Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Despre cetatzenie
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Despre cetatzenie

Green Card vs. Cetatzenie

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2007, 11:22 AM
Gin.Or.Juice Gin.Or.Juice is offline
Junior Member
Bobocel

Default Green Card vs. Cetatzenie

Salutare la toti, acum ca am castigat si eu la Loterie, as dori sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele de a fi rezident permanent sau cetatean?
Reply With Quote
Old 07-23-2007, 03:28 PM
tmuresan tmuresan is offline
Membru
Invatzacel

Quote:
Originally Posted by Gin.Or.Juice View Post
Salutare la toti, acum ca am castigat si eu la Loterie, as dori sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele de a fi rezident permanent sau cetatean?
Din cate stiu eu ca posesor al green-card-ului nu ai dreptul la vot (care nu e un dezavantaj pentru multi) si nu cred ca ai acces la slujbe federale. Eu unul nu m-am simtit deloc dezavantajat cand am avut green card. Ba din contra...fata de cei fara esti foarte avantajat! Bafta!
Reply With Quote
Old 07-23-2007, 04:05 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default Libertate de miscare

In State, in afara dreptului de vot, nu prea sunt diferente. In schimb, daca esti cu green card, in momentul in care ai iesit si tu in lume la o excursie, etc. esti din nou ROMAN! Si iti trebuie vize... pentru anumite destinatii, evident... Asa, daca ai pasaport albastru, nu prea mai ai treaba cu vizele nicaieri in lume...
Old 07-24-2007, 02:56 AM
Carmen B Carmen B is offline
Membru
Bobocel

cred ca in Cuba ,ai nevoie de viza..........!!!
Reply With Quote
Old 07-24-2007, 05:37 AM
ramsai ramsai is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Carmen B View Post
cred ca in Cuba ,ai nevoie de viza..........!!!
probabil ca in cuba.

si in toate tarile unde romanii au nevoie de viza!
Old 07-24-2007, 03:00 PM
tmuresan tmuresan is offline
Membru
Invatzacel

Nu ai nevoie de viza pentru Cuba pentru ca nu ai voie sa mergi acolo ca si cetatean american. Embargoul total (comercial+deplasari) american e inca in vigoare. Daca esti american si ai mai putin de 45 de ani, sunt sanse sa nu fi intrat niciodata in Cuba, cel putin nu legal.
Reply With Quote
Old 10-04-2007, 03:48 AM
fortaramy fortaramy is offline
Junior Member
Bobocel

Default Casatorie cu detinator de green card (prin loteria vizelor)

Sunt noua pe "pagina" aceasta si as avea si eu cateva intrebari...
Eu si logodnicul meu suntem in SUA (el cu green card eu cu h2b) si ne-am hotarat sa ne casatorim.
Daca ne casatorim pana el primeste cetatenie, eu va trebui sa tot aplic in continuare pentru vize (change of status) sau nu va mai fi nevoie deoarece eu voi fi in pending pentru Petitia de Relative?
Cand el va fi cetatean, eu voi putea aplica pentru green card indiferent care a fost statul meu pana la data aceea?

Multumesc,
Ramona
Reply With Quote
Old 10-04-2007, 06:12 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by fortaramy View Post
Cand el va fi cetatean, eu voi putea aplica pentru green card indiferent care a fost statul meu pana la data aceea?
Nu - trebuie sa-ti pastrezi continuu status-ul legal.
Reply With Quote
Old 10-05-2007, 03:46 AM
fortaramy fortaramy is offline
Junior Member
Bobocel

Multumesc. Am intrebat pentru ca o alta persoana mi-a spus ca daca ma casatoresc acum cand logodnicul meu are numai Green Card pot aplica pentru Petitia de Relative si voi fi in pending pana sotul meu va primi cetatenie. Asta insemnind ca sunt legal pe teritoriul SUA...Cind isi va lua cetatenia, va trebui sa 'upgrade' this petition for Alien Relative si voi putea imediat sa plic pt. Green Cardc + Work permit, Travel Doc...Acum nu stiu cum ar fi mai bine...Eu sunt de 4 ani de zile aici, legal cu SSN, driver license....Poate ar trebui totusi dupa ce aplic pentru Petitia de Relative sa incerc sa-mi pastrez statul legal (adica sa continui sa plic pentru tot felul de vize...)
Reply With Quote
Old 10-05-2007, 03:55 AM
rosoft2001's Avatar
rosoft2001 rosoft2001 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by fortaramy View Post
Multumesc. Am intrebat pentru ca o alta persoana mi-a spus ca daca ma casatoresc acum cand logodnicul meu are numai Green Card pot aplica pentru Petitia de Relative si voi fi in pending pana sotul meu va primi cetatenie. Asta insemnind ca sunt legal pe teritoriul SUA...Cind isi va lua cetatenia, va trebui sa 'upgrade' this petition for Alien Relative si voi putea imediat sa plic pt. Green Cardc + Work permit, Travel Doc...Acum nu stiu cum ar fi mai bine...Eu sunt de 4 ani de zile aici, legal cu SSN, driver license....Poate ar trebui totusi dupa ce aplic pentru Petitia de Relative sa incerc sa-mi pastrez statul legal (adica sa continui sa plic pentru tot felul de vize...)

Eu zic sa vorbesti cu cineva care stie (un avocat de exemplu). Nu poti aplica pina nu sint vize disponibile... altfel ar aplica toata lumea si ar sta 10 ani pina le vine rindul...
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules