![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
O lectura utila pe tema asta e site-ul monster.com, difera resume-ul aici de cv-ul din ro; e bun si pt intention letter, cover letter etc.
Asa stiu si eu cv, cum a zis Cezar, singura diferenta ca am mai pus un titlu: OVERALL WORK EXPERIENCE, la care am insirat concret ce stiu sa fac. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ma gindesc ca decit sa punem fisierul word al acelui resume generic care poate fi copiat de pe forum si ajustat in word mai bine punem exemple clare de resumeuri ale noastre care au lucrat pentru noi.
Am sa il caut pe al meu si sa il pun aici.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Resume-ul meu 2014 este scris de un prieten american cu multa experienta ca manager si imi aduce cam un interviu/saptamana. Este un progres fata de 2013 cand aplicam cu 20 de resume-uri clasice la zeci de joburi si nu ma baga nimeni in seama. Nu stiu daca structura resume-ului e cauza sau faptul ca am acumulat 9 luni de experienta in SUA, intre timp, dar postez aici pt. ca s-ar putea sa fie util si altora. Prietenul meu este vice-presedintele unei mari corporatii americane din domeniul aero-spatial si a spus ca in ultimii ani se primesc atat de multe aplicatii pentru fiecare job, incat majoritatea sunt eliminate de HR inainte sa le citeasca cineva! Firmele mari folosesc un sistem prin care cauta anumite cuvinte cheie in resume-urile electronice, ca prima selectie. Dintre resume-urile selectate in prima faza, sunt citite cele care trec testul celor 30 de secunde, adica cele care atrag atentia angajatorului; au ceva care sare in ochi din prima. Se pare ca noul model de resume, agreat de angajatorii americani, are urmatoarea structura: 1.Nume, orasul si statul in care locuiesti; date de contact (telefon, e-mail) 2. In loc de obiective, pui rubrica "Profile" - un scurt rezumat al carierei si al punctelor tale cele mai tari 3. In loc de "skills", pui rubrica "Accomplishments" - angajatorii sunt mult mai interesati de realizarile tale profesionale decat de titlurile joburilor, numele firmelor si perioadele in care ai fost angajat la firmele respective. Tot aici sau intr-o rubrica separata intra "Languages & Computer Skills" 4. "Work Experience" - pe scurt, in rubrica 3 deja au fost scoase in evidenta realizarile profesionale la aceste firme 5. "Education" - daca nu sunt diplome americane, cat mai sccint 6. "Projects" (daca este cazul) sau "Honors & Awards" 7. Rubrica "hobby" nu se mai foloseste. Este in trend sa pui rubrica "Volunteer & Community Contribution" (daca ai facut voluntariat si/sau intership) 8. "Miscellaneous" - statutul in US (cetatean; rezident permanent; rezident temporar cu viza X). Apoi specifici "References any time is necessary" sau "References upon request" |
|
|
||||
|
||||
|
Interesting. Ce am mai citit eu este sa adaugi si ca esti nonsmoker ca cica se uita si dupa aia, ptr cei care nu fumeaza, ptr cei care fumeaza mai bine nu mai puneti nimic.
|
||||
|
||||
|
2. Imi place mult ideea cu rubrica Profile, in loc de Objective, si o voi pune in aplicare. Atunci ma gandesc ca titlul resume-ului poate fi de genul: nume - jobTitle
7. Am observat trendul asta, era cam aiurea insiruirea unor hobby-uri. As mai avea de adaugat, din ce m-am documentat eu. Pentru Engineering & Tech related: Sectiunea Projects e de regula esentiala. Iar in header, poate fi inclus profilul de Linkedin sau Skype.
|
|||
|
|||
|
Interesant model de resume. Sotul meu are resume cu Profile. El lucreaza pentru o asociatie profesionala care se ocupa de cercetare in domeniul cancerului. N-am vazut model cu Accomplishments (nu spun ca nu e bun, n-am vazut eu). Cred ca depinde mult de jobul pentru care aplici, de industria in care vrei sa lucrezi... Cate capete, atatea pareri.
Last edited by Adriana Tomasevici; 07-10-2014 at 05:42 AM. |
|
|
||||
|
||||
|
interesant pe naiba. o fi pentru ăia care nu au aflat �ncă cum se face un resume.
accomplishments? really, ai aflat doar acum, după 6 ani de SUA că se folosește accomplishments? c�te job offer ai primit din media aia de un interviu pe săptăm�nă? resume-ul contează, nimeni nu zice că nu. dar sunt lucruri mai importante dec�t resume-ul (�n care poți să pui ce vrei tu, că h�rtia suportă multe) care pot să �ți aducă o slujbă... un răspuns bun, un c�ine , o recomandare (pe bune, nu pe pile).
|
||||
|
||||
|
Quote:
PS. eventual ma gandesc ca acest subiect ar trebui mutat in forumul Locuri de munca. |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|