![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ma gandesc ca daca nu o sa am noroc la Loteria Vizelor, sa aflu in ce tari din UE plecarea este mult mai usoara.
De ex, daca plec din Romania in Anglia si astept cetatenia engleza, pot apoi sa plec mai repede/usor in SUA? Ca oricum imbatranesc pana fac eu toate astea...adica ajung pe la vreo 30 ani Sunt state in UE din care poti pleca (dupa ce ai devenit cetatean) "direct"? Adica fara viza, fara 7000 de acorduri si semnaturi, doar cu biletul de avion? Si aici ma refer la faptul ca odata ajuns acolo, sa pot si sa lucrez legal. Mersi!
|
||||
|
||||
|
Quote:
Cand vine vorba de lucrat legal, orice persoana care nu e cetatean american sau rezident permanent are nevoie de un tip sau altul de viza. Sapa aici: http://www.travel.state.gov/visa/visa_1750.html Feelingu' meu (fara pretentii de statistica) e ca din toti imigrantii care sunt in USA si lucreaza legal, loteristii reprezinta o fractiune extrem de mica. In concluzie: da, exista multe alte cai de a lucra legal in State, in afara de loteria DV. Faptul ca esti cetatean al unui sau altui stat din UE nu cred ca face mare diferenta (decat in scopuri turistice, eventual...) Remember: daca vrei, poti!! (stiu, stiu.... adidasi storsi... Bafta!!
|
|||
|
|||
|
OK, dar ma gandesc la urmatorul lucru:
Dupa ce ne hotaram noi sa plecam (eu si prietena/sotia pe atunci, sper "De ce vreti sa mergeti in State, de ce vreti sa lucrati acolo, ce profesii aveti..." etc etc. Bun. Le arat ce am de aratat, dar aici e marea intrebare: Ce sanse am sa iau viza aia de lucru? De ce mi-ar da-o? Vorba aia, eu maine daca ma imbrac si fac o tura pana acolo si zic "pai... sunt informatician, stiu si eu ceva retele, ceva programare si am cateva site-uri", nu prea ma vad intorcandu-ma cu vreun tip de viza in buzunar P.S.: Da, intentionez sa fac asta doar dupa ce termin studiile, poate cu facultate (+master) am ceva sanse in plus. Dar intelegeti voi tabloul situatiei expus mai sus...
|
||||
|
||||
|
Daca citesti site-ul pe care ti l-am dat, o sa vezi ca evenimentele ar trebui sa se desfasoare cam in ordinea de mai jos, ca sa iei viza de lucru:
1. Termini scoala, muncesti in RO/EU, acumulezi ceva experienta 2. Aplici pt. joburi in USA pana gasesti pe cineva dispus sa te angajeze si semnezi un contract cu ei. 3. Viitorul (potential) angajator face o petitie la USCIS pt. tine. 4. CU contractul si cu petitia (si inca ceva acte) si cu nevasta (nu pretena) te duci la ambasada si poate, poate prinzi vreo viza de lucru. Anu' asta, petitii s-au primit doar pe 1 Aprilie. Intr-o zi au primit un nr. suficient de mare sa acopere toate vizele disponibile pt. tot anul fiscal. Reamintesc: pasul 0 (zero): citeste toate sursele de informatii disponibile, incepand cu USCIS, site-ul de mai sus si terminand cu wikipedia, via forumuri si "scanduri" de discutii... Proverbiala mura de bagat direct in gura e din ce in ce mai rara...
|
|||
|
|||
|
Mersi! Mai pot spera la sanse
Am sa citesc ce scrie pe site, dar am intrebat pt ca am mai multa incredere in oamenii trecuti prin toate astea, decat de variantele oficiale "netestate"
|
|||
|
|||
|
Uita-te de ceva burse de studii. Incearca sa iti faci studiile in State nu in Romania si apoi vei vedea la fata locului ce sanse ai sa ramai. Eu cred ca destul de mari. Cu un masterat si/sau doctorat aproape sigur iti vei gasi firma care sa iti faca acea petitie de care zice dmstangu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Mai uita-te si pe-aici:
http://paginaloteristilor.ro/for...play.html?f=110 |
|
|
|||