![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca eeste cineva care vrea sa vina in NY , pot sa dau ceva informatii din scurta mea experientza de aici , informatii care mi-ar fi fost necesare si mie la venirea in NY
Pe scurt , sint de o luna aici , dar cam asa ar fi aratat informatiile de care aveam nevoie in tara , cind imi faceam planul de plecare : - in primul rind ginditi-va la cel mai prost scenariu care vi s-ar putea intimpla - daca va ginditi asa , aterizarea la NY vi s-ar putea parea chiar frumoasa , nu este asa de rau cum mi-am inchipuit eu - daca aveti pe cineva , este super ok - eu nu am avut pe numeni siam gasit in ultimul moment o gazda (nu va asteptati la ajutor foarte mare - la urma urmei o sa fiti in America) dar o sa fie folositor pina va puneti pe picioare (fiecare cu complexele si cu problemele lui) - sa nu va faceti griji de aeroportul JFK - este mult mai simplu decit va inchipuiti , are 9 terminale si exista un tip de metrou cu care puteti ajunge gratis de la un terminal la altu gratis ; la terminalul 4 puteti gasi 2 autobuze care pleaca spre oras , trebuie sa aveti fise de 25 centi x 8 buc = 2 dolari cartela . cu care puteti sa mai schimbati un autobuz pana la directia in care mergeti .Pentru informatii despre ruta autobuzelor , puteti consulta harta disponibila pe WWW.mta.com , unde mai puteti gasi si harta cu metroul De asemenea , aceste harti se gasesc free si in aeroport (este mai simplu decit in Bucuresti) - daca vreti taxi , se gasesc la orice terminal si costa cam 40-50 $ pana brooklyn , mai incolo nu stiu - chirii puteti gasi pe craiglist , la fel si job-uri - nu ma intrebati de romani , ca nu stiu si nu prea cred ca puteti pune baza pe altcineva decit pe voi (sper sa-mi scimb parerea) - cel mai mult o sa va coste chiria , minacrea este accesibile , in functie de zona si de cum va gospodariti fiecare Va doresc multa bafta si acomodare usoara . daca aveti intrebari , in limita experientei mele , va raspund bucuros Florin |
|
||||
|
||||
![]()
Privitor la taxiuri: in NY este o regula ca de la JFK catre orice destinatie din Manhattan (si invers) este un pret fix de $45 (parca),la care se adauga taxa de pod. Cu tot cu bacsis 10%, o cursa JFK - Manhattan ajunge la $55. Rezonabil.
|
|
||||
|
||||
![]()
Unde se poate parca la un pret rezonabil pentru Consulatul roman? Mersi!
|
||||
|
||||
![]() Quote:
http://www.weparknewyork.com/Murray_...ng_addfind.asp Last edited by Boema; 04-07-2008 at 03:47 AM. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Mersi, great link, cu adrese, preturi si toate alea. Intrebare: e mare distanta dintre strazi/ avenues? Am fost acolo doar cu masina si nu prea-mi dau seama...
|
||||
|
||||
![]()
Gata, am bagat datele cu mapquest si intre 2 strazi/ avenues nu pare sa fie mai mult de o jumate de mila. Mersi inca o data!
|
||||
|
||||
![]()
Pe jos in Manhattan, distanta intre 2 strazi consecutive (un bloc nord-sud) dureaza cam pe jumatate cat un bloc intre doua avenues consecutive (est-vest). Se consuma cam dublu timp mergand crosstown decat mergand uptown/downtown.
Eu merg aproape in fiecare zi aceeasi distanta in pas alert: 11 blocuri nord-sud plus 5 blocuri est-vest, si imi las 30-35 minute. Deci calculeaza cat revine in cazul tau. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sfaturi Despre New York | florin cristian | New York | 31 | 04-20-2007 02:58 PM |
Informatii istorice despre orasul Philadelphia | SleeepY | Philadelphia | 3 | 03-15-2004 11:14 AM |