![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Bine v-am regasit din nou !
Problema mea este legata de gasirea unui job in domeniul meu, IT sau mai exact in a fi luat in vizor de vreun angajator... Sunt in US de aproape 1 luna si pot sa spun ca aplic aproape in fiecare zi pentru job(uri), cel putin 2-3 cv-uri/zi. Vin din Romania cu experienta de 3 ani in administrare de sistem (Linux) si cu o "amarata" de certificare CompTIA Linux+. Resume-ul il am facut in "stil american", puricat si ras-corectat de zeci de ori de pe diverse site-uri cu sample-uri de resume-uri deci pot spune ca-i cosmetizat pentru piata de aici din US. De asemenea, am si referinte, de la angajatori, de la un instructor CISCO precum si de la un fost profesor universitar de "info". Problema majora este ca nu m-a sunat nimeni in aceste aproape 4 saptamani si nu mai stiu ce sa cred. M-am gandit ca s-ar putea sa nu ma ajute faptul ca am doar o certificare in IT dar macar experienta pe care-o am sa fi contat la ceva...dar se pare ca nu. M-am apucat de invatat pentru alte certificari (de ex. Network+ care se ia relativ repede) - si mai nou am inceput traseul pentru MCSA 2003. Intrebarea este urmatoarea: "cam de la cate certificari in sus" te ia vreun angajator in considerare ? (macar sa te sune) Sa vina problema de la faptul ca nu mi-am terminat facultatea si ca ultima scoala absolvita este un liceu care n-are nimic in comun cu IT-ul ? Sau se poate sa se fi saturat americanii de emigranti (romani) ? Intreb si eu... poate ca multe dintre intrebari vi se par stupide dar mie in stadiul in care ma aflu mi se par firesti...cel putin la faza incipienta de "disperare". ps: mi-am depus cv-ul si la agentii de recrutare dar tot nimic...telefonul se pare ca-i defect |
|
|
|||
|
|||
|
Ieri am primit prima tentativa de oferta serioasa, dupa 3 ani dupa ce CV-ul meu e pe Internet. La inceput am aplicat manual la 700 de slujbe din care 100 de faxuri. Cica trebuie sa aplici la 2000 ca sa obtii un interviu.
|
||||
|
||||
|
Cine spune asta, Chiriace? O vorba din batrani, sau cum?
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli |
|
|
||||
|
||||
|
Aici nu stiu, sotia mea de exemplu a fost sunata pentru interviu la 2 zile dupa ce-am ajuns in US, doar ca ea e in alt domeniu decat mine..
Trebuie sa fie altceva nu doar norocul sau numarul de cv-uri trimise. |
|
|
||||
|
||||
|
Am inteles ca Linux nu prea are asa mare cautare, poate asta e unul din motive, al doilea e lipsa de experienta americana. IT-ul a cam cazut prin anul 2000 si abia acum (mi se pare mie) ca incepe sa se mai ridice.
Am inteles ca din cateva sute de resume-uri trimise (200-300) esti chemat doar la cateva interviuri (probabil ca unele resume-uri nici nu sunt citite din cauza asta iti recomad sa iti faci un cover letter in care sa te "prezinti"). In afara de skill-uri angajatorii vor corectitudine, inteligenta, asumarea responsabilitatilor (poate nu stii, dar aici, in US, sunt multi oameni dezinteresati sau ciudati in care nu poti sa iti pui baza- am vazut destui oameni cu probleme mentale printre fostii colegi de serviciu (au fost dati afara dupa perioada de proba), iar firma mea angajeaza numai prin recomandari de la cunoscuti). Sugestia mea e sa iti faci un cover letter in care sa scrii si despre onestitate, loialitate, pasiunea pentru IT, etc. Un exemplu de cover letter, postat de Maia: http://paginaloteristilor.ro/for...2616#post72616 Iti recomand sa iti activezi resume-ul pe monster.com, sa iti faci agenti de cautare care iti trimit zilnic in e-mail job-urile nou aparute, sa dai interviuri cu mai multe agentii si sa suni din cand in cand sa le aduci aminte ca esti inca pe piata de job-uri. Citeste si mesaj-ul scris de Ada T: http://paginaloteristilor.ro/for...?t=7080&page=3 Bafta multa! |
|
|
||||
|
||||
|
@ crushfx - Sfaturi:
1. Ia la puricat si rontzait TOATA sectiunea de IT din josul forumului ! 2. Dupa vreo 3 certificari in domeniu incepe lumea sa se uite la tine. Asta o spun din proprie experientza. 3. Foarte bine ai facut cu Network+ -> da examenul si nu strica si MCP-ul, dar mai repede ca acusica ajunge Vista pe piata. MCSA-ul daca l-ai putea termina in 3-4 luni ar fi perfect. 4. Buna ideea cu monster.com dar intra si la careerbuilder.com 5. Nu in ultimul rind RABDARE si iar RABDARE. Stiu ca e greu sa ai asa ceva cind vii aici dar alta solutie nu prea e. Cineva mi-a spus: "Good things could happen to those who can wait." |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc pentru sfaturile date !
Cover letter am insa nu a fost gandit la fel "la obiect" ca cel dat exmeplu de tine. O sa-mi adaptez CL-ul meu dupa el sa vad ce iese... Pe monster si alte "motoare de plasare" mi-am tot depus cv-ul, la fel si pe craigslist sau alte anunturi referitoare la oportunitati de angajare si tot nimic (si asta de cand am venit) In legatura nu Linux-ul, anunturi legate de job-uri in domeniul asta sunt cu gramada, problema e ca nu ma suna nimeni ...nici macar sa vada "ce fel" de om sunt (sau de curiozitate, macar cum arat Probabil ca o fi si legat de experienta americana insa sunt curios de un lucru: cum iti poti face experienta americana daca nu te ia nimeni ? Asta excluzand un job in alt domeniu cum ar fi constructiile sau prin magazin... ce experienta in domeniu ar aduce prestand o astfel de munca ? Altfel zis mie mi se pare un cerc vicios: nu te ia nimeni pentru ca n-ai experienta americana...sau nu te ia nimeni pentru ca n-ai experienta americana in domeniu; si-atunci cum iti poti face experienta americana in domeniu daca nu te ia nimeni tocmai pentru ca n-ai experienta americana ? Sper ca n-am incurcat pe nimeni cu ce-am zis dar mie mi se pare o situatie fara iesire daca este sa pun problema asa. Tocmai de aceea am ales sa mai fac ceva certificari si sa ma reprofilez pe altceva, bine-nteles tot in IT. Sau daca tot nu am sanse in IT din cauza "experientei" ...vreau sa stiu cum se procedeaza - cum au procedat cei veniti din Romania (fara contract de munca ci cu loteria) ... pentru a prinde un job in domeniu. Multumesc |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc Cezar, mi-ai raspuns la ultima intrebare si cu asta consider thread-ul "inchis": ma apuc serios pe certificari
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Quote:
O luna e putin, sotul meu si-a gasit job in IT dupa vreo 2-3 ani de cautari (nu vreau sa te demoralizez si adaug ca nu a fost f. insistent in cautari pentru ca avea serviciu, dar in alt domeniu). Multa bafta! |
|
|
|||
|
|||
|
Poate ca un job intr-un alt domeniu, altul decat IT este o solutie pt inceput. Mai tarziu poate vei gasi un job in IT. Totul depinde de tine si de ceea ce vrei sa faci.
Multa bafta! |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|