Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Interviul
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Interviul

interviu trecut cu succes

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2004, 01:24 PM
Pitic's Avatar
Pitic Pitic is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Simleu Silvaniei,SALAJ--->Seattle,WA--->Beaverton,OREGON
Default interviu trecut cu succes

Am avut interviul pe 27 mai , de la ora 8,00 .
Am primit viza . Suntem bucurosi . Am avut emotii , nu zic nu …
In fapt , totul a durat foarte putin . Asteptarea , numai , te omoara …
Am ajuns in fata ambasadei la 7,30 dimineata si am asteptat vreo 5 minute pana ce am fost invitati sa intram .
Fiind printre primii intrati , am luat loc chiar in fata ghiseelor nr. 5 si nr. 6 . Sala s-a umplut , in scurt timp . Nu doar de loteristi , ci si de studenti care venisera pentru viza pe perioada de vara in SUA , si care erau strigati la alte ghisee , la numarul 1 si la numarul 3 . Loteristi mai erau cam 6 – 7 . Unii singuri , altii cu sotul sau sotia .
Aveam o gramada de acte cu mine : un dosar cu actele cerute in plicul nr. 2 aplicantului principal , “original+copie xerox+traducere legalizata” (invitatia la interviu , cele doua poze facute la dubitza din fata ambasadei , pasaportul , certificatul de nastere , certificatul de casatorie , cazierul , diploma de bacalaureat , dovezi ale suportului material – asta insemnand evaluare la casa , certificat fiscal cum ca nu avem datorii catre bugetul local , extras de carte funciara , contract de vanzare – cumparare pentru casa , situatie financiara semnata de directorul bancii la care aveam deschise conturi la termen , unul in euro si altul in dolari si doua AOS –uri ) un dosar cu actele sotului meu , un altul cu dovezi ale relatiei noastre de mai de mult si un al patrulea cu diverse alte acte care am crezut noi ca ar fi putut sa ne fie cerute . Printre acestea din urma , a fost si pasaportul meu vechi , de dinainte de a-mi schimba numele , si unde semnasem cu vechea semnatura . Pasaport pe care , atentie ! , mi l-a cerut doamna de la ghiseu inainte de toate celelalte acte din primul dosar , chiar dupa ce am dat pasaportul valabil acum. Si pe care nu imi inchipuiam ca ar trebui sa il pun cu mine , daca nu as fi citit aici ca a mai fost cerut si altora .
Am avut doua AOS – uri , unul de la un prieten al nostru pe care il trecusem si pe primele formulare completate si trimise la ei , si celalalt - tot de la un prieten , care a avut un venit anual putin mai mare si de aceea ne-am gandit ca s-ar putea sa ne fie de folos .
Dupa ce ne-am auzit stigati , ne-am ridicat de pe scaune si am mers la ghiseul 6 .
Acolo se afla doamna (sau domnisoara , nu stiu) cunoscuta celor de pe forum sub numele de “Gabi Szabo” . A fost atat de amabila si de binevoitoare , incat am ramas surprinsa : dupa cate auzisem aici de la altii … ea sa fi fost aceea care vorbea malitios , care era uracioasa ? Mie mi s-a parut cu totul altfel . Noi (eu si sotul meu) aveam vocea putin cam “pierita” , daca intelegeti ce vreau sa spun … Aveam emotii . Iar microfonul prin care ne auzea ea , ca si cel prin care o auzeam noi pe ea , avea o defectiune , nu prea functiona bine , trebuia sa repetam , uneori , ceea ce aveam de spus . Era calma , se uita cu atentie la hartiile noastre , si mai punea , din cand in cand , cate o intrebare .
Ne-a mai intrebat cine este sponsorul si de unde il cunoastem noi . Noi am avut doua AOS-uri , dar numai unul a fost luat in considerare , pe motiv ca , citez : “ajunge unul singur , cel de la persoana pe care ati mentionat-o in formularul dumneavoastra , mai demult . Oricum , nu conteaza venitul acestuia , el trebuie doar sa va tina la el in grija vreo 3 luni , pana veti primi actele acolo , in rest … o sa va descurcati singuri” … Si nici macar nu s-a uitat pe celalalt .
La suport material , am avut (si avem, deocamdata) : o casa (a noastra), evaluata la 16.000 euro , un cont de 5.000 USD si unul de 3.000 EUR . Si atat .
Ca si dovezi ale vechimii relatiei noastre … ehe … am avut doua albume mici : unul cu poze de la nunta si unul cu poze facute cand si cand , in timp , o scrisoare din ianuarie 2002 destinata mie si care avea adresa sotului meu pe ea , fiindca de pe atunci stateam la el , si o carte postala din septembrie 2002 trimisa mie de sora mea , de la mare , destinata mie si sotului meu , la adresa unde stam acum .
… Iar dupa ce am terminat de dat toate documentele cerute , ni s-a spus sa asteptam , pe scaun , interviul .
Interviu care a durat cam … 1 minut . In total .
Persoana care se afla indaratul ghiseului nr. 5 , in fata caruia am jurat sa spunem adevarul , era un barbat simpatic , chel si cu ochelari . Nu stiu ce functie avea . Ne-a intrebat pe amandoi daca am mai fost casatoriti si daca avem vreunul din noi copii , si apoi ne-a intrebat de cand ne cunoastem . Vorbea in engleza , tot timpul , iar eu ii raspundeam tot in engleza (sotul meu nu vorbeste engleza , dar intelege totul) . Si , cand am ajuns la “de cand va cunoasteti?” … zic : “Este o poveste mai lunga , o sa v-o spun in romaneste … dar , mai bine , asteptati putin .” Si am deschis albumul cu pozele noastre impreuna , unde se afla o poza facuta la gradinita : sotul meu era pionier , in clasa a treia , iar eu eram soim al patriei (mi se pare ca in grupa mijlocie). Era chiar ceremonia aceea cand eram facuta soim (unii dintre noi o mai tinem minte). Eram amandoi in acea fotografie . Nu stiu cine mi-a facut-o mie atunci si mi-a dat-o , dar precis ca nici nu banuia cat noroc o sa ne aduca … Intamplator am gasit-o acasa la ai mei , dupa ce ne-am cunoscut noi , acu vreo 5 ani . Suntem din aceeasi localitate dar nu ne-am cunoscut decat acum cinci ani , si s-a intamplat sa nu ne casatorim decat in vara trecuta , ceea ce , desigur , din anumite puncte de vedere , ar fi putut sa nasca suspiciuni de genul “casatorie din interes” , ajutata de loteria vizelor .
Am pus mana si i-am aratat domnului cu ochelari : “Uitati , acesta este sotul meu , iar aceasta sunt eu.” A inceput sa rada si a zis : “O.K. , O.K. , veniti la 3,30 dupa viza…”.In rest , aveam cam putine poze facute impreuna , eu si sotul meu … Lui nu ii place sa fie fotografiat . Si , daca nu aveam , probabil ca nu scapam intr-un minut cu tot interviul …
Si apoi , razand , ne-am strans dosarele si hartiile si am iesit din ambasada . Fericiti si usurati . De una din probleme .

Vizita medicala am facut-o la Centrul Medical UNIREA , marti , 25.05. unde , asa cum s-a mai spus aici , sunt niste doamne tare amabile si dragutze .
Ne-a luat sange , ne-a luat tensiunea , ne-a cantarit , ne-a masurat , ne-a intrebat despre bolile copilariei , despre ce probleme de sanatate avem .
Am platit 55$ de persoana examenul medical , eu am mai primit 2 vaccinuri (un antitetanos si , parca , unul antirujeola , sau antirubeola…) care au mai costat 30$ si apoi am facut radiografiile la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament , care ne-au costat , intr-adevar , 200.000 lei / persoana .

Nu stiu acum ce am lasat pe dinafara , orcium , pentru noi a fost aproape o aventura drumul acesta la Bucuresti , mai ales fiindca nu am mai fost , niciunul dintre noi , niciodata acolo …

Daca observa cineva ca mai e ceva de zis … sa-i dea drumul . O sa raspund cu placere .

O sa mergem la Seattle , pentru inceput . Cam prin iulie , daca vom reusi sa gasim bilete de avion .

Trebuie sa le multumesc tuturor celor de aici care au raspuns nelamuririlor mele , nu in ultimul rand lui Alex , care a avut ideea geniala sa dea nastere acestui forum .
Ieri am apucat sa vad ce mult conteaza sa fii informat in legatura cu tot ceea ce inseamna pregatire pentru interviu ...
Dar o sa continui eu si in zilele urmatoare .

Le doresc tuturor care urmeaza sa aibe interviul aceeasi bafta !
Reply With Quote
Old 05-28-2004, 01:40 PM
CB's Avatar
CB CB is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: sighisoara->sterling heights->southfield->clinton twp.->chicago

Felicitari si Succese depline in USA!!!

cristi
Reply With Quote
Old 05-28-2004, 09:10 PM
Simy's Avatar
Simy Simy is offline
Membru
Invatzacel

Felicitari pentru reusita si succese multe pe mai departe.

Reply With Quote
Old 05-28-2004, 10:05 PM
Lily Lily is offline
Membru
Invatzacel

Default Felicitari Cami

Felicitari Cami, ma bucur nespus pentru reusita voastra.
Va urez un inceput de drum usor si multe succese.

Toate cele bune,
Lily
Old 05-30-2004, 05:17 PM
Ada.T's Avatar
Ada.T Ada.T is offline
Membru
Invatzacel

mult, mult noroc mai departe.
sper sa ne mai auzim si chiar sa ne vedem cu bine dincolo!
Reply With Quote
Old 05-30-2004, 10:04 PM
White Angel's Avatar
White Angel White Angel is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Ce pot sa spun...ma bucur enorm pentru voi toti care plecati...ati reusit !!! BRAVO !

Old 05-31-2004, 09:35 AM
Pitic's Avatar
Pitic Pitic is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Simleu Silvaniei,SALAJ--->Seattle,WA--->Beaverton,OREGON
Default inca ceva ...

A contat foarte mult ca am mers cu dosarul pregatit cu atentie la toate amanuntele . Adica , a contat foarte mult ca am gasit pe Internet forumul acesta . Am fost familiari cu sala „de asteptare” din ambasada , cu ghiseele 5 si 6 , cu „Gabi Szabo” , cu dubitza unde se fac poze , cu Centrul Medical UNIREA , cu sirul intrebarilor . Asta ne-a mai redus din emotii . Ne-a ajutat .
In plus , daca nu as fi citit aici , pe forum , ca este posibil sa mi se ceara pasaportul vechi (de cand inca nu eram casatorita) nici nu l-as fi dus . Si nu aveam cum sa il dau cand mi-a fost cerut .
In aceeasi zi cand am avut noi interviul a fost chemata , inaintea noastra , la ghiseul nr. 6 , o moldoveanca (din Republica Moldova , parca) si , fiindca eu eram asezata chiar langa ghiseu , am auzit ce a discutat cu d-ra „Gabi Szabo” . Era foarte dezorientata si nu reusea sa explice coerent situatia ei . A zis ca are AOS –ul de la matusa ei , iar la rubrica unde trebuia scris ce relatie are cu sponsorul scria altceva (friend , parca) .Ii expediase cineva aplicatia la Loteria Vizelor din America , ea o semnase inainte in Moldova , in fine , avea o situatie destul de incalcita .
Eu zic ca trebuie sa iti cunosti intai chiar tu situatia foarte bine , si unde e ceva neclar sa ai argumente , unde e nevoie de hartii in plus ca dovada - sa le pregatesti si sa le duci cu tine (mai bine sa iti prisoseasca , decat sa iti lipseasca) .
Si sa fii ordonat . Sa stii ce unde se afla in dosarul pe care il duci cu tine .
Intr-un fel , se poate spune ca un dosar bine intocmit inseamna ... jumatate (sau chiar trei sferturi) din viza luata .

Nu , nu m-am desteptat peste noapte de vorbesc asa ...
De toate astea mi-am dat seama acolo , in sala , la ambasada .
(Eram tare naucita inainte de interviu , recunosc...)

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules