Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > S-E SUA

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2007, 08:38 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Centura neagra la sapat
Team Member

Default "Reteaua" restaurantelor si magazinelor cu profil inclusiv romanesc in Metro Atlanta

Restaurantul ar fi Astoria din Suwanee, are si website care anunta evenimentele viitoare:
http://www.astoriaeurorestaurant.com/

De acolo am vazut meciul Romania-Olanda, sala era plina ochi, au adus si mese+scaune din afara, plus ceva nemaivazut intr-un restaurant, s-a putut fuma inauntru (va rog nu ma chemati de martor ca nu-mi convine). Are bere Ursus care e mai proasta decat Beck's, insa restaurantul are din ambele. Vinul de Pietroasa la $20 isi cam merita banii, desi are o concurenta serioasa in vinul unguresc de $6 Egri Bikaver din Trader Joe's.

Are mancaruri de baza romanesti: sarmale, vinete, ciorba taraneasca si de burta, mititei. Insa tocmai inainte de ziua recunostintei se pare ca a fost vandut unui alt proprietar care are un restaurant similar in Florida, si se pare ca se confrunta cu o fluctuatie de personal (mai ales bucatarul ar fi important aici), dar si cu o schimbare a strategiei de marketing, intrucat noul patron vrea sa se adreseze si clientelei americane, desi restaurantul nu se afla prea aproape de downtown (dar este aproape de highway).

Chiar langa restaurant se mai afla un magazin alimentar etnic, care are Borsec, Fana Shokata (probabil din Macedonia), gogonele, de regula are si ziare romanesti gratuite, plus salam vanatoresc, sugiuc si alte chestii orientale, unele dintre ele de gasit si in piata de la Dekalb (dar asta e un cu totul si cu totul alt subiect). Painea bosniaca e geniala.
Old 12-05-2007, 08:52 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Centura neagra la sapat
Team Member

Your Dekalb Farmer's Market
3000 East Ponce De Leon Avenue
Decatur, GA 30030
404-377-6400

Are pagina oficiala, insa mai utila ar fi Your Dekalb Farmer's Market
http://www.fabuloustravel.com/gourme...lb/dekalb.html

Nu am vazut produse romanesti (cu exceptia mentei...), insa au unele apropiate, oricum daca vrei chestii europene apoi gasesti acolo. Nu intru acum in amanunte, mai bine vizitati singuri.
Doar o singura mentiune aici: veniti ori cu cash, ori cu debit card, ori folositi bancomatul SunTrust, caci nu accepta credit cards, la fel ca si magazinele Aldi.

Aceasta piata alimentara poate fi considerata si o foarte buna locatie pentru pranz, intrucat are un restaurant cu bunatati etnice, si daca te multumesti cu scaune si mese gen Gospodina, mancarea este insa mult mai buna decat oferta fast-food.
Old 12-05-2007, 10:05 PM
josephine's Avatar
josephine josephine is offline
Profesor
Forumo-dependent

nu-i romanesc, e grecesc si are hamsii. nu stiu cum e, dar de-abia astept sa ajung in NY sa incerc. (spearings cica)

http://www.tavernakyclades.com/appetizers

ps: daca nu se potriveste cu topicul, nu ma supar daca stergeti mesajul
Old 12-05-2007, 10:06 PM
josephine's Avatar
josephine josephine is offline
Profesor
Forumo-dependent

lool, acu' vad ca mi-am bagat nasul unde nu trebuie.
asta e pentru atlanta

dar poate ar fi bine sa il facem universal. nu stiu, zic si eu. si da, mesajul anterior poate fi sters.

Edit:
Eh, ar fi bun intr-un thread pentru NY, unde poate intra si SaPoNY, ca e tot in Astoria. Deocamdata postul anterior e bun pentru cei ca noi, astia, din Sud, daca vrem sa vizitam NY.

Am vazut un restaurant grecesc si in Atlanta, insa nu l-am vizitat inca. Am vizitat insa restaurantul libanez, e dragutel (abstractie facand de faptul ca fiind in City, nu e ieftin chiar ca braga), are si dansatoare din buric!

(Nota: un fel de salata de vinete de-a lor se cheama Baba Ganoush)

Last edited by Virag; 12-05-2007 at 10:34 PM. Reason: Precizari
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 03:58 AM
gigi mihalache's Avatar
gigi mihalache gigi mihalache is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Intradevar restaurantul astoria are specific romanesc, dar mai rarut ca e mai dragut(pai cat costa acolo o bere mai pun 3 $ si iau o lada de bavaria, care este superbuna) a mai fost unul, tot in zona atlantei, se numea tracia, acum nu mai este, de ce ? nu stiu, probabil preturile si concurenta. oricum se pot gasi o groaza de produse similare romanesti la bosnieci, s-a deschis un magazin nou cu produse europene (european gurmet) chiar pe 29 (lawrenceville hwy) intre indian trail si rokbridge. sunt o groaza de produse similare romanesti.... telemea, cas, icre, carnati afumati si neafumati, cascaval etc..sa nu mai vorbim ca la patak gasesti de toate, poate chiar mai bune ca acasa. virag tu stai prin preajma ? adica pe aici prin atlanta si noi nu ne intalnim ?? ma omule da un semn de viata !
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 03:15 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Virag View Post
...Nu am vazut produse romanesti (cu exceptia mentei...)...
Gata frecata... sau pentru acasa?
Old 12-30-2007, 08:12 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Centura neagra la sapat
Team Member

Default Bosnia Market

Tocmai am gasit (plus vizitat si lasat acolo o gramada de bani) Bosnia Market din Lawrenceville, la vreo cinci mile distanta de restaurantul Astoria.
http://www.eurogourmet1.com/
Are o gramada de produse de bacanie din Europa de Est, ei, nu de toate, insa este cu siguranta locul unde am auzit vorbindu-se romaneste cel mai mult, cel putin deocamdata.
Cascaval si telemea bulgaresti, zacusti macedonene, paine bosniaca sau "europeana" la 2 dolari, salamuri unguresti (salamul de iarna Bende, tot la dolari livra), dulciuri Kinder, halva, toba, casete si CD-uri cu manele, pasta de mititei, varza pentru sarmale, apa minerala Borsec la 9 dolari baxul de 6 flacoane de 1.5 l. Fanta, Orangina.
Au o gama variata de vinuri romanesti si moldovenesti, in general la 9 dolari sticla (chiar si Murfatlar: Muscat Ottonel etc., doar Lacrlima lui Ovidiu e la 1 dolari), Feteasca Neagra de Tohani, plus alte vinuri de Pietroasa si Jidvei).
Interesant ca la casa apare anuntul, scris doar in romana si engleza, adresat celor cu food stamps, de a le arata inainte de incepe scanarea produselor la casa.

Si in vitrina lor, dar si la restaurant am vazut anuntat un concert Irina Loghin + Fuego + Jean Paler (plus o anume Ciobanu), pentru data de 4 ianuarie, intrarea costand 30 dolari.

Si fiindca veni vorba de restaurantul Astoria, se pare ca bucatarul si ospataritele sunt altele, meniul a fost "imbogatit" cu feluri de mancare mai "americane", nu se mai poate fuma inauntru, insa specificul romanesc a ramas, salata de vinete este acum chiar mai specific romaneasca decat inainte (cand era oarecum asemanatoare cu Baba Ganoush cu care am fost servit intr-un restaurant sirian din Atlanta).
Old 01-01-2008, 08:36 PM
bodo32's Avatar
bodo32 bodo32 is offline
Forumar fidel
Aspirant

Bosnia Market aduce produsele din carne de la Patak,care este foarte bine aprovizionat (cum a spus si Gigi Mihalache).Acolo au de toate si la preturi mai mici decat Bosnia Market.Nu e departe ca-m 40-50 de minute de mers pana acolo.In Lawrenceville mai sunt 3 magazine bosniece,si la toate gasesti pe geam s-au inauntru diferite oferte in romaneste.
Reply With Quote
Old 01-01-2008, 08:37 PM
bodo32's Avatar
bodo32 bodo32 is offline
Forumar fidel
Aspirant

Scuze ,ma-i sunmt 2 magazine bosniece,in total 3
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules