![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Care este procedura obisnuita pentru inchirierea unui apartament in State (ce acte sunt necesare, care este politica de avans, ce alte cheltuieli sunt implicate in afara de chirie)?
Un prieten mi-a spus ca prima data s-ar putea sa ai nevoie de un "cosigner". Stiti ce inseamna asta? |
|
|||
|
|||
![]() Pai in primul rand iti trebuiesc bani. Si o sa te taxeze cu minim 1 luna jumate depozit. Ce drak ai putea distruge tu in cutiutele astea de apartamente de minim 1000 de para nu inteleg nici acum. Suma exacta depinde de la stat la stat. Dar o sa dai cu tto cu prima chirie banii pe vreo 2-3 luni. Nu am incercat sa inchiriez cand am venit, da dupa 6 luni eram la fel de sarman( la credit score) si nu mi-au cerut nici un co-signer, numai un depozit pe 1 1/2 luni. Daca ai timp sa cauti poate gasesti si cu depozit mai mic sau chiar de loc, plus monthly contract nu din asta sa te lege pe 6 sau 1 an de zile. Alea de 6 luni nu am vazut la fata cat am cautat(si am cautat pe westsiderentals.com). Cum nu o sa ai job cand vii aici , le arati contul din banca , care din fericire cand ajungi aici arata imbietor. Dupa ce ai facut contract la ap si ai luat masina, te apuca plansul
![]() Salutari.
|
|||
|
|||
![]() Toti iti cer ssn-ul, pe care oricum nu-l ai. In rest (de trei zile umblu prin tot felul de locuri de inchiriat ca sa aleg "casa" pt urmatoarele 6-9-12-15 luni), dupa ce le explici ca esti nou-nout in State, nu e nici o problema, cam toti cer un depozit in valoarea chiriei pe o luna. Da' atentie la amanunte: unele apts sunt mai ieftine dar nu au anumite facilitati (de ex washer & dryer, sau n-au nici macar conexiunile pt w&d daca iti cumperi sau inchiriezi), altele nu au inclusa in chirie decat canalizarea (deci tb sa platesti apa, gunoi etc.), insa la toate tb sa platesti electricitatea. In rest e nice, sunt toti amabili.
|
|
|||
|
|||
![]() Si mai trebuie sa dovedesti ca ai un loc de munca. Altfel cer dovada ca ai in banca undeva in jurul a 25-30000 usd, adica, chiria pe trei ani. M-am lovit eu... Le-am spus ca le platesc inainte pe cat vor, si un an, dar nimeni nu a acceptat. Cel putin in NC asa e. Plus, daca ai o familie de 3 persoane te obliga sa iei 2 bdrm. Toti au spus la fel, si am vazut si vorbit in vreo 15-20 de locuri. Slava D-lui ca avem unde sa stam.
|
|
||||
|
||||
![]() In California legea te obliga sa stai in cel putin 1 bedroom daca sinteti 3 persoane. In 2 bedroom poti sa stai, desigur, dar nu te poate obliga. Daca in schimb sinteti 4 persoane, atunci nu mai ai voie - legal - sa stai in doar 1 bedroom. Contul in banca de nu-stiu-cit nu exista aici, unde confidentialitatea bancara exista si chiar se aplica. Poate doar sa aduci dovada ca ai un cont la o banca, dar nu si cit ai in acel cont.
Bineinteles ca si aici sint proprietari care fac dupa cum ii taie capul, dar eu vorbesc de cei care respecta legea. Imi pare rau ca aveti atitea probleme acolo. Cred ca mai depinde si de un piiiiic de...... noroc. Mult succes!
|
||||
|
||||
![]() Quote:
- 200$ security deposit (in unele cazuri poate fi redus la 100$ - returnabila) - 99$ taxa de instalare (ne-returnabila) - chiria pe luna in care te muti - dovada ca ai loc de munca sau dovada ca ai bani in banca (suma minima nu e precizata...dar probabil ca se uita la ce perioada vrei sa inchiriezi si vad daca ai bani sa acoperi perioada aia...sau cel putin o buna parte din ea) - asigurare locuintei ptr perioada chiriei (contra furturilor, incendiilor, etc) Ce ofera: - contract pe 6 sau 12 luni - 1 luna sau 2 luni gratis (daca ai pe 6 sau 12 luni) - lunile alea gratis le poti imparti pe lunile in care platesti chirie (si astfel chiria devina mai mica), sau le poti lua la inceput sau la sfarsit - sala de gym, piscine, terenuri de joaca, parcari acoperite, patrula de noapte Oferta e diversificata (studio, 1-2-3 bedrooms, townhouse). Complexul e amplasat intr-o zona buna, aproape de zonele cu joburi). Eu am rezervat doua apartamente ptr doua familii care vor veni aici si nu au fost probleme (adica nu a fost necesar ca persoanele acelea sa fie aici - au completat o aplicatie pe internet si au trimis-o...eu m-am ocupat de restul). Nu am fost co-signer ptr ei si nu au cerut credit score sau SSN (de unde?). Restul actelor se pot face dupa ce ei vin aici. Treaba e ca atunci cand vor veni vor avea unde sa stea...
http://www.flickr.com/photos/mirceagoia - poze din Romania si America in ordine cronologica http://www.jiuvalley.com/video - scurt metraj documentar http://www.myspace.com/mirceagoia - ca tot e la moda social-networkingul http://www.readwriteweb.com/archives...in_romania.html - starea Web 2.0 in Romania |
|
|||
|
|||
![]() in chicago nu cred sa existe problema asta. sunt atatea apt de inchiriat si concurenta e atat de mare, incat cu siguranta gasesti locuri nenumarate unde managerii de bloc sa fie mai relaxati in privinta acestor verificari de conturi, job-uri si alte chestii de asigurare. in rest, la fel: contract pe 6-12 luni, deposit( de obicei contravaloarea unei luni de chirie) si cam atat.
bineinteles, sunt si apt pe care bataia e mai mare si acolo proprietarii sau managerii de bloc sunt foarte stricti si aleg aplicantii cei mai potriviti pt politica lor de inchirieri.
|
||||
|
||||
![]() Politica asta cu lease-ul e tare neplacuta pentru noii sositi. Semnezi pe cel putin 6 luni si dupa 2 iti gasesti job la cuca-macaii. Ce faci? Macar aici gasesti destui care inchiriaza si month-to-month. Adevarat ca si asta tot din cauza concurentei foarte mari.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() Sunt rautacios, insa din timpul petrecut aici, spun celor nou veniti: rabdarea si hotararea. |
|
|||
|
|||
![]() ciudate chestiile astea cu garantii si cu venit minim pe care tre sa il ai. eu, cand am inchiriat primul apt aici in america, am completat o aplicatie si scria acolo ocupatia. am bagat "self employed", venit am bagat vreo 2000 pe luna, eu nici slujba nu aveam, si nimeni nu a verificat nimic. e drept ca ar fi fost si culmea la ce conditii erau in bloc: cacarocii se plimbau in voie prin casa, iar mirosurile din budele si bucatariile celorlalti colocatari pareau ca-si dau intalnire la noi in studio.
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Acte necesare deschiderii unui cont in State | Meridius | Primii pasi | 6 | 03-09-2007 03:07 PM |
Acte necesare inscriere copii la scoala | gigi mihalache | Catre America ! | 2 | 03-03-2007 01:15 AM |
Acte necesare | ngsebastian | Affidavit of Support - I134 | 1 | 11-16-2004 08:26 AM |
interviu cu firma - acte necesare | gabi.avram | Interviul | 1 | 11-03-2004 03:49 PM |
Acte necesare pentru interviu ļæ½n 6.11.2003 | Florin Faur | Interviul | 1 | 10-10-2003 07:46 PM |
![]() |