![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Salutare la toti, acum ca am castigat si eu la Loterie, as dori sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele de a fi rezident permanent sau cetatean?
|
|
|
|||
|
|||
|
Din cate stiu eu ca posesor al green-card-ului nu ai dreptul la vot (care nu e un dezavantaj pentru multi) si nu cred ca ai acces la slujbe federale. Eu unul nu m-am simtit deloc dezavantajat cand am avut green card. Ba din contra...fata de cei fara esti foarte avantajat! Bafta!
|
|
|
||||
|
||||
|
In State, in afara dreptului de vot, nu prea sunt diferente. In schimb, daca esti cu green card, in momentul in care ai iesit si tu in lume la o excursie, etc. esti din nou ROMAN! Si iti trebuie vize... pentru anumite destinatii, evident... Asa, daca ai pasaport albastru, nu prea mai ai treaba cu vizele nicaieri in lume...
|
|||
|
|||
|
cred ca in Cuba ,ai nevoie de viza..........!!!
|
|
|
||||
|
||||
probabil ca in cuba.si in toate tarile unde romanii au nevoie de viza!
|
|||
|
|||
|
Nu ai nevoie de viza pentru Cuba pentru ca nu ai voie sa mergi acolo ca si cetatean american. Embargoul total (comercial+deplasari) american e inca in vigoare. Daca esti american si ai mai putin de 45 de ani, sunt sanse sa nu fi intrat niciodata in Cuba, cel putin nu legal.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
tocmai aia era, ca se pleca de la premisa nu esti cetatean american inca. asa ca ai nevoie de pass-ul romanesc ca sa intri/iesi in alte tari, unde e nevoie de viza.![]()
|
||||
|
||||
|
Avind GC poti intra pe baza lui in tari in care in mod normal se cere viza pentru cetatenii romani. Pasaportul romanesc il prezinti ca sa-ti puna viza de intrare/iesire pe el. Sau nu.
Intrebati-i pe cei care s-au plimbat din Canada in Mexic si prin alte tari unde romanilor li se cere viza.
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Quote:
da' tot vă contrazic: dacă vreau să mă duc �n argentina (sau alte ţări, alegeţi voi) să zicem, ce fac doar cu GC?
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|