![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca tot suntem nevoiti sa asimilam cultura networking-ului, iata si cateva modalitati mai placute. Anume este vorba de comunitatile virtuale.
Din punctul de vedere al relevantei pentru networking-ul legat de cariera, as mentiona doua astfel de comunitati. Prima este Facebook, nu neaparat axata pe cariera. Datorita insa faptului ca se bazeaza pe principiul retelelor interne (gen ai o adresa de e-mail valida pentru universitatea X sau la compania Y, esti admis in reteaua respectiva si poti avea acces la ceilalti membri al acestei retele), Facebook poate avea o mare importanta in construirea acestor retele personale. Fireste, cere timp, insa este oricum un obiectiv pe termen lung si trece dincolo de aparentele frivolitati inerente acestui tip de retele, gen poze de la parties sau posibilitatea de a folosi reteaua ca un site de dating. Al doilea, pe care am inceput sa-l studiez recent, Doostang, este exact centrat pe profesie. Mai exact, am vazut persoane care posteaza joburi in anumite domenii. De asemenea, functioneaza reteaua de "friends". Nu in ultimul rand, profilul pe care ti-l construiesti in Doostang contine practic mare parte din CV. Nu l-am studiat suficient inca, insa pare promitator. O singura observatie importanta. Doostang este un serviciu in care accesul este bazat pe invitatie de la membri. Daca studiati problema si vi se pare ca doriti sa deveniti membri, trimiteti-mi un mesaj cu adresa de e-mail. Daca aveti cunostinta de retele functionale asemanatoare, postati aici informatii legate de acestea.
|
||||
|
||||
![]()
Un citat care nu stiu de unde vine, eu l-am cules de pe un forum, si vi-l dau mai departe, pentru ca mi se pare relevant pentru cariera:
Quote:
|
||||
|
||||
![]()
Excelenta lucrare pe tematica asta.
Ma dau cu capul de acest networking in fiecare zi in corporatia in care lucrez. La inceput mi s-a parut ca este o falsa tactica de linguseala, dar fara networking si golf nu ajungi prea departe in cariera Acum ca am definitia pasilor de networking, trebuie sa mai invat sa joc golf ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
M-am inscris acolo acum aproape 2 ani si mi-am invitat cativa prieteni. Incet-incet reteaua a crescut la peste 400 de persoane (majoritatea au cerut ele sa intre in legatura cu mine, nu eu cu ele). Am cunoscut oameni cu care acum tin legatura si in afara retelei... Prin intermediul acelei retele am primit cateva oferte de joburi...la unele am si fost la interviu (mai mult de curiozitate fiindca deocamdata nu ma bate gandul schimbarii locului de munca). Sunt multi recruteri pe Linkedin si sa ai pagina pe Linkedin e privit acum cam ca un standard. Prin intermediul ei poti intra in legatura cu alti oameni de la tine din firma (mai ales daca firma e mare) si poti mentine legatura cu ei. Eu unul il recomand...mai nou au adaugat si o sectiune de intrebari si raspunsuri care mi se pare destul de folositoare. Un alt site care incepe sa prinda viteza in domeniul profesional este Facebook.com (dar inca mai are pana ajunge pe Linkedin sub aspectul asta). In Europa un site asemanator Linkedin este www.xing.com (fostul openBC.com).
Cine are nevoie de ajutor in Phoenix, Arizona sa ma caute la [email protected] www.flickr.com/photos/mirceagoia - poze din America si nu numai www.mytestbox.com - get paid to post web software reviews |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.indeed.com/forum
Un forum foarte interesant structurat pe companii, joburi, orase. Forumistii povestesc experienta lor in companiile americane, salarii, management, resurse umane, etc. Foarte interesant prin informatia pe care o ofera. Bafta tuturor. ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cheia succesului in America ... | Alex4you | Locuri de munca | 8 | 10-11-2003 10:58 PM |