![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Sorin, despre Vancouver am ramas cu amintiri deosebit de frumoase (pe plan profesional si personal) si poate si de aceea nu am mai scris, fiindca nu pot descrie pe masura. Columbia Britanica este intr-adevar mai spectaculoasa decat Ontario sau Quebec; eu personal din cele trei prefer Ontario dar alte provincii canadiene nu am vizitat (inca). Vancouver este un oras al marilor spatii deschise, de larga respiratie,mai mult sau mai putin ingrijite, si al unui centru urban functional si utilat. Din 8 zile cat am stat acolo a plouat 7, dar in ultima zi cand s-a luminat mi s-a confirmat prima impresie, anume ca e un loc feeric, parca se deschisesera cerurile iar culorile erau cu totul altele. In autobuzul de la aeroport in oras plouand afara am avut impresii amestecate: ba ca ma aflu inapoi in Quebec, ba intr-o suburbie a Londrei, ba in Toscana, peste tot pe unde ma plouase in viata pe globul pamantesc si fusese misterios, atragator si greu de clasat. Acelasi autobuz, in sens invers, cu totul alte senzatii, si ca sa raspund la intrebarea ta nu am mai fost la Vancouver de atunci. Am stat in Chinatown, era plin de mormane de cereale si plante diverse, si comestibile si medicinale, care se revarsau in strada de la diverse magazine etnice, de mesageri asiatici pe bicicleta infoiati in pelerinele lor de ploaie ca niste pasari, autobuze, taxiuri si pietoni care se incapatanau sa cineze afara in stil european chiar daca picura, atat in Chinatown cat si in alte cartiere; o cultura pietonala, deosebit de calda si civilizata, la care se adauga o anumit grad de debusolare datorita conditiilor meteorologice care iti impun uneori sa iti recalculezi planurile; o ploaie marunta care treptat iti intra in oase si in psihic. In ansamblu insa mi s-a parut un oras mai tonic si cu oameni mai motivati decat San Francisco de pe aceeasi coasta de vest vizitat in acelasi anotimp. La Seattle nu am fost inca deci nu pot sa compar. In rezumat pentru cine e un tip atletic cu pasiunea activitatilor in aer liber si nu se sinchiseste de ploaie si vreme inchisa, Vancouver este un loc cu merite deosebite. UBC e o universitate foarte buna iar academic, cultural si comercial orasul este aliniat la tot ce iti doresti. Nu e la urma urmei nici o diferenta fata de New York, Chicago, Toronto sau Montreal; iti poti vedea de treaba in oricare din ele orice profesie ai avea iar dezavantaje climatice exista peste tot, depinde ce poti tolera si ce nu. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Viata in Portland | calint | Oregon | 334 | 10-12-2014 08:46 AM |