![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
sunt curios daca in aceasta perioada de criza , din America lucrurile sunt asa cum sunt redate la tv sau doar aceasta criza este putin exagerata? ...as vrea sa stiu peste ce este posibil sa dai cu ocazia castigarii la loteria vizelor in aceste conditii de criza, putine relatari ale celor de acolo sunt bine venite
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu locuiesc in zona Seattle o zona care pana de curand se sustinea sus si tare ca nu suntem afectati de criza asa de tare. In luna ianuarie si februarie s-au pierdut zeci de mii de joburi. La ora actuala se gaseste greu un loc de munca. Eu sper din toata inima sa isi revina economia. Joburi disponibile sunt mult mai putine decat in anii trecuti iar cei care cauta de lucru sunt tot mai numerosi. Eu cred totusi, cu toata criza asta ,ca tot aici iti poti gasi mai repede un loc de munca, decit in Romania, care si ea saraca e lovita de criza, acum si dintotdeauna.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Total nonfarm payroll employment fell sharply (-598,000) in January.
Since the recession began in December 2007, 3.6 million jobs have been lost, with about half of the decrease occurring in the last 3 months. In January, employment declined in nearly all major industries, while health care and private education added jobs." Sursa: http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
www.youtube.com/watch?v=-0IEvtqHyj0 |
|
|||
|
|||
![]()
Bestial filmul lui Porumboiu. Nasol e ca l-am vazut aici si ma apucase un fel nostalgie bolnava dupa omenirea aia de dupa blocurile gri. Probabil de aia bat acum campii off-topic. Nu mai fac, promit! (dar am asa un feeling ca nu ma voi tine de cuvant)
![]() Legat de criza: prin toamna anului trecut, un prieten ma intreba, ingrijorat, ce se intampla aici si daca oamenii sunt ingrijorati de situatia economica. I-am zis atunci ca nici urma de criza pe la mine prin pridvor, iar la munca subiectul zilei era legat de reducerile de la Victoria's Secret. Ei bine, lucurile s-au cam schimbat. S-au facut ceva reduceri de personal, de la mine din departament au fost trimisi in lay-off patru oameni, printre care si o nurse, chestie destul de atipica, spun americanii. Din tot spitalul au plecat o suta. CEO-ul retelei sustine, intr-un e-mail intern, ca e pentru prima oara in ultimii 70 de ani cand criza afecteaza sistemul sanitar. Nu bag mana in foc ca e adevarat, ca nu stiu. Asta-i prima pe care o prind. Pe langa reduceri de personal, s-au operat si ceva reduceri de ore: toate nursele lucreaza 36 de ore (unele aveau pana acum norma de 40) pe saptamana, iar mie mi s-a taiat jumatatea de ora pe care trebuia sa o lucrez pentru pauza de masa (asta inseamna opt ore lunar in minus). Foarte multi dintre sotii colegelor mele au ramas fara slujba in ultimele luni. Stiu o familie in care sotul tocmai a terminat somajul iar nevasta a fost si ea data afara. Aud tot mai des ca oamenii se apuca sa faca economii, am vazut cum managerul de tura era ingrijorat intr-o noapte pentru ca nu erau destui pacienti (de unde pana atunci asta fusese motiv de bucurie, ca doar astfel nu trebuia sa alergam ca nebunii non-stop). Parerea mea e ca multe firme nici macar nu au nevoie sa trimita oamenii in somaj, dar pun si ele un banut pentru zile negre deoparte, strang cureaua acum (si pun statul sa le plateasca angajatii) de teama ca situatia s-ar putea inrautati. Barbatul meu a fost trimis in lay-off temporar (teoretic, trei saptamani, dar l-au chemat inapoi dupa numai una). Acum, la numai cateva zile dupa ce au fost rechemati la munca, are "mandatory overtime" si sambata, cate opt ore. Nu pot sa cred ca firma s-a redresat miraculos in mai putin de jumatate de luna.... O chestie care trebuie spusa e ca lay-off-ul nu e cea mai rea chestie care ti se poate intampla, atata vreme cat nu esti inglodat in datorii. Statul iti plateste 60-70% din media salariala a lunilor in care ai castigat cel mai bine. Poti sa alegi sa nu platesti taxe pe bani decat la sfarsitul anului, in ideea ca astfel micsorezi diferenta dintre ceea ce incasai drept salariu si suma primita drept somaj. Last edited by saramagusta; 02-09-2009 at 10:33 PM. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Unemployment |
|
||||
|
||||
![]()
@Misoti In FL mi se pare ca suma maxima pe saptamana e in jur de vreo $250
|
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Eu am avut cateva perioade in care am colectat unemployment, prima a fost in primul an de America, de aceea nu cred ca se aplica treaba cu 15 luni lucrate. Asta e o informatie pe care am gasit-o despre cum se calculeaza : "This is the fifteen month period starting on the day you file and working backwards. Throw out the most recent three month period ( a.k.a. Quarter) and you are left with 12 months also known as 4 quarters. In those 4 quarters you must have earnings in at least 2 of them. You don't have to have had to work the whole 2 quarters, you just have to have earnings within them. What happens then is they take the two quarters with the highest earnings and average them. If the average comes up to at least 1,157 then you should be monetarily eligible." Oricum, somajul poate fi total sau partial. Cel partial e atunci cand lucrezi cateva ore pe saptamana din cauza ca angajatorul nu-ti poate oferi minumum de 40. Atunci se fac cei mai multi bani de la somaj, fiindca limita pe spatamana e mult mai mare decat la somaj total. Cand lucram in fabrica nu era bucurie mai mare decat sa ne zica la jumatatea zilei, adica a noptii ca lucram schimbul trei, sa plecam acasa ca nu mai e de lucru. Stiam ca pe saptamana respectiva, check-ul va fi mult mai mare decat daca as fi lucrat 40 ore. Intr-o vreme eram destul de buna la calcule, de vreo 5 ani incoa' nu m-am mai ciocnit de asa ceva, asa ca am uitat cum se calculeaza, dar netul e plin e informatii pentru cine e direct interesat.
|
||||
|
||||
![]()
Imi aduc aminte ca anul trecut la interviu ne-au pus sa semnam (in ambasada) un document prin care nu vom cere ajutor de la statul american. Bineinteles ca nu am fost atenta la detalii asa ca apelez la cei care isi amintesc. La ce fel de ajutoare se referea acel document (se referea inclusiv la beneficiile acordate prin unemplyment)? Se specifica o perioada de timp in care nu avem voie sa apelam la aceste ajutoare?
CN: 2008EU0001014x Aplicat la loterie: 02.12.2006 Plic 1 T/R: 11.04.2007 / 03.05.2007 Formulare: 10.05.2007 / 24.05.2007 Plic 2 T/R: 16.10.2007 /30.10.2007 Interviu luat pe: 20.12.2007 Destinatie: din 28.02.2008 in L.A. COUNTY, CALIFORNIA GC: primite dupa 11 zile de la aterizare SSN: primit dupa 28 zile de la aterizare |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
schimbat asigurator in perioada sarcinii | toni_cris | Ai nostri copii | 5 | 06-22-2006 06:03 PM |
Instructiunile DV 2006 de pe situl Ambasadei SUA-Bucuresti | Cezar | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 10-21-2004 11:20 AM |
Viza de turist pe perioada de 10 ani | Lili | Catre America ! | 3 | 12-27-2003 01:56 AM |
DV2005 - direct de la sursa oficiala americana. | Alex4you | Articole de la Pagina Loteristilor | 1 | 09-10-2003 05:20 AM |