|
|
|||
|
|||
Ajutor completare formulare CGFNS -pentru asist medical
Servus!
As vrea sa aplic pt CGFNS Chicago , sunt inca in ROMINIA ,si m-am gindit ca e mai bine sa le completez cu minuta mea decat sa las pe altii!!! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu cateva nelamuriri: Am descarcat formularele de pe net si am intilnit cateva cerinte pe care nu le inteleg. Sa incep cu primul formular:Request for Academic Records for credentials evaluation service-acesta trebuie completat de catre secretara de la Scoala Postliceala ,daca am inteles eu bine? Al doilea formular-Request for validation of registration/license for credentials evaluation service-acesta trebuie completat tot la Scoala Postliceala sau de catre autoritatea care mi-a eliberat Autorizatia de libera practica,respectiv Directia de Sanatate Publica ? In ceea ce priveste completarea rubricilor de la Pre-healthcare Profession education - se face referire la scolile pe care le-am facut,respectiv scoala generala,gimnaziu,liceu si se cere Name of Diploma or Certificate in its Original Language dar nu stiu ce sa scriu si Degree Obtained .In Romania ce degree obtii la absolvire? Va multumesc! Scuze pentru atitea intrebari sper ca m-am facut inteleasa! Ana |
|
|||
|
|||
asa
la primele 2 intrebari ti-ai dat raspunsul singura.
la ultima intrebare se refera la liceu si diploma de bacalaureat care in la astia se traduce High School Diploma. trimite numai copii dupa diplome, niciodata originalele, tine minte asta! ai trecut TEOFL-ul? daca da, atunci esti pe calea cea buna. Bafta si e loc mare pentru asistenti medicali aici daca treci examenul de RN. gologani multi.... |
|
|||
|
|||
Odata cu primul formular, cel de la scoala, trebuie trimise foaie matricola (transcript of grades), un sumar al orelor defalcat pe specialitati, atat pe parte teoretica cat si pe parte practica plus o copie dupa diploma de terminare a scolii + traduceri.
Al doilea formular il completeaza DSP-ul asa cum ai intuit. Odata cu el trimiti si copii dupa autorizatia de libera practica si fisa de inregistrarea la Regsitrul Unic al Asistentilor Medical + traduceri. Bibicu are dreptate. Nu trimiti niciodata originale si nu uita de stampile pe plicurile care teoretic trebuie trimis de catre scoala sau de catre DSP. Ei (americanii) cred ca peste tot in lume, sistemul functioneaza ca la ei. Adica tu trimiti formularele respective prin posta cu cererea de rigoare si secretarele de la noi au grija de toate. In realitate te duci la scoala, la DSP, mai duci ceva munca de lamurire pana cand iti completeaza cum vrei tu si dupa aia trimiti. Noi am trecut prin procesul asta in martie. |
|
||||
|
||||
Al doilea formular il completeaza DSP-ul asa cum ai intuit. Odata cu el trimiti si copii dupa autorizatia de libera practica si fisa de inregistrarea la Regsitrul Unic al Asistentilor Medical + traduceri.
Sotul meu termina scoala postliceala sanitara in august, iar noi plecam in septembrie. Nu are timp sa-si ia autorizatia de libera practica. E vreo problema? |
|
|||
|
|||
nu cred
licenta de asistent medical in Romania nu are nici o valoare aici. trebuie numai dovada ca ai facut scoala si pe urma dai examen aici de RN care e echivalentul postlicealei de asistenti medicali din Romania; deci diploma de la scoala absolvita de asistenti medicali si transcripul cu cursurile urmate si notele bineinteles.
in rest, dai examen aici si aici e aici; examenul!!!trebuie sa binganesti engleza bine; si TEOFL-ul inainte de RN examen. sau poate so mai fi schimbat ceva, dar aia nu e o problema. vezi la fata locului. |
|
|||
|
|||
Eu nu am avut nici o autorizatie pt ca nu am lucrat niciodata in RO! si nu mi-a completat nimeni de la directia de sanatate publica nici un formular! nici pt cgfns si nici pt. board of nursing!toate se completeaza de catre scoala si persoana care aplica.
inca o chestie: verifica daca se cere cgfns-ul pt statul in care vrei sa mergi sau nclex-ul e de ajuns; eu personal am avut o experienta f proasta cu cgfns care mi-a intirziat mai mult de 1 an actele! daca se cere doar nclex, atunci ai de a face doar cu board of nursing si ia mai putin timp. |
|
|||
|
|||
inca o chestie: ordinea examenelor e asa: toefl, cgfns-unde e necesar si apoi nclex; fara toefl nu poti da celelalte
|
|
|||
|
|||
scuze da eu tot nu inteleg cum sunt gradele de nursing acolo in SUA eu aici fac facultatea de asistente medicale de 4 ani dupa care iti poti da un masterat asta e cel mai mare grad la capitolul asistente medicale . Acolo? cum ajungi la stadiul asta k nu inteleg.ex eu dupa ce termin facultatae asta de 4 ani cum imi echivalez acolo k sa fie la fel ultimul grad
multumesc anticipat pt raspuns |
|
|||
|
|||
Quote:
http://allnurses.com/ http://www.google.com/search?hl=en&s...N&aq=f&oq=&aqi= |
|
|||
|
|||
Info pt asistente medicale
Servus!
Cred ca nu e prea tirziu sa vin cu ceva informatii ! Aici in America ca sa poti lucra ca asistenta medicala trebuie sa urmezi acesti pasi,indiferent daca ai terminat in Romania colegiu de 3 ani sau facultate cu tot cu masterat: -in functie de stat (de ex in Illinois se cere evaluarea actelor de catre CGFNS ,in New York -nu se cere)-deci evaluare acte de catre CGFNS -si poti sa iti descarci formularele de pe site ul lor-dai pe google CGFNS si iti apare adresa site-ului; -TOEFL -NCLEX-un examen complex ce cuprinde :Farmacologie ,obstetrica-ginecologie,neonatologie,pediatrie,psihiatrie si cateva chestii de Assesment si Management in Nursing. In spitalele americane o asistenta are atributii mult mai mari decat in Rominia ,au o conceptie diferita de abordare a pacientului care apropo se numeste client si nu pacient. Am lucrat ca asistenta in Rominia, aici nu lucrez inca dar sper...Acum ma bat cu desteptii de la CGFNS care se pling ca nu au primit nu stiu ce formulare si invat pt Toefl si Nclex. Cam asta am avut de spuS...mi ar place sa mai tin legatura sa ne incurajam cu viitoare RN-uri... Nu uitati nu va pierdeti sperantele!!!BAFTAA!!! Ana Maria |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|