Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Interviu pe 17 .. viza pe 18 ... asa e in Australia :)

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2007, 02:45 AM
codrin codrin is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Interviu pe 17 .. viza pe 18 ... asa e in Australia :)

Hello,

A fost si rindul nostru. Sustinind interviul in afara Romaniei o sa incerc sa dau mai multe detalii... desi interviul in sine a fost mai scurt cred ca si mai rapid decit in Romania.
Am plecat din Melbourne marti seara, am ajuns la hotel in Sydney iar miercuri dimineta la 7.30 am fost la consulat. Consulatul e chiar in pct 0 in Sydney .. un fel de Times Square din New York sau fostul WTC din New York. Am urcat la etajul 10 unde e receptia, unde am trecut printr-un 1 control, apoi ne-au trimis la et. 59 unde e de fapt consulatul. Inca un Xray si am intrat in incapere.
Am luat numar de ordine (nr 2) si dupa ~ 20 de min ne-au chemat la un ghiseu. Acolo am predat actele (la ghisee am fost amindoi tot timpul). Mi le-a cerut separat .. un set pt mine si al doilea pt Oana. Fiind in Sydney nu am avut nici o GS ci numai americani ... singurii aussie au fost ceva security guards. Ne-a luat actele in ordinea stiuta ... la financial support am pus si alte documente (contract masina etc) pt ca noi am primit plicul 2 ca si cei din Romania fara informatii despre ce trebuie adus ca suport financiar. Nu am avut nici traducerea in romana asa ca am pus cam tot ce arata ca avem bani.
In timp ce mai aranja tipa actele m-a trimis sa platesc taxa. Singura intrebare care ne-a pus-o la acel moment a fost daca am adus si plic ..... apoi m-am lamurit ca acel plic era pt a ne trimite vizele in caz ca ne lipseau ceva acte sau daca nu am fi putut veni a 2a zi sa luam personal pasapoartele. In Australia vizele de emigrare se dau a 2a zi. Apoi ne-a zis sa luam loc si ca ne va chema in curind cineva la ghiseu. Initial am crezut ce ne heama pt interviu ... insa ne-am inselat.
Ne-a chemat dupa alte 15 minute si noi ne pregateam sa raspundem la intrebari ca si pt interviu. Insa .. a fost un fel de reverificare a actelor.. un fel de review. Tipa (alta decit prima) intii ne-a intrebat daca facem parte dintr-o organizatie terorista.. am zis NU evident. Apoi ne spune ca aplicatiile arata excelent cu o mica exceptie... PARTEA FINANCIARA. Cica banii pe care ii avem 16300 $AUD = ~12700$USD la cursul oficial (cel putin 12000 cred la cursul consulatului zic eu) sint suficienti pt o singura persoana. A fost un fel de informare practic: in sensul ca daca ceilalti factori ... virsta, educatie etc nu sint favorabili atunci partea financiara nu e satisfacatoare pt a fi ei siguri ca nu raminem pe drumuri in state. Asta a si spus... dupa ce ne-a zis ca banii sint cam pt o sg persoana .. ca decizia finala o ia cel care ne va lua interviul tinind cont si de celelelte aspecte, iar daca nu ne va da viza atunci va trebui sa revenim cu alte dovezi. Nu ne-au accepta contractul la masina si nici banii din fondul de pensii pe care ii poti lua cind pleci din Australia. ne-am panicat putin la acel moment.. mai mult Oana . Am completat si adresa la care sa ne trimit GC si SSN... nu o scrisesem in formlarele precedente. Ne-a cerut insa si un nr de tel de la adresa respectiva dar le aveamn numai in telefon si cum nu aveam voie sa le deschdem ne-a spus sa il lasam la un gardian cind iesim. Am luat loc si am astepat interviul.
Dupa alte 15-20 de min ne-a chemat la un alt ghiseu... era un tip de data asta. Il urmarisem ce intreaba pt ca mai intervievase si alte persoane... pe unii i-a refuzat (viza turistica, chiar si una bussines).
Mai intii ne-a luat amprentele ... indexul de la ambele miine scanate. Apoi ne-a pus sa juram. A inceput sa se uite prin acte. Ne-a felicitat ca am cistigat la loterie si apoi vazind ca sintem romani ne-a intrebat ce facem in Australia. I-am zis ca am venit la studii, Oana a spus si ea ce job are, apoi ne-a intrebat ce vrem sa facem in state. Oana a zis ca acelasi lucru ca si in Australia, eu am inceput sa ma "laud" ca vreau sa imi incep cariera in state in research dupe ce imi termin doctoratul aici. Ne speriase tipa cu banii si am zis sa il impresionam pe tip in caz ca nu a vazut ce scrie pe diplome
Ultima intrebare a fost: "Do you really wanna go to America?". Am fost putin surprinsi si tpul a inceput sa rida ... fusese o gluma.... am inceput sa ridem si noi si am zis ca da ... ne-am dat seama ca ne da viza. Ne-a felicitat, cred ca i-am spus si ceva de varul meu din Chicago, dar nu mai stiu in ce context... avusesem ceva emotii si ne-a spus sa revenim a 2a zi la 3.30 sa luam vizele.

Am plecat, jos am lasat nr de telefon al varului meu sa il duca sus si am plecat la vizitat. Am facut poze super in Sydney .. insa sint cam mari si tb sa le aduc la dimensiunile cerute aici sa le postez.

Mai am putin de spus si termin... am crezut ca scriu numai 2 paragrafe
Ne-am intors a 2a zi. Ne ducem la ghiseu sa luam vizele si plicurile.... ne explica ce si cum ... unde tb sa le dam etc. Si tocmai pt ca fusese o discutie pe forum legata de intrarea in state... am zis sa ma lamuresc. I-am zis ca noi vrem sa mergem in Chicago si am intrebat-o (era aceiasi tipa care ne speriase cu banii... f dragutza de altfel) unde trebuie sa predam actele in caz ca facem o escala. Ea a presupus ca plecam direct din Australia si a zis ca mergind in Chicago o sa facem escala ori in LA ori in NY si ca acolo (in NY sau LA) tb predat plicul. Primul aeroport pe care te opresti acolo e considerat pct de intrare. E si normal ... pt ca nu faci escala in state pt a pleca mai departe in Mexic de ex si poti ramine in zona de tranzit. Pt a pleca in in alt oras din state tb sa te duci mai departe la un domestic terminal si intri practic pe peritoriul SUA. Am dat sa plecam insa in ultima clipa Oana s-a gindit sa intrebe daca le-au data cei de la security nr de tel. Si surpriza .. nu l-au dus. Asa ca am dat plicurile inapoi sa treaca si nr de tel..... noi aveam nr notat pt orice eventualitate ....si am fost inspirati.

Cam asta a fost... un pic cam lung.
Ca o concluzie ...5000$ de persoana sint suficienti daca si ceilalti factori sint convingatori.
Plus... primul aeroport unde aterizati acolo predati actele pt ca pt a va continua drumul tb sa intrati pe teritoriu american.

Bafta celor care urmeaza si felicitari celor care au deja vizele.
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules