Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2007, 09:31 AM
davis's Avatar
davis davis is offline
Junior Member
Bobocel

Default Cum ma descurc ca proaspat imigrant in US?

Buna ziua la toti,
Sunt total dezorientat si debusolat. De ce ? Am primit Plicul 2 ieri cu programarea pentru viza in data de 07 Martie. Sincer, nu stiu ce hotarare sa iau. Eu, sotia si cu fiul meu de numai un an ar trebui sa ajungem in America, fapt care nu ma sperie decat din pct. de vedere in care trebuie sa am grija de ei. Nu cunoastem pe nimeni, engleza - nivel conversational ( dar se poate imbunatati in 6 luni ), ar trebui sa lucrez doar eu ( sotia trebuind sa aiba grija de cel mic ). Cum pot sa inchiriez o locuinta, caci vad ca fara un mic history este cam greu. Trebuie sa va spun ca sotia este castigatorul vizei si in felul acesta trebuie sa ajungem toti inclusiv copilul caci nu avem cu cine si nici nu vrem sa-l lasam in Ro. Cum sa fac sa aleg o zona buna unde pot gasi relativ repede de lucru. Cam ce suma mi-ar trebui pt. inceput asta incluzand, banuiesc, ca va trebui sa cumpar si o masina. Eu lucrez in vanzari, sotia este jurist. Pe diploma de absolvire liceu sunt electrician, am si o diploma in telecomunicatii dar nu am lucrat decat f. putin timp in domeniu. Ca varsta nu suntem prea tineri dar ne simtim : eu 36, sotia 35. Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si poate ne indrumati in vreun fel.
Mult noroc oriunde va veti afla .
Reply With Quote
Old 02-14-2007, 02:43 PM
bridge34t bridge34t is offline
Membru
Invatzacel

...sfaturi cam greu de dat...fiecare afla cam pe piele proprie ce si cum cu america asta.
cred ca depinde de cat de mult va doriti sa faceti pasul asta si daca va doriti depinde cat de in stare va simtiti sa va asumati situatia...
forumul e o nepretuita sursa de informatii...deci spor la informat
ca primi pasi...e bine sa va astepte cineva la aeroport, eu zic min. 10k si ...open mind.
Old 02-14-2007, 06:06 PM
Misoti's Avatar
Misoti Misoti is offline
Profesor
Forumo-dependent

Incearca sa gasesti pe cineva in America care te poate ajuta la inceput. Poate un fost coleg, vecin, etc. Ai mare nevoie sa te astepte cineva mai ales ca aveti un copil mic. Apoi strange cati bani poti pentru ca vei avea nevoie, cum spunea si bridge34, min.10.000$. Incearca sa nu intri in panica, ia lucrurile cum vin, pe rand, gandeste-te ca la un proiect, pas cu pas. Este stresant dar daca citesti forumul acesta ai sa vezi ca toti loteristii au avut aceleasi ganduri si framantari.
Numai bine,
Misoti
Reply With Quote
Old 02-14-2007, 06:32 PM
msim msim is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Primul pas este sa-ti obti vizele. Vei avea suficient timp sa te gandesti in cele sase luni.
Pana acum am vazut un singur caz care a luat vizele si apoi a renuntat. Vorbesc despre cazuri publice, de pe forum, asa cum ai devenit si tu prin postare.
In cele sase luni vei avea timp sa gasesti vreun prieten in State, vei putea strange niste bani. Eu unul am vandut aproape totul (fara casa), am platit marea parte a datoriilor (a mai ramas creditul la casa), am luat bilete de avion, am rezolvat micile probleme de sanatate si in curand imi voi da si demisia. Aceeasi intrebare am pus-o si eu la inceput... Fiecare face cum crede, se bazeaza, poate, pe anumite atuuri (bani, serviciu, calificari, skillsuri, engleza etc.) si decide. Eu asa am evaluat, in timp, situatia familiei. Si plecam in aprilie. Succes!
Reply With Quote
Old 02-15-2007, 03:40 AM
MirceaGoia's Avatar
MirceaGoia MirceaGoia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by davis View Post
Buna ziua la toti,
Sunt total dezorientat si debusolat. De ce ? Am primit Plicul 2 ieri cu programarea pentru viza in data de 07 Martie. Sincer, nu stiu ce hotarare sa iau. Eu, sotia si cu fiul meu de numai un an ar trebui sa ajungem in America, fapt care nu ma sperie decat din pct. de vedere in care trebuie sa am grija de ei. Nu cunoastem pe nimeni, engleza - nivel conversational ( dar se poate imbunatati in 6 luni ), ar trebui sa lucrez doar eu ( sotia trebuind sa aiba grija de cel mic ). Cum pot sa inchiriez o locuinta, caci vad ca fara un mic history este cam greu. Trebuie sa va spun ca sotia este castigatorul vizei si in felul acesta trebuie sa ajungem toti inclusiv copilul caci nu avem cu cine si nici nu vrem sa-l lasam in Ro. Cum sa fac sa aleg o zona buna unde pot gasi relativ repede de lucru. Cam ce suma mi-ar trebui pt. inceput asta incluzand, banuiesc, ca va trebui sa cumpar si o masina. Eu lucrez in vanzari, sotia este jurist. Pe diploma de absolvire liceu sunt electrician, am si o diploma in telecomunicatii dar nu am lucrat decat f. putin timp in domeniu. Ca varsta nu suntem prea tineri dar ne simtim : eu 36, sotia 35. Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si poate ne indrumati in vreun fel.
Mult noroc oriunde va veti afla .
La 35-36 sunteti tineri aici...nu va faceti probleme ca nu veti gasi de lucru! (se stie cum e mentalitatea in Ro: de la o anumita varsta nu te mai angajaeaza nici dracu...aici nu se face in general asa ceva).

Ai inca 6 luni sa exersezi engleza...dar au fost altii care nu stiau o boaba...si pana la urma s-au descurcat. O sa te descurci si tu...

Ca electrician, daca esti bun, poti castiga bine...chiar si daca nu stii bine engleza (meserie sa stii). Ce lucrezi mai exact in vanzari?

In unele locuri nu se cere credit history...de exemplu aici este un complex de apartamente unde administratorul e un roman...daca te intelegi poate trece peste credit history (si nu trebuie sa dai mita ci doar sa se inteleaga cu tine ca om).

Referitor la zone...mai sapa pe forum si de acolo iti tragi o concluzie cam unde s-ar putea.

In mare, cam astea ar fi zonele bune (o mimca prezentare fara o ordine anume):

- zona Phoenix, Arizona (in crestere economica, multe industrii de varf aici...la imobiliare sta mai prost acum ca a cam cazut piata - dar totusi inca a ramas scumpa comparativ cu alte locuri...dar asta mai dureaza probabil cel mult 1 an - asa spun analistii - si apoi iar se va construi in draci..si unde se construieste e nevoie de electricieni). Destui romani pe aici...Vremea e calda, chiar foarte calda vara (dar fiind caldura uscata e mai suportabila decat una umeda).

- zona Los Angeles, California (zona recunoscuta, ca mai toata zona Californiei, ca destinatie ptr multi romani. Industrii de varf si mai putin de varf, economia merge bine...vremea e buna, nici prea prea nici foarte foarte)

- zona San Francisco, California (de asemenea industrii de varf, nu stiu cam cati romani sunt pe acolo...vremea e buna, ceva mai frig iarna)

- zona Seattle, Washington (zona buna economic, industrii de varf, romani destul de multi...vremea cam e aiurea cica...ploua mult..dar nu inseamna ca nu e frumos)

- zona Dallas/Forth Worth/Houston, Texas (zona in dezvoltare, case ieftine comparativ cu alte zone, multe industrii avansate: finante, banci, comunicatii, high tech...romani nu prea multi...vremea calda - nu asa calda ca in Phoenix)

- zona Washington DC (zona dezvoltata cu multe firme si care multe actioneaza in sfera guvernamentala, case scumpe, romani nu asa multi...vremea e calda si ceva mai greu suportabila fiindca e umezeala multa)

- zona New York (chirii scumpe in general, nu iti trebuie neaparat masina sa te invarti, economia merge, romani sunt destui...vremea e cam ca la noi)

- zona Columbus, Ohio (zona in dezvoltare, casele nu sunt nici prea prea nici foarte foarte la preturi, romani nu sunt cine stie ce - in zona Cleveland sunt multi dar cu economia sta cam prost orasul ala cica...vremea e cam ca la noi)

- zona Atlanta (si ea e in dezvoltare, la case nu stiu cam cum stau, sunt si ceva romani pe acolo...vremea e cam umeda cica)

Daca cineva mai poate completa lista este binevenit.

Aici ai mai multe detalii http://money.cnn.com/magazines/money...006/ (dar daca nu prea le ai cu engleza poate rogi un prieten sa-ti traduca si sa sapati dupa mai multe informatii).

Apoi dupa ce te-ai hotarat la un loc (sau in timp ce) incepi prin a contacta romanii din locul ala (de aici de pe forum sau din alte parti) ptr mai multe amanunte.

Referitor la bani, cred ca 10,000$ ti-ar ajunge ptr 2-3 luni (cum au spus si ceilalti). Masina o iei si tu mai la mana a treia (asta in caz ca alegi un loc unde iti trebuie masina)...sa nu dai multi bani pe ea (pana iti gasesti de munca...ca dupa aia poti sa iti iei una mai noua).

Verifica site-urile astea dupa preturi in zona aleasa:
- www.edmunds.com
- www.cars.com
- www.ebaymotors.com
- www.carsdirect.com
- www.jdpower.com
- www.craigslist.com (o sa folosesti poate site-ul asta la inceput...ca gasesti multe lucruri bune si ieftine, inclusiv masini)
- www.google.com (tatal tuturor site-urilor )

Mult noroc si tie ! Si mult optimism! E un pas mare, dar nu e imposibil de facut chiar si cu un copil mic (au fost cazuri si mai si).

Gandeste-te ca oricand te poti intoarce inapoi daca nu iti convine...deci vino cu mintea deschisa si incearca sa vezi mai mult lucrurile bune de aici in loc de alea rele. Asta te va ajuta sa profiti la maximum de sederea ta aici.
Reply With Quote
Old 02-15-2007, 04:05 AM
Diandra's Avatar
Diandra Diandra is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Davis, si noi suntem foarte recenti ajunsi pe aici!Si crede-ma..ca nu e dracul chiar asa de negru!
Eu vorbesc de California, LA!Acuma depinde ce pretentii ai tu...ca aici de lucru se gaseste!
Nu intrati in panica, ca nu aveti de ce!Tinem legatura!
Reply With Quote
Old 02-15-2007, 12:33 PM
davis's Avatar
davis davis is offline
Junior Member
Bobocel

Va multumesc la toti pentru sfaturi .
Imi sunt de mare ajutor in luarea unei decizii oricare ar fi ea.
Referitor la ce zice mav116 vreau sa spun ca sunt jucator la Loterie din 1999 si n-am castigat pana acum. Chiar si acum, sotia este cea castigatoare. Cu totul ar fi fost situatia pana s-ar fi nascut cel mic. Problema este ca decizia plecarii imi apartine mie si, prin aceasta decizie, eu imi asum toata responsabilitatea. Pot prin aceasta decizie sa fac bine sau rau familiei mele. Daca obtineam viza personal poate alta era problema, as fi plecat singur urmand sa ma intorc dupa familie (bineinteles in cele 6 luni), asta dupa ce as fi aranjat putin lucrurile acolo.
Multumesc MirceaGoia pentru amabilitatea de a-mi da atatea sugestii.
Mult noroc oriunde va veti afla.
Reply With Quote
Old 02-15-2007, 04:37 PM
bridge34t bridge34t is offline
Membru
Invatzacel

[quote=davis;118065]
Referitor la ce zice mav116 vreau sa spun ca sunt jucator la Loterie din 1999 si n-am castigat pana acum. Chiar si acum, sotia este cea castigatoare.
Cu totul ar fi fost situatia pana s-ar fi nascut cel mic. Problema este ca decizia plecarii imi apartine mie si, prin aceasta decizie, eu imi asum toata responsabilitatea. Pot prin aceasta decizie sa fac bine sau rau familiei mele. Daca obtineam viza personal poate alta era problema, as fi plecat singur urmand sa ma intorc dupa familie (bineinteles in cele 6 luni), asta dupa ce as fi aranjat putin lucrurile acolo.

Nu cred ca conteaza prea mult cine a castigat viza. Cred ca decizia plecarii trebuie luata impreuna iar responsabilitatea unei noi vieti trebuie asumata tot impreuna.
Costurile pt o persoana (chirie, masina, etc.) sunt cam la fel ca pt doua. (Costurile care implica nou nascutul sunt oricum aprox aceleasi si in Ro si in state ).
De asemenea cred ca e mai usor sa vii cu familia decat sa vii singur cel putin pt ca greul oricare ar fi el impartit la doi ...parca nu mai e chiar asa de greu.
Multe cupluri cu copii si-au inceput viata aici ca manageri de building...
Old 02-16-2007, 05:51 PM
danxvaly danxvaly is offline
Membru
Bobocel

Default incercati

plecati, incercati nu aveti ce pierde (banii sa fiti sanatosi ca puteti sa faceti altii ori aici ori in america),copii cresc oriunde si daca sunteti toti trei o sa treceti mai usor prin toate necazurile.credeti ca in Romania o sa fie viata roz,iar daca nu va place, Romania nu se muta din loc o mai ia la vale prin unele locuri dar tot aici ramine.cititi forumul de la un capat la celalalt si mergeti la interviu fiti optimisti.bafta
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 01:03 AM
grasu grasu is offline
Membru
Invatzacel

Salut,Davis! Am fost in aceeasi situatie ca tine si vreau sa-ti spun cate ceva din ce mi sa intamplat mie.
Cunosteam pe cineva in California,Long Beach, care s-a oferit sa ne ajute(ei sunt o familie de batrani).Tineam legatura cu ei telefonic iar cu 2 luni inainte sa plecam au venit in tara.Aic le-am imprumutat masina mea timp de o luna chiar daca aveam nevoie de ea mult tare de tot,fetita noastra avand in momentul plecarii 5 luni!In tara multe promisiuni,ca o sa stam la ei vreo 3 luni pana gasim ceva,ca o sa ma recomande la jobul lui (tot la un roman-in electricitate)Am diploma in domeniul electric dar niciodata nu am profesat.Cand am ajuns aici totul s-a schimbat,mosul dupa o saptamana cica hai sa cautam gazda,poti sa iti cauti de munca daca vrei ca uite au inceput sa iti vina actele...Am ramas blocat...Aveam in cap numai viziunea fetitei mele in strada..Am plecat de la el!Am plecat la un roman stabilit in Anaheim care ne-a ajutat extraordinar de mult(un strain retine!)Ca sa pot lua in chirie un apt. cu un bedroom mi s-a cerut locul de munca,un nr. de telefon,sa semneze prietenul asta al meu pentru mine si 800 dolari cash bani care raman la ei pe durata rentului.Prietenul meu a vorbit cu alta romanca care are business de batrani sa ma angajeze fictiv pe mine si sotia mea ca sa facem dovada ca noi castigam bani si putem face plata chiriei..Ca altfel nu puteam lua apt.
M-am angajat si eu in cele din urma in mentenance la un complex in Garden Grove unde era un manager roman,unu Sorin, care avea anuntu de angajare postat aici pe pagina loteristilor si intre timp a si fost dat afara pentru ca eu in Romania nu am cunoscut un om mai rau ca el!Acum primesc 11 pe ora si astept sa se elibereze un apt. unde muncesc ca sa ma mut acolo,free.Ca sa stii am venit cu 6000 dolari care s-au topit in primele 45 de zile!Pe ce?Masina 2650+taxe,bani lasati in gaj aici in complex 800+900 chiria pe prima luna,deschiderea la electricitate la municipalitate alti 100 si ceva,la telefonul celular la Sprint am lasat garantie alti 300 dolari(atunci inca nu aveam acte)Si inca multe altele de care inca nu imi mai amintesc acum.Sotia inca nu munceste,sta cu fetita si face un curs de contabilitate la ROP.Ce sa-ti zic, o taraim..Iau bani in mana 1600 aproape din care platesc 900 chiria...Ne ramane si noua te miri ce...Iar ca sa te angajezi electrician poti dar daca nu stii meserie sa nu te astepti la un salariu mare pentru inceput.E greu aici in California la inceput chiriile ne omoara,dar gasesti relativ repede de munca(mai ales in constructii pe la romani)Iar engleza ce sa zic,aici se vorbeste alt fel de engleza.O sa vezi..Eu unul nu iti recomand California,chiar daca multi o sa-mi sara la beregata..Si stii ,nici nu-mi pasa daca o sa sara!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules