Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

24 oct Adi si Anuca - povestea vizelor

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2006, 12:17 PM
adi_cio's Avatar
adi_cio adi_cio is offline
Profesor
Forumo-dependent

Thumbs up 24 oct Adi si Anuca - povestea vizelor

24 oct Adi si Anuca - povestea vizelor

Si uite ca mi-a venit si mie randul sa va impartasesc experienta de loterist.
Interviul nostru a fost pe 24 octombrie 2006. Pe la 7:45 am ajuns la Ambasada unde incetul cu incetul ne-am adunat toti..eu cu sotia, Kemira, Ionut, Ciprian cu sotia si Gandalf cu sotia.In cateva minute a venit un gardian..ne-a strigat..si am intrat in Ambasada. Am fost primii...nu incepusera interviuri de nici un fel...
Am asteptat cam jumatate de ora pana primi au fost strigati la predarea actelor: Ciprian cu sotia...au fost la blonda, la ghiseul 9 (noi nu o vedeam dar ne inchipuiam ca e ea - am vazut-o dupa aceea cand a predat pasapoartele cu vize colegilor nostri), tot acolo au fost chemati si Gandalf cu sotia. A mai aparut si o roscata la ghiseul 6 si a inceput predarea actelor ptr Kemira, Ionut si la final noi. Aveam documentele puse in ordine..oricum fetele au lectia invatata..
Va rog sa imi dati documentele in ordinea pe care o cer.. original .. copie .. traducere ...Incepem sa-i dam..pasapoartele, invitatia, certificatele de nastere si casatorie, caziere..
Se opreste...o intreaba pe sotie daca a facut armata..daca are livret(nu, bineinteles) eu eram pregatit..dar dumneavoastra..da, uitati livretul. Ok acum analizele medicale...Ii "strecuram" prin orificiul in care nu ar putea intra decat cateva documente subtirele... deschide plicul ..ok..suntem sanatosi..Acum ne cere diplomele..ii "livrez" rapid diploma de bacalaureat si licenta a sotiei(ea e castigatoarea). Acum va rog sa prezentati documentele de sustinere financiara...si incep..un extras de cont de la BCR in lei de 4000$, contractul de vanzare-cumparare al apartamentului(il avem de 4 ani), evaluarea de la primarie..ca apartamentul are valoare impozabila cam de 15500$..iar s-a oprit..rutina bat-o vina..va rog daca mai aveti si alte documente de sustinere financiara sa mi le prezentati acum..bineinteles ca am...oferta de munca pentru mine si o scrisoare pentru mine si sotie de sustinere de catre prietenii nostri de familie din State la care o sa stam...Gata am terminat...totul a mers ca pe bandarulanta si nu a durat mai mult de 5 minute..
Trebuie sa va spun ca la fiecare document pe care l-am dat ii spuneam cu voce tare..aici avem diploma de bac..diploma de licenta.. extrasul de cont..contract de vanzare cumparare si evaluarea primariei a apart.. o oferta de munca...o scrisoare de sustinere de la prietenii nostrii de familie..etc..
Nu ne-a mai pus nici o intrebare..a fost doar o predare de documente..am o lista a documentelor in ordinea cunoscuta..poate va ajuta :
01.Pasapoartele - originale
02.Scrisoarea de programare la interviu- original
03.Certificat de nastere tip nou sotie - original+ 1 copie xerox
Certificat de nastere tip nou sot - original+ 1 copie xerox
04.Certificatul de casatorie tip nou - original+ 2 copii xerox
05.Caziere - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
06.Livret militar - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
07.Analize medicale familie - plic galben CMU sigilat
08.Educatie
Diploma bacalaureat sotie - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
Diploma licenta sotie - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
09.Suport financiar
Extras de cont - original
Contract vanzare cumparare proprietate - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
Certif fiscal primarie - original+ 1 copie xerox si traducere legalizata
Oferta de munca - original engleza
Scrisoare de sustinere - original engleza
Am fost trimis la casierie unde am platit in lei la cursul 2.8 RON=1$ ..1510 $..si inapoi la locul nostru..si asteptare..intre timp ne "distram" ca langa noi
se afla "ghisee" 5 (asa recita un american - urmatorul la ghisee 5 + numele romanesc spus in engleza)... si isi sustineau cauza cei cu vize de turism...
Mai frate "distractie" maxima..sunteti respins..sunteti respins..cam din 10 luau 2-3. Unii intrebau motivul..etc..raspunsul era impasibil..Vedeti ca scrie pe foaia de refuz..desi cred ca pe acea foaie era un motiv general nu ati indeplinit conditiile de viza...papa...A fost tare haioasa o mamaie care de abia mai mergea.. si era si putin mai surda ca auzea toata lumea interviul ei...mama eu sunt bolnava de inima..fiica mea e acolo si m-a chemat sa vad si eu cum e..i-au dat viza (pai mamaie nu mai era in stare sa aiba grija nici de un copil dar sa mai munceasca sa emigreze)..sa traiesti maica...sa-ti dea domnul sanatate..mii de multumiri..
Intre timp ne-au chemat la scanare..un minut a durat..cand am plecat de la scanare (care era la ghiseul 1) ma intampinat la ghiseul 3 "baiatu" cu
ordinea..haideti la interviu si fata de la ghiseu 3 imi zambea mieroasa (gata il fac praf pe asta) Buna ziuaaaaaaa..stai domle sa imi iau sotia si documentele ca nu pot sa ma prezint singur...sotia mea radea..si s-a prins si baiatu....aaa...pai dumneavoastra la ce viza sunteti? la loterie..pai duceti-va la locul dumneavoastra..pai asta faceam dar dumneavoastra m-ati impins la ghiseul asta...eee..am zis ca e nimica va trebui sa ma obisnuiesc cu sistemul asta perfect..american..
Si iar rabdare..intre timp alt spectacol..la un ghiseu mai ascuns..poate ghiseul 10..avea interviu o tipa mai intepata...avea o situatie mai dificila..si
tipele cu care sustinea interviul au inchis microfonul sa se sfatuiasca...le-a facut in toate felurile..mincinoase..nesimtite...si bineinteles ca nu a luat
viza..S-a dus sa faca plangere la Ambasada a venit cu unul acolo..plangea mereu...si tot asa ..circ...
Dupa ceva timp a aparut o doamna la ghiseul 6 si a inceput sa ne cheme pe rand la interviu. Bineinteles ca noi am fost ultimii:
- Buna ziua..Va rog sa sa ridicati mana dreapta..jurati ca tot ce e scris in formulare e adevarat..juram..ne pune sa semnam formularele trimise din plicul 1 si gata incep intrebarile:
- Cine a completat aplicatia? si se uita la sotia mea..eu..raspunde ea
- Cum ati completat aplicatia?..ea nu intelege intrebarea..ma bag eu..pai pe calculator..si completeaza ea..sotul m-a ajutat..k
- Ce ati absolvit? pai liceul..si facultatea...
- De cati ani sunteti casatoriti? de doi ani jumate
- Ce lucrati?........
- Ati facut armata? din nou..bineninteles ca nu a facut
- Vorbiti engleza?..putin ( putin mai mult dar nu aveam chef sa sustinem interviul in engleza).
- Dupa aceea m-a intrebat si pe mine:
- Ce am lucrat? multe...
- Cine este cel la care mergem? un prieten vechi din liceu care s-a casatorit in state si am ramas prieteni de familie..numai anul acesta ne-a vizitat de 2
ori.
- Am observat ca aveti o oferta de munca..ce urmeaza sa faceti?.......
- De unde avem banii? si imi arata extrasul de cont..iar eu uitandu-ma in ochii ei ii explic ca de cand am castigat am renuntat la serviciul prost platit si m-am ocupat decat de bussinesul meu (care imi aducea si inainte trei sferturi din venit)..iar acestia sunt banii stransi in ultimele 4-5 luni.
E multumita de raspunsuri... Ne da actele inapoi..ne spune..ati luat vizele..va rog sa luati loc pana se proceseaza..eu o ascult.. zambesc.. deoarece am observat ca alaturi de acte ne-a dat si pasapoartele inapoi..Pai si nu aveti nevoie de pasapoarte sa puneti viza?..Se fastaceste ..isi cere scuze..ii zambim..ii inapoiez pasapoartele si gata..stam jos si asteptam pasapoartele cu vizele noastre intre timp admirand pe cea a lui Ionut care o obtinuse deja si a mai stat putin la taclale cu noi pana sa plece..
Au mai luat vizele si Ciprian cu sotia care erau foarte fericiti..ne-au salutat bucurosi cu urarile de rigoare..Kemira inteleg a avut o problema ca nu a avut pasaportul vechi iar Gandalf si sotia am inteles ca au avut niste probleme cu numele..scris invers si cu numele tatalui la mijloc (va tinem pumnii - sa aveti bafta si sa luati)..au cerut niste lamuriri si au plecat...
In jur de ora 11:00 am primit si noi vizele..ultimii..si am iesit din ambasada fericiti...Din trei ore efectiv am avut 15 minute interviu(predare acte,
scanare,casierie, interviu)..restul a fost decat plictiseala...
Concluziile mele:
- nu conteaza cum te imbraci..trebuie decat sa fii curat ...eu am fost la costum...de blugi si putin nebarbierit
- conteaza sa stii sa le captezi atentia..sa le vorbesti uitandu-te in ochii lor..
- trebuie sa fii sigur pe tine in sustinerea cauzei tale..nesiguranta duce la un set nou de intrebari
- sustineti interviul in limba romana - tipa era mai nesigura in limba romana si am observat ca ar fi preferat engleza...cei care au avut interviul in
engleza au stat de doua ori mai mult la interviu decat noi...ii e mai usor sa vorbeasca in engleza si sa iti puna o multime de intrebari... si nu cred ca
este un avantaj mai mare decat conditiile financiare si criteriul de educatie indeplinite
- la depunere acte preferabil roscata in locul blondei..noi am avut formularele de la plicul 1 tiparite..nu ne-a intrebat nimeni nimic..de ce nu le-am avut scrise la mana
- luati cu voi continutul plicului 1 si 2 (care il aveti) ptr orice situatie si un rand de poze...sa nu aveti surprize...
Multa bafta tuturor!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules