Quote:
Originally Posted by kai2008
Buna dimineata Musashi,
Sotului meu iernile nu prea ii plac. Se infofoleste pana se transforma intr-un robot. A fost in Romania iarna si in New York cu zapada pana la genunchi si stie cum e. Eu am crescut in Bucuresti cu temperaturi sub zero iar baiatul nostru nascut in Romania dar crescut in Australia de la 6 saptamani, a vazut zapada doar o data in viata lui si zice ca ii place. Iarna asta a fost foarte aspra si in Melbourne, iar la doua ore de condus era chiar zapada de schiat si i-am promis ca il ducem sa il antrenam dar nu am avut timp. Cu serviciile nu prea suntem speriati, si in plus el lucreaza la o multinationala care tot cumpara companii in US si ar fi dispusi sa il transfere when he is ready, dar findca abia l-au promovat la management level in aprilie si vor sa stea in pozitia respectiva pentru un an. Daca luam viza in Noiembrie, avem deja bilete pt Martie, pt o scurta vacanta si pt a fi under the 6 months time frame, iar dupa aia ne pregatim de relocare, care nu trebuie sa fie mai tarziu de inceputul lui Septembrie ca sa prindem inceputul anului scolar. Cam astea ar fi planurile so far. Seattle ma inspira mai mult si cred ca v-a fi alegere finala. San Diego este frumos si imi place tare mult, dar cred ca e cam scump, ca de altfel intreaga Californie care cred ca e cam aglomerata pentru gustul meu. Avand in vedere ca vin din Melbourne unde viata e foarte scumpa, am nevoie de o schimbare, ca sa nu mai muncesc doar ca sa platesc bills-uri si sa urmaresv fiecare cent or macar daca traiesc cu buget, macar sa traiesc unde imi place. Viata a e scumpa peste tot, si dupa vreo 5 ani petrecuti pe ambele coaste ale Americii si 5 ani de Australia, gandul meu a ramas tot la Seattle (si la cruise-urile in Alaska )!
Musashi crezi ca putem gasi chirie intr-o zona safe cu vreo $1800 - $2000 pe luna? Nu mai mult de doua camere. Aici platim $2000 pe luna pt doua camere, neamenajat si cu nimic inclus, intr-o zona buna, dar e aproape de servici.
Multumiri pt opinii si numai bine tuturor celor care contribuie cu noutati,sfaturi si opinii, intotdeauna bine-venite! Sa aveti un week-end placut!
|
Buna Kai,
Multumesc pentru posting. Aici ninge foarte rar si cand ninge zapada nu sta prea mult, max o saptamana sau doua pe iarna. In general iarna temperatura este peste 0 C si burniteaza adica da cu ploi mocanesti pana primavara. Vara asta nu am avut o ploaie de cateva luni bune, cred ca o sa ma omoare billul la apa pentru cat am udat gradina
. Vara temperatura medie este de in jur de 25C. Cea mai temperata clima din America, nici foarte cald dar nici foarte frig, si de asemenea cel mai curat aer poate din lume
Chiria de care pomenesti gasesti fara probleme la banii aia, chiar foarte elegante, zonele cele mai bune sunt Bellevue, Redmond si Kirkland, Bellevue fiind in opinia mea cel mai bine situat din cele trei pentru ca are si un centru frumos si elegant si este mult mai dezvoltat. Dar toate aceste trei orasele sunt legate intre ele si despartite propriuzis numai de o strada. Chiriile sunt in general date cu gunoi si apa inclusa, dar fara sa fie mobilate. Cam atata pentru inceput daca mai vreti informatii nu evitati sa ma intrebati. Orasul de Smarald va asteapta