|
|
|||
|
|||
informatii povestite
nu e nimeni din minnesota care sa povesteasca cum e viata acolo? va rog curaj.
|
|
|||
|
|||
povesti despre Minnesota...
Ce vreti sa aflati? Este foarte frig si nu prea merita sa stai aici ,caci dai prea multi bani pe curent iarna si binenteles pe medicamente cind te imbolnavesti.Locuiesc de 11 ani in Minnesota si cam vreau sa ma retrag la soare undeva ,m-am saturat de frig.Nu sfatuiesc pe nimeni sa vina aici ,decit daca iubeste frigul.
|
|
|||
|
|||
salut
ma bucur ca ai bunavointa sa raspunzi la citeva intrebari. chiria e mare? factura e mare la curent iarna? si accest frig nu e compensat cu nimic,natura ,totul verde,zapada multa,liniste sau or ce pentru ca sa traiesti acolo 11 ani inseamna totusi una peste alta ca e bine pentru o familie care cauta linistea , nu? povesteste te rog mai multe. cu munca cum e? o zi f.buna tuturor. florin |
|
|||
|
|||
Inca de la inceput vreau sa spun ca am venit in Minnesota pentru ca nu am avut incotro aici aveam o cunostinta la care puteam sa-mi primesc green cardul ,mai pe scurt cind am fost la Bucuresti la interviu mi-au cerut o adresa unda sa-mi primesc actele si necunoscind pe nimeni in America am acceptat sa vin aici.Chiriile sunt destul de mari cam 1500$pe luna pentru o casa cu 2 dormitoare ,apartamentele sunt putin mai ieftine.Curentul este cam 250$pe luna pentu ca sunt geruri mari asa temperaturi scazute nu am vazut niciodata,iar zapada de obicei e cit masina,nu am vazut o iarna usoara in 11 ani ,plus ca iarna aici tine din oct.pina in mai,nu stiu daca in conditiile astea mai te incalzeste picul de verdeata si vara de 3 luni.Nu stiu ce vrei sa spui de compensatie?Cind bilurile sunt atit de mari si nu uita taxele sunt mari in Minnesota de exemplu eu platesc 45oo$ pe an la casa....ma mir si eu ca am stat 11 ani si nu am plecat din cauza serviciului , dupa 45 de ani nu e usor sa gasesti un servici bun...acum sunt hotarita sa las tot si sa plec la caldura..poti sa incerci, dar viata in Minnesota nu e usoara.Taxe peste taxe.....si nu te gindi ca te ajuta cineva ,caci romanii de aici stau departe de tine,de noi chiar si preotul care trebuia sa ne ajute a fugit ,asa ca sa nu te bazezi pe ei,caci iti dau in cap daca pot...imi pare rau ca iti dau astfel de vesti,insa Minnesota are doar un singur lucru bun:salarii ceva mai mari....adica dupa 11 ani de munca poti avea cam 18$ la ora.Nu prea am intilnit romani ingineri sau doctori aici.....toti suntem la munca de jos.....daca esti tinar poti merge la scoala ,dar vad eu citi bani le trebuie copiilor mei sa face o facultate...nu e pomana din Romania......daca iti place Alaska poti veni in Minnesota.....cam asta e.Sanatate si numai bine!
|
|
|||
|
|||
Flori, eu sint in Maryland, dar asta nu-i singurul loc unde-s conditii prielnice. Sint convinsa ca si altii ti-au sugerat alte locuri.
In zona noastra (vorbesc de Washington, DC-Baltimore Area), nu prea se simte criza. Asta pt ca sint multi "government contractors", adica firme care lucreaza pt guvern. Astia au tot soiul de activitati, cu tot soiul de profesii, si-s intinsi in jurul Washington-ului, in nordul Virginiei, maryland de la nord de Baltimore, pina-n DC. Concret, cu profesiile voastre ar trebui sa va gasiti joburi. Chiar daca nu de la inceput f calificate, dar in scurt timp ati gasi. Problema va fi engleza. Cit de bine-o stapiniti. Daca-i doar asa de conversatie, prima voastra prioritate ar fi invatarea englezei. Fetele la fel, mai ales cea mare, care intr-un an, doi va merge la colegiu. Tot in zona sint multe centre de distributie, si astia au nevoie de muncitori pe elevator (poate gresesc denumirea, vorbesc de forklift). Sotia ta daca nu stapineste prea bine Excel, sa incerce sa invete, sint cursuri fara plata pe calculator(intreaba si-ti dau linkul daca vrei). La fel carnetele de sofer pt amindoi ar fi foarte folositoare. Vorbind de Baltimore, nu va speriati ca-i mare criminalitatea. Asta nu va afecteaza pe voi, cum nu ne afecteaza pe noi ceilalti. E vorba de bande care se razboiesc intre ei. N-ai de ce sa locuiesti unde locuiesc ei, asa ca in suburbii, poti sta cu usa deschisa fara probleme. In MD, m-as feri de Prince George's County, si de estul, si sudul Washington-ului. Desi sincer, n-as recomanda Washington, nu numai ca-i scump, dar nu acolo-s joburi, ci la periferie. Din nou, sint si alte zone prospere, nu-i nevoie sa te cantonezi la ce spun, si mai ales vezi si ce parere au altii. Eu nu m-as muta de-aici nici daca-mi platesti, dar poate altora nu le place. Varea-i cald, si destul de umed, dar te inveti. Toamna-i lunga, calda, frumoasa, la fel si primavara. Iarna-i, asa o saptamina doua, poate doua zapezi de 3 zile, in rest 10-15 grade celsius. Aer conditionat e peste tot: acasa, la serviciu, in magazine, in masina. Multora nu le place. Personal nu m-a deranjat niciodata. Poate mie-mi place pt ca in tara am trait intr-un oras de munte, unde din septembrie si pina-n mai era frig, umed, deprimant. Intr-un mesaj vorbeai de "promovarea in scoli". Ce voiaia sa spui prin asta, ca nu inteleg. |
|
|||
|
|||
salut.
ma bucur ca ai scris atitea invormatii despre maryland si imprejurimi .nu am primit decit din 2 locuri de la margareta si laura informatii f. utile dar mai astept si din alte locuri .cu toate ca faptul ca se gaseste de lucru in baltimore si maryland si este si unpic frig cred ca mi-ar place sa stau acolo deci te rog sa transmiti cit mai multe informatii despre zona si foto daca ai multumesc.florin |
|
|||
|
|||
salut
nu am inteles ce semdifica cei 4500$.cu scolile cu e? zapada e data la timp sau nu?transportul in comun? |
|
|||
|
|||
4500$ sunt taxele la casa pe an,pe care trebuie sa le platesti ,eu nu stiu cu transportul in comun nu am circulat niciodata cu autobuzul. Nu inteleg ce vrei sa spui cu zapada si scolile....
|
|
||||
|
||||
Quote:
N-am locuit in Minnesota, ci intr-un stat vecin cu o iarna la fel de grea. Am vizitat o singura data Minneapolis/St Paul si mi s-a parut exact asa cum spune Margareta. Am observat ca sunt cativa utilizatori pe forum care sunt relativ multumiti de Minnesota, incearca sa le citesti experientele folosind motorul de cautare. Nu te opreste nimeni sa te duci in Minnesota pana la primirea actelor (GC, SSN) daca ai pe cineva acolo, si sa pleci intr-o luna-doua, cu conditia sa nu te angajezi la o chirie pe un an, fiindca va fi greu sa gasesti om in loc. Florin, te rog frumos sa fii mai specific in mesaje, ca sa putem si noi sa iti raspundem mai la obiect. |
|
||||
|
||||
intreaba daca primariile curata drumu sa te poti duce la munca sau sa iei paine de la colt probabil .
Display Modes | |
|
|