA trebuie sa ai step-urile; asta e clar. Insa pana le dai, ce posibilittai ai sa lucrezi in domeniul emdical/paramedical, ca asistent, sau pe diferite investigatii (egografii, radiografii etc.); am inteles ca trebuie date ceva teste/facute ceva cursuri ...exista unele care se pot da deja din tara?

...sunt convinsa ca exista multe alte domenii in care ar fi util pentru cei care se pregatesc sa plece in US sa stie cam cu ce sa se "inarmeze" la drum.
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules