Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Detroit

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-24-2014, 02:52 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

nu, adică construcții de mașini.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 11-24-2014, 05:53 PM
Musashi Musashi is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: �There's no such thing as "for sure". That's the only sure thing I do know.�
Smile Hmm

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Go figure it out....sa nu spun ca cifrele astea's manipulate, milioanele care au abandonat sa caute job nu's incluse in ecuatie.
La noi somajul oficial e 5.8%, si e evident ca lucrurile nu merg bine. La 8.1% somaj, cu ierni grele, si criminalitatea din Detroit la doi pasi, sincer nu siu cine se poate gindi sa mearga acolo. O familie tinara s-au stabilit in Troy in urma cu 2 ani. El (cu masterat in chimie) a lucrat o vreme in constructii; ea, tot chimist si-a gasit cu mare greu un job de laborant, lucrind in schimburi. Dupa ce ajungi undeva, e dificil sa te relochezi, ca deja ai cheltuit parte din bani. Cind mai ai si joburi care nu's tocmai cautate aici, nu stiu ce sa spun.
A amina decizia pina dupa interviu, e strategia strutului.

http://www.bls.gov/web/metro/laummtrk.htm
Total de accord cu Millie, cel mai extraodinar lucru pe care il ai cand te muti in America este ca poti incepe fresh intr-un loc bun, repet ce am spus de zeci de ori, nu stiu de ce multi romani isi aleg locuri naspa cand America este asa de mare si cu atatea oportunitati. Interviul o sa il luati nu va faceti probleme, ar trebui sa va orientate undeva unde se gaseste de munca in domeniul vostru si nu mergeti pe principiul foarte gresit ca va descurcati voi acolo. Bafta!
Reply With Quote
Old 11-24-2014, 07:38 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Cred ca in buna parte de vina'i cultura, mentalitatea romaneasca. E de inteles o anumita teama: vii intr'o tara noua, multe nu le stii, si te gindesti ca un pic de ajutor nu strica. In parte e adevarat, dar cu putin efort , te poti descurca si fara, mai ales cind e vorba doar de prieteni, si mai ales cind e vorba de zone cu putine posibilitati.
Un alt lucru evident mai ales la nou veniti, e dorinta de a socializa cu alti romani. Pina la un punct, normala, dar uita ca in tara nu esti prieten cu cineva chiar asa fara discernamint. Cu totii am auzit povesti cit de rai sint romanii cu cei veniti de curind.
De ani astept o generatie care stie comunica, care stie cladi relatii, si sa le mentina. Sint zone bune, si cu certitudine daca vrei, gasesti si romani care sa'ti ofere informatiile necesare . Din pacate, nu prea stim sa cautam, sa ne stabilim un scop, sa creem citeva scenarii viabile.
Mai ales in ziua de azi, cind exista atita informatie, te astepti sa te bombardeze cu un milion de intrebari, din care sa reiese ca si'au facut temele, si doar vor sa se convinga ca au inteles corect. Au fost citiva, si vor mai fi, dar nu multi. Cum spune si Musashi, sa ai sansa sa alegi unde mergi, si sa ai ambitia de a reusi, e ceva ce nu intilnesti de multe ori in viata.
Reply With Quote
Old 11-25-2014, 06:35 PM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Noi avem rude in zona Detroit, care s-au stabilit cu 20 sau chiar 30 de ani in urma, pe vremea cand orasul masinilor era infloritor, iar unii dintre angajatii din automotive (in special cei din sindicat) castigau si cate $50- $70/ora. De cand industria auto a luat-o pe o panta descendenta, cca. 1/3 dintre locuitori au parasit orasul si suburbiile, sunt cartiere intregi parasite; au cele mai periculoase 3-4 zone din SUA; ruine si peisaje dezolante, chiar si prin centru; zgarie nori abandonati, care necesita renovari serioase. Un unchi de-al meu, care a locuit in Detroit din 1982, s-a mutat in Texas in 2006. Mai am o matusa in Michigan, asistenta medicala la un spital mare din zona. Copiii ei, cu liceu, facultate si masterat facute in Michigan, cu greu au reusit sa-si gaseasca niste joburi decente acolo. Prin 2009 se gandeau serios sa se mute in alta parte, desi locuiesc in suburbiile bune din nordul orasului, Sterling Heights si Troy si au foarte multe cunostinte in zona. O ploaie torentiala i-a inundat serios in luna august, nu doar in Detroit, ci si in suburbii. Cauza principala era ca a plouat foarte mult si i-a prins nepregatiti, ca in Romania: orasul nu are bani, firmele de mentenanta nu-si fac datoria; localnicii au furat cuprul si l-au vandut la fiare vechi; au distrus pompele care trebuiau sa scoata apa de pe autostrazi; sunt probleme mari cu asfaltarea si canalizarea. Eu, sincer, chiar nu inteleg de ce si-ar dori niste emigranti proaspeti sa traiasca in SUA printre ruine, in orase prost administrate, cu gropi in asfalt si baltoace, cu aceleasi probleme ca in Romania?

http://voiceofdetroit.net/2014/08/21...-retirees-say/

Sunt vreo 6-7 biserici romanesti in suburbiile din jurul Detroitului, unele impresionante, cu cate 250 locuri de parcare in curtea bisercii si sala sociala de 500 de locuri, cum rar mai vezi in alte zone din SUA. Au o multime de magazine europene, inclusiv romanesti, un post de radio si un ziar in limba romana. Orasul canadian Windsor este foarte aproape de Detroit, peste lac, sunt despartite doar de un pod, iar micul trafic de frontiera e la ordinea zilei acolo. Mi-a s-a parut foarte mare discrepanta dintre cladirile parasite din centru si opulenta noii cladiri GMC (cu palmieri in interior si o expozitie de masini de lux). M-a surprins si cat de tare se circula in Michigan, inclusiv in zonele centrale din Detroit au viteza legala 70 mile/ora.

Cele mai periculoase cartiere din Detroit:
http://www.myfoxdetroit.com/story/22...-neighborhoods

Ce poti pati intr-una semenea cartier:
https://www.youtube.com/watch?v=kCiiNTzwOB4

Cum arata un cartier intreg abandonat:
https://www.youtube.com/watch?v=kCT_g_n61gY

Despre celebrele ruine moderne ale Detroit-ului:
https://www.youtube.com/watch?v=1ii3r4X5Woo

Mai cautati si voi pe google si decideti in cunostinta de cauza. Va doresc mult succes si integrare usoara. Eu una nu m-as duce in Motor City, cel putin in conditiile actuale; orasul asta este departe de ce a fost odata.
Reply With Quote
Old 01-09-2015, 11:15 PM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default Detroit

Noi suntem in Detroit deja de peste 8 ani. Cum trece timpul! Mai precis, am stat prin Canton, pe langa Ann Arbor si acuma suntem mai la nord pe langa Pontiac. Zone proaste de evitat: Detroit si cam tot ce e pe langa, Southfield, Pontiac, Flint, Dearborn si da, si Warren. Nici Sterling Heights nu mai e cum era.
Sfatul meu este sa incercati daca puteti sa mergeti in zone bogate fie in Michigan sau in alte state cat de rapid puteti imediat ce aterizati aici.
In Michigan recomand: Ann Arbor, Brighton, South Lyon, Plymouth, West Bloomfield, Lansing. Ann Arbor defapt ar fi deosebit.
Nu criminalitatea e problema aici, ci oamenii. Nu stiu in alte state, dar unii aici sunt de-a dreptul gunoaie.
Fata de alte state, Michigan are rata șomajului mare dar e si statul care si-a revenit cel mai rapid dupa recesiune.
Joburi platite cu 50, 70 pe ora? Aflii ca vorbesti cu cineva care e platit in gama aia. Si nu tre sa fi in sindicat pt. asta. Industria auto e mare aici. Stii sa repari masini, esti inginer auto (vezi Dacia, Roman, etc.), iti gasesti. Pe langa asta, joburi in IT, software, hardware sunt mereu cautate oriunde ai fi.
Eu am mai postat pe forumul asta despre Detroit, cu magazine, unde le gasesti, cu zone bune si rele, nu-mi vad acuma unde sunt postarile alea, dar baga o cautare. Nu e exclus sa le fi sters vreun admin plictisit.
Nici eu nu inteleg de ce sunt multi Romani aici in statul asta, poate din cauza ca Detroit era "silicon valley"-ul Americii in anii 50, 60, 70. Oricum, comunitatea e f. mare, multe biserici si manastiri, mancare specifica, spectacole, festivale etc. Multi doctori Romani - pt. cei care nu stiu Engleza, etc. Dar, daca aveti educatie, pregatire, curaj, nu va temeti de necunoscut. Da, e bine sa ai pe cineva la �nceput, 1, 2 saptamani, dar apoi e bine sa stii ce vrei si unde vrei sa mergi. Noi am ramas, e prea tarziu, desi cateodata stau cu sotia si ne tot intrebam de ce naiba nu am plecat si noi intr-un stat mai calduros, unde sunt joburi mai diverse... poate intr-o zi, cine stie? Dar, voi, voi nu tre sa stati sa visati cu coatele pe pervazul geamului, aveti doar 2 valize, sus in avion si destinatia tre sa fie locul perfect.
Reply With Quote
Old 01-10-2015, 01:40 AM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Radius View Post
Eu am mai postat pe forumul asta despre Detroit, cu magazine, unde le gasesti, cu zone bune si rele, nu-mi vad acuma unde sunt postarile alea, dar baga o cautare. Nu e exclus sa le fi sters vreun admin plictisit.
Really??!

Exista functia de cautare, care poate gasi si mesaje mai vechi, arhivate. Cine vrea, gaseste.

In rest, multumim pentru postare si sfaturi, asta este menirea forumului, sa ajute toti userii care ar putea avea nevoie de pareri si experiente diverse.
Old 01-12-2015, 06:04 AM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default display options

Scuze, n-am observat Display Options care (by default la contul meu) afișează doar postarile din ultimul an. N-am mai intrat pe forumul asta de ceva vreme si nu am realizat ca s-au mai schimbat ceva chestii.
Reply With Quote
Old 01-29-2015, 10:04 PM
stelucrist stelucrist is offline
Junior Member
Bobocel

Default Clinton Twsp

Buna ziua !

Am ajuns impreuna cu fam (sot si doi copii ) in Macomb , acum vreo 4 luni iar de vreo 2 sapt ne-am mutat in Clinton. Ne-am cumparat masina pe numele cumnatului la inceput...la fel (normal) si asigurarea la masina. Acum am trecut masina pe numele sotului dar asigurarea este exorbitant de mare ...de la 75 cat platea cumnatul (credit bun )....noua ne cer intre 300 si 400 $ pe luna.
Intrebarea mea cat ati platit incecpatorii in DL (sotul il are de 1 luna cel US iar cel RO de 15 ani) la asigurare? Stie cineva un deal bun in cazul nostrum? sau asa sunt asigurarile de mari in MI? in alte state am vazut pe forum ca au platit ca incepatori in jur de 100 -150 $...dar chiar 300-400 $ mi se pare exagerat.
Multumesc anticipat
Reply With Quote
Old 01-30-2015, 12:32 AM
Corina M Corina M is online now
Forumar fidel
Profesor

Exista companii de asigurare care nu recunosc experienta out of US, de unde si pretul imens. Incearca la alta firma de asigurari, eu platesc pe la $130/luna.
10/15/12 Medical visit at Regina Maria
10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest.
03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status.
Reply With Quote
Old 02-23-2015, 10:39 PM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Salut. Daca masina e mai nouă, asigurarea e mai mare. De asemenea, contează si v�rsta șoferului, distanța condusă zilnic cu mașina, orașul �n care locuiți și lucrați și ce puneți pe asigurare. Comprehensive de exemplu costă foarte mult si nu prea-ți ajută. Noi ne-am dus la un sediu AAA și acolo am vorbit cu un agent și am scos pe masă tot ce aveam (carnet RO, credit card din RO - exista discount de la Visa,etc.). La telefon dai numai de tăntălăi. Mergeți la sediu și discutați cu cineva. Arătați polița de asigurare a cumnatului pe aceeași mașină și negociați. 300 pe lună e enorm. Noi , pe un h�rb de mașină, plăteam la �nceput vreo $96 pe lună. După 6 luni am cumpărat mașină nouă și ambele mașini costau undeva la $2500 pe an. �ntre timp bine�nțeles am depășit v�rsta de 30 de ani, avem credit score și altele și prețul a scăzut. Incredibil dar după 8 ani tot cu același agent AAA suntem �n contact.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules