Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Impresii din lumea larga > Europa

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2015, 05:11 AM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default Romanians in the UK: bad timing

Un alt documentar legat de problema:
https://www.youtube.com/watch?v=m9lf14OysUU
Reply With Quote
Old 03-09-2015, 12:06 PM
sorin1987 sorin1987 is offline
Membru
Bobocel

Realizatorii acestor documentare ar trebui sa vina la firma la care lucrez eu si sa ia interviu sefului meu care ma intreaba daca nu am vre un fost coleg din Romania care vrea sa vina in Londra sa lucreze ca software developer ca nu gasesc britanici.
Reply With Quote
Old 03-10-2015, 12:21 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by sorin1987 View Post
Realizatorii acestor documentare ar trebui sa vina la firma la care lucrez eu si sa ia interviu sefului meu care ma intreaba daca nu am vre un fost coleg din Romania care vrea sa vina in Londra sa lucreze ca software developer ca nu gasesc britanici.
Sorine, te cred ce spui, dar te intrebi -procentual vorbind- citi din romanii care traiesc in GB se incadreaza in categoria ta? Cu certitudine mai putin de jumatate. Cunosc citiva romani locuind in GB, si ca mai peste tot, nu's tocmai mindri de toti conationalii lor.
Pe de alta parte, nu putem avea pretentia ca toti sa gindeasca ca si noi, si realizatorii acestor documentatii sa se axeze pe ce-i bun. De obicei lumea se uita la ce-i deranjeaza.
Din pacate eu am "reusit" sa creez o impresie gresita. Una din sefele mele, a acceptat un job in VA (intre altele) si pt faptul ca avea romani in grupul ei. In mintea ei TOTI romanii stiu meserie, sint harnici si corecti. Din pacate dintre cele 3 persoane, una era aroganta, intriganta, si nu tocmai harnica. A doua persoana, mereu avea "probleme de sanatate", si iti dai seama ca abuza sistemul. Abia a treia persoana s-a dovedit a fi de incredere. Cea cu probleme de sanatate, a "invatat" ca nu se poate lucra ca si in RO, unde daca ai o raceala stai acasa o saptamina, dar prima nu s-a schimbat.
Care-i concluzia? Toti romanii sint tirie briu? Nicdecum, sintem si buni, si mai putin buni, si ici si colo unii de care ne e rusine. Cu vreo 10 ani in urma am recomandat sotul unei cunostiile. L-au angajat, si s-a dovedit un fiasco. Citeva luni cit a stat la firma, au fost calvar pt mine, si probabil si pt altii. Dupa ce a plecat, am avut de "reparat" imaginea proprie. Dupa o vreme s-a intors in RO singur, ca "toti aveau ceva impotriva lui".
Reply With Quote
Old 03-10-2015, 12:58 PM
sorin1987 sorin1987 is offline
Membru
Bobocel

Ai dreptate, Milie. Multi (nu doar romani) aleg sa emigreze, dar nu vor sa se adapteze la stilul tarii in care pleaca.
Dar daca tarile care isi deschid granitele vor medicii, economistii, IT-stii, inginerii din Romania, Polonia, Bulgaria, etc atunci sa nu se mai planga de cei care intra pe langa acesti profesionisti.
Reply With Quote
Old 03-10-2015, 05:58 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by sorin1987 View Post
Ai dreptate, Milie. Multi (nu doar romani) aleg sa emigreze, dar nu vor sa se adapteze la stilul tarii in care pleaca.
Dar daca tarile care isi deschid granitele vor medicii, economistii, IT-stii, inginerii din Romania, Polonia, Bulgaria, etc atunci sa nu se mai planga de cei care intra pe langa acesti profesionisti.
Eu am alta parere. Cred ca'i corect sa aiba dreptul sa'si exprime opinia. In America e First Amendment, dar chiar daca in GB nu au asa ceva, tot nu m'as hazarda sa spun ce'ai spus.
Nu stiu in amanuntime care au fost conditiile in care au acceptat intrarea persoanelor din EU de est, dar nu cred ca'i drept sa'i judecam pe britanici, chiar daca si ei au ciurucurile lor. Pina la urma au facut un BINE, fara sa puna conditii.
Si nu vad de ce o iei ca ofensa personala. Ori poate vad: tineretea si lipsa experientei. Vei invata sa te detasezi de elemente care nu te reprezinta. De ce te'ai simti raspunzator pt toti, doar ca'a romani? Asta nu inseamna sa'ti fie rusine ca esti Roman.

Last edited by Milie; 03-10-2015 at 06:03 PM.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules