Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Impresii din lumea larga > Australia

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2011, 06:06 AM
Sorin_2002_ Sorin_2002_ is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Ţara Cangurilor a sfidat criza

Ţara Cangurilor a sfidat criza:

http://www.capital.ro/detalii-artico...za-149668.html
Reply With Quote
Old 08-04-2011, 04:01 PM
Profesor
Forumo-dependent

Cum poti ajunge sa muncesti pentru 6.000 de euro in Australia, tara unde nu se simte criza

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...r-pe-luna.html
Reply With Quote
Old 08-04-2011, 07:26 PM
cout3's Avatar
cout3 cout3 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Mie-mi spui , phiu , hai sa plecam toti acolo. Eu am niste prieteni care au plecat de aici(USA) in Australia anu' trecut si e sange ce e acolo , e adevarat ca sant salariile mai mari dar preturile sant cel putin dublu fatza de la noi aici.
Au zis ca o sa vina aici la noi la cumparaturi ca acolo sant numai carpe ca-n Romania si sant scumpe de nu poti sa te apropii de nimic. Sant si alte cheltuieli care-ti mananca veniturile , o Corolla care la noi e 3-4 mii ei au cumparat-o cu 10 mii in Australia. S-au mutat in Brisbane , nu stiu de celelate zone dar imi imaginez ca e aproape la fel. Sigur fata de Romania e paradis , da' aia e alta socoteala.

Quote:
Originally Posted by Sorin_2002_ View Post
Cum poti ajunge sa muncesti pentru 6.000 de euro in Australia, tara unde nu se simte criza

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...r-pe-luna.html
Reply With Quote
Old 09-16-2011, 02:46 PM
Profesor
Forumo-dependent

Cineva care a fost in vizita in Australia, la inceputul lunii ianuarie 2011, mi-a spus ca acolo preturile la produsele de baza sunt ca si in Romania insa diferenta o face puterea de cumparare a oamenilor.

Mai nou statul australian vrea sa ii atraga aici pe grecii nemultumiti de situatia din tara lor.
Redau mai jos un articol preluat din publicatia Capital, din data de 14.09.2011:

,,Australia �ntinde, oficial, o m�nă de ajutor Greciei, deschiz�ndu-şi din nou porţile �n faţa grecilor care doresc să emigreze din cauza condiţiilor economice dificile de acasă. Mii de greci se pregătesc să accepte oferta.

Pe 8 şi 9 octombrie va avea loc la Atena evenimentul �Talentele de care are nevoie Australia�, prin care Departamentul pentru Imigraţie şi Cetăţenie al Australiei doreşte să informeze cetăţenii greci despre avantajele emigrării şi despre cum se poate obţine viza. Alături de oficiali, vin şi oameni de afaceri, ce au pregătite, numai bune de semnat, contracte de muncă ferme pentru grecii doritori, scrie Ekhatimerini. Deja autorităţile australiene au făcut publice 300 de meserii de care ar avea nevoie, �ncep�nd de la doctori şi profesori, p�nă la sudori şi electricieni.

Comunitatea greacă din Australia, deşi a şaptea ca număr de membri, peste 250.000 de australieni declar�ndu-şi originea greacă la ultimul referendum, este una dintre cele mai influente. Oraşul Melbourne de exemplu este cunoscut drept unul dintre cele mai mari oraşe greceşti din lume, cu o populaţie de peste 150.000 de greci. Majoritatea imigranţilor greci au ajuns �n Australia după al doilea Război Mondial, iar afluxul a continuat p�nă spre finalul anilor 80 c�nd Autralia a restricţionat imigrările. Australienii le deschiseseră atunci porţile �n căutarea de forţă de muncă brută, care să ajute la exploatarea vastelor resurse minerale. �n urmă cu 10-15 ani, atraşi de condiţiile excepţionale din Grecia, salarii şi pensii mari, imigranţii greci din Australia erau printre cei mai numeroşi imigranţi care se �ntorceau �n ţara de origine, numărul grecilor cu cetăţenie australiană ce locuiesc �n Grecia fiind de aproape 200.000. �După c�ţiva ani de trai �n străinătate, m-am �ntors acasă acum doi ani. Cea mai mare greşeală a vieţii mele�, spune unul dintre aceştia.

Lucrurile s-au schimbat drastic �n ultimele luni. Comunitatea Greacă Ortodoxă din Melbourne şi Victoria, forma instituţională �n care sunt organizaţi emigranţii greci din Australia, este asaltată de telefoane şi emailuri din Grecia. Foarte mulţi, �n special tineri, se interesează de condiţiile de emigrare şi de condiţiile de trai.

Potrivit jurnaliştilor greci, Australia este �n acest moment ţinta preferată a grecilor care doresc să emigreze, �naintea ţărilor scandinave, Germaniei sau Statelor Unite, fenomen ce poate avea legătură cu faptul că Australia este una dintre puţinele ţări neatinse de criza financiară. C�teva sute de greci au ajuns deja �n Australia şi şi-au exprimat impresiile. �Sunt de doar 10 zile �n Australia şi deja mă simt o persoană nou, mai mult, simt că sunt din nou o fiinţă umană�, spune Maria, o emigrantă. Atracţia Australiei este at�t de puternică �nc�t au apărut şi profitorii. Presa de la Atena a scris despre o companie care a adunat bani de la mii de greci pentru facilitarea emigrării �n Australia. S-a dovedit că era o escrocherie, firma respectivă neexist�nd.''
Reply With Quote
Old 10-13-2014, 05:04 PM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Aspirant

Nu stiu ce sa zic pt. ca n-am fost in Australia, doar in SUA si-n Canada si mi s-au parut cam la fel, dar noi ca persoane suntem subiectivi, fiecare traieste in propria lui realitate, nu-i asa? In orice caz, intr-un TOP 20 al celor mai fericiti locuitori de pe planeta si al celor mai bune conditii de viata, in 2013 SUA era mai sus in clasament, in 2014 ocupa abia locul 17. Pe primele 5 pozitii sunt Tarile Nordice si Olanda; Canada ocupa locul 6, iar Australia este pe locul 10. Criteriile dupa care s-au stabilit "premiantii" sunt multe si variate. Se pare ca au tinut cont de nivelul de educatie si costurile cu educatia, situatia locurilor de munca, sistemul de sanatate si cel de pensii, rata somajului, veniturile per capita, siguranta cetateanului, concedii de odihna si de maternitate, puterea de cumparare, rata sinuciderilor, transportul public, conditiile de locuit etc. Le-a iesit asa ceva, nu stiu cat e de realist clasamentul:

http://lifestyle9.com/worlds-best-co...ive-in-2013/2/

Din alte studii reiese ca sunt orase din Australia, Canada si Noua Zeelanda care ofera conditii de viata mai bune decat marile orase din SUA. Poate sunt subiectivi si tin partea coroanei britanice, avand in vedere ca studiul a fost publicat de Telegraph, dar asta sustin:

http://www.telegraph.co.uk/property/...?frame=2311083

Mai este si The Economist care a publicat un TOP dominat de orase din alte parti ale lumii, inclusiv Australia:

http://www.economist.com/blogs/graph...daily-chart-13
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules