Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Financiar

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-24-2014, 04:57 AM
accenture accenture is offline
Junior Member
Bobocel

Default Fbar

Din cate am inteles, rezidentii in USA trebuie sa faca un FBAR (Report of Foreign Bank and Financial Accounts) daca au o suma agregata de peste 10000 USD in conturi in banci din afara USA.

Teoretic ar fi trebuit sa fac FBAR (sa trimit form TD F 90-22.1) si anul trecut pt 2012, dar abia acum am aflat. Din cate am inteles, daca trimit acum cu un an intarziere, trebuie sa scriu si o motivare valabila (ca nu am stiut nu pera e o motivare valabila). Tot teoretic, pedepsele pot fi foarte serioase.

Ce ma sfatuiti sa fac, ce ma sfatuiti sa scriu in motivare? Voi cum ati procedat?

Multumesc!
Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:11 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Centura neagra la sapat
Team Member

Poti sa spui mai multe? Mie unuia nu mi se aplica, insa precis vor fi interesati.
Old 02-06-2014, 05:37 PM
ml2008 ml2008 is offline
Membru
Invatzacel

Default Fbar

Quote:
Originally Posted by accenture View Post
Din cate am inteles, rezidentii in USA trebuie sa faca un FBAR (Report of Foreign Bank and Financial Accounts) daca au o suma agregata de peste 10000 USD in conturi in banci din afara USA.

Teoretic ar fi trebuit sa fac FBAR (sa trimit form TD F 90-22.1) si anul trecut pt 2012, dar abia acum am aflat. Din cate am inteles, daca trimit acum cu un an intarziere, trebuie sa scriu si o motivare valabila (ca nu am stiut nu pera e o motivare valabila). Tot teoretic, pedepsele pot fi foarte serioase.

Ce ma sfatuiti sa fac, ce ma sfatuiti sa scriu in motivare? Voi cum ati procedat?

Multumesc!
FBAR se completeaza acum online. Si noi am trimis cu intarziere . Insa in nu se declara doar conturile se decara si asigurarile de viata. Daca cumulat valoarea este mai mare de 10000 .
http://bsaefiling.fincen.treas.gov/main.html
Noi avem asigurari de viata care la scadenta pot fi incasate ca pensie platita lunar sau ca suma fixa. Am declarat simplu ca nu am stiut ca trebuie sa completam acest formular in cazul asigurarilor de viata. Mi-au trimis initial un e-mail in care spuneau ca au primit formularul meu si cateva zile mai tarziu un alt email ca au acceptat declaratia .
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules