Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2013, 11:54 PM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by ionix View Post
Scria cineva mai sus, dar s-a trecut peste ... poti sa-ti construiesti singur ceva? Ce implica asta? Daca te pricepi, exista posibilitatea sa o faci singur sau trebuie sa apelezi la firma?
Da, bine-inteles ca exista posibilitatea sa-ti faci singur o casa. Am un coleg de servici care si-a facut singur casa, inclusiv design-ul. Nu cunosc toate detaliile dar planul initial trebuie aprobat de un inginer civil autorizat cu stampila. Terenul trebuie e bine sa fie al tau (nu in asociatie). E posibil sa contruiesti si in asociatie dar design-ul trebuie aprobat de asociatie inainte. Cu gazul, apa si curentul vorbesti la oras si cu companiile respective. In principiu tu esti responsabil de racordaj pana la strada dar toate lucrarile trebuiesc facute de oameni autorizati: racordajele trebuie instalate si aprobate de persoane autorizate/licentiate. Exista o gramada de astfel de persoane. In functie de dimensiunea proiectului, cel mai bine este sa-ti angajezi un "general contractor" care se va ocupa de tot. El va angaja la randul lui constructori, ingineri, inspectori etc. Nu se da spaga nicaieri pentru asta. Orasul iti va aproba proiectul atata timp cat ai toate aprobarile de la persoanele autorizate (si aceste persoane sunt persoane private si sigur gasesti pe cate unii care-ti aproba cam ce vrei atata timp cat ii platesti bine ). Exista parca si niste inspectii pe care le face Fire Department si asigurarea... la aia n-ai cum sa dai spaga... deci, tot tre sa te asiguri ca casa e in conditii bune conform standardelor.

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Nu stiu in cite zone poti aplica metoda asta. In MAREA majoritate a cazurilor, in cel mai fericit caz ramii fara realtor, daca nu cumva se duce direct la politie. Mai ales acum.
Exista o alta modalitatea, legala, e sa-i propui un alt contract, si sa-i spui ca in loc de 4%, ii dai 5-6% Asta-i legal, si va fi mai mult decit bucuros.
In economia asta, cel putin in zona VA-DC-MD, casele bune se vind, dar nu ca piinea cald, pt ca si pretul e piperat. In plus, sa obtii un loan, nu mai e atit de usor cum a fost acum 7-8 ani. Se dau, dar bancile-s mult mai precaute, si se cer o miie de documente.
Nu-ti fa griji ca nu te trimite nici un realtor la politie daca ii acorzi o atentie monetara. De ce ar fi ilegal? Tre sa fi curajos si cand ai un moment privat cu el ii spui deschis: "vreau sa stiu ca pot avea incredere in tine si ca eu voi fi primul care vede casele care sunt bune. Pentru asta, iti ofer 1% din valoarea casei". Clar. Si poti sa-i oferi si un avans ca sa stie ca nu vorbesti prostii. Realtorii particulari n-ar avea problema cu asta pentru ca ei isi fac singuri regulile, cei care lucreza pentru companii mai mari poate ca ar fi mai reticenti sa faca asta, de aceea poate ca e bine s-o faci dupa cateva saptamani de vizitat case dupa ce deja te stie bine. Crede-ma ca daca sunt case faine la pretz bun, realtorii cateodata cumpara chiar ei casa pentru a o vinde mai incolo sau pentru a o inchiria, etc. Tu poate ca mergi sa vezi o casa si pui o oferta si n-ai nici cea mai mica idee ca realtorul tau a pus si el o oferta la ea. Se fac niste mishculatzii de nu-tzi vine sa crezi. Acuma, eu vorbesc din propria experienta si din ce am mai vb cu alti Romani din zona asta IL-MI-OH. Poate ca difera de la zona la zona. Loan-ul nu mai e usor sa-l obtii dar daca esti pregatit si casa e in bugetul tau, nu vad de ce nu ai fi aprobat.

Last edited by Aramis; 10-01-2013 at 01:22 AM.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules