Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2006, 03:34 PM
Irina Irina is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Adjustment of status - cale de urmat daca deja te afli legal in USA si ai castigat

Imi poate comfirma cineva daca am inteles corect procesul pentru Adjustment of Status? Asadar:
- trimit plicul 1 la KCC indicandu-le ca optez pentru AOS. Aici am doua nelamuriri: ce formulare din plicul 1 trimit (doar DSP-122 sau toate) si cum aflu ce oficiu local USCIS o sa-mi proceseze cazul, eu fiind in Florida?
-platesc taxa la Departamentul de Stat 100$, si trimit dovada platii impreuna cu formularul gasit in plic.
-KCC o sa-mi trimita instiintarea unde se specifica faptul ca nu mai apartin de ei. Intrebare: acolo o sa fie trecut oficiul USCIS unde o sa fie procesat cazul meu?
- in luna in care CN meu devine curent ma prezint la oficiul USCIS cu pachetul AOS si actele aferente, tot acum platesc si taxa de 375$?
- aceptarea cazului
- programare amprente
- interviu
- green cardul
Eu am un CN foarte mic si banuiesc ca interviul va fi prin octombrie-noiembrie. Nu stiu exact daca am inteles bine ordinea si de aceea as fi recunoscatoare persoanelor care au trecut prin AOS daca imi confirma sau infirma ceea ce am inteles eu din relatarile de pe forum.
Multumesc!
Reply With Quote
Old 06-04-2006, 11:30 PM
catalin_ve catalin_ve is offline
Membru
Bobocel

Default Aos

Quote:
Originally Posted by Irina
Imi poate comfirma cineva daca am inteles corect procesul pentru Adjustment of Status? Asadar:
- trimit plicul 1 la KCC indicandu-le ca optez pentru AOS. Aici am doua nelamuriri: ce formulare din plicul 1 trimit (doar DSP-122 sau toate) si cum aflu ce oficiu local USCIS o sa-mi proceseze cazul, eu fiind in Florida?
Cred ca trebuie numai DSP 122 dar eu le-am trimis pe toate ca sa fiu sigur.
Cazul o sa-l proceseze cel mai apropiat oficiu USCIS. Vezi aici:
http://www.uscis.gov/graphics/fieldoffices/alphaa.htm

Quote:
-platesc taxa la Departamentul de Stat 100$, si trimit dovada platii impreuna cu formularul gasit in plic.
Eu am trimis confirmarea de plata la USCIS cu actele pentru AOS

Quote:
-KCC o sa-mi trimita instiintarea unde se specifica faptul ca nu mai apartin de ei. Intrebare: acolo o sa fie trecut oficiul USCIS unde o sa fie procesat cazul meu?
nu cred ca scrie ce oficiu, dar este cel mai apropiat de unde locuiesti.
oricum nu prea conteza pentru ca actele pentru AOS se trimit pron posta pe undeva prin Chicago si cand primesti programarea pentru amprente o sa ai acolo si adresa la care trebuie sa te prezinti.

Quote:
- in luna in care CN meu devine curent ma prezint la oficiul USCIS cu pachetul AOS si actele aferente, tot acum platesc si taxa de 375$?
vezi mai sus. cred ca o sa trebuiasca sa te prezinti la uscis ca sa iei pachetul cu actele care trebuiesc completate.

Quote:
- aceptarea cazului
- programare amprente
- interviu
- green cardul
Eu am un CN foarte mic si banuiesc ca interviul va fi prin octombrie-noiembrie. Nu stiu exact daca am inteles bine ordinea si de aceea as fi recunoscatoare persoanelor care au trecut prin AOS daca imi confirma sau infirma ceea ce am inteles eu din relatarile de pe forum.
Multumesc!
cam asta este.
de fapt mai este ceva: mai trebuie sa faci o vizita medicala. lista cu doctorii care sunt autorizati sa faca asta o gasesti la uscis. (este in pachetul cu acte pentru aos). Ar fi bine sa-ti faci rost din Romania de o hartie cu ce vaccine ai facut si ei o sa-ti mai faca inca cateva.
daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai spun.

daca ai intrebari, pune-le aici sau PM.

Bafta,
Catalin
Reply With Quote
Old 06-04-2006, 11:39 PM
Membru
Bobocel

Quote:
cred ca le-am incurcat. taxa de 375 se trimite la uscis impreuna cu formularele pentru AOS.
uite aici lista cu actele pe care le-am trimis eu la USCIS pentru AOS:

1. Two (2) Cashier Checks for $385 ($315 - for I-485 + $70 - biometric fee) payable to the Department of Homeland Security.
2. Two (2) photographs of each applicant.
3. Two (2) Forms I-485 Applications for Permanent Residence.
4. Two (2) Forms G-325, Biographic Information.
5. Copy of each applicant�s passport and nonimmigrant visa.
6. Copies of each applicant�s I-94 form.
7. Two (2) I-693, Medical Reports in sealed envelope.
8. Copy of foreign Birth certificate for each applicant.
9. Birth certificate translation for XXXXXXX.
10. Marriage certificate.
11. Letter from the Department of State stating that CATALIN XXXX was selected for further consideration in DV-2006 with case number 2006EU00000XXX.
12. Letter from Department of State with acknowledgment of intention to apply for Adjustment of Status.
13. Job letter for CATALIN XXXXX.
14. Affidavit of support for CRISTINA XXXXXX.
15. Bank Statement
16. Last pay slip for CATALIN XXXXXXX.
17. Tax return forms for year 2003 and 2004

Catalin
Reply With Quote
Old 06-08-2006, 11:48 AM
daniellet daniellet is offline
Junior Member
Bobocel

Default Aos???

va rog daca ma poate lamuri cineva .
Am Trimis primul plic catre KKC. ce ar trebui sa fac incontinuare???
am tot citi pe forum si am cam intrat in ceata
Nu pre inteleg cei cu AOS. sau mai bine zis ce tre sa fac cu privire la acest AOS sa fie aceptat la ambasada. ce pasi tre sa urmez ca sa-l obtin ??
Reply With Quote
Old 06-08-2006, 05:04 PM
Membru
Bobocel

Quote:
Originally Posted by daniellet
va rog daca ma poate lamuri cineva .
Am Trimis primul plic catre KKC. ce ar trebui sa fac incontinuare???
am tot citi pe forum si am cam intrat in ceata
Nu pre inteleg cei cu AOS. sau mai bine zis ce tre sa fac cu privire la acest AOS sa fie aceptat la ambasada. ce pasi tre sa urmez ca sa-l obtin ??
AOS-ul despre care vorbeam aici inseamna Adjustment Of Status. Adica faci Adjustment of Status daca castigi la loterie cand esti in America.
AOS-ul pe care il prezinti la ambasada inseamna Affidavit Of Support si este alceva.
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 06:13 PM
Irina Irina is offline
Profesor
Forumo-dependent

Ei, am citit foarte mult despre acest Adjustment of Status pt ca ma intereseaza in mod direct. Pentru cei care nu stiu, sunt pe o viza de student F1, dar noutatea este ca inca nu sunt in State, de abia in august incepe scoala. Toti m-au sfatuit sa fac AOS, chiar si cei doi avocati cu care am vorbit. Sa intru in State cu F1 si apoi sa fac AOS. Nu mi-a spus nimeni insa ca daca in 30 de zile de la intrarea in state cu o viza de nonimigrant, aplici pt AOS se considera ca ai avut "intentii nelegale" si ca ai incercat sa profiti de viza de nonimigrant ca sa-ti facilitezi accesul la o viza de imigrant, folosind o cale mai usoara, iar aplicatia pt AOS iti va fi cu siguranta respinsa. Intre 30-60 de zile nu se mai considera ca ai avut astfel de intentii, dar totusi USCIS-ul poate ridica semne de intrebare!!! Dupa 60 de zile nu mai e nici o problema.
Acum ma vad obligata sa astept pana in septembrie, cand se implinesc cele 30 de zile, ca sa trimit formularul DS-122 inapoi la KCC, pt a-i informa ca optez pt AOS. Acest formular poate fi considerat petitie de imigrare sau doar in momentul in care initiezi AOS-ul cu I-485 se considera ca semnezi o astfel de petitie? Pentru ca daca ar fi asa, m-as incadra in cele 60 de zile (august, septembrie, octombrie). De asemenea am mai citit ca daca aplicatia pentru AOS este respinsa nu mai beneficiezi de statutul anterior (adica F1 in cazul meu). Este adevarat si acest lucru?
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 06:32 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Centura neagra la sapat
Team Member

Povestea cu 30-60 zile este bine ca ai pomenit-o, pentru ca nu o stiam, cel putin eu unul. Acuma, legat de intentia de imigrare in sine, intotdeauna raspunsul este un "judgment call".
Cat priveste anularea statusului anterior pe motiv de aplicare pt rezidenta permanenta (si neacordata sau pierduta), asta nu e o noutate. Cred ca de fapt din acest motiv eu as fi facut altfel.
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 08:57 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Virag
Cat priveste anularea statusului anterior pe motiv de aplicare pt rezidenta permanenta (si neacordata sau pierduta), asta nu e o noutate. Cred ca de fapt din acest motiv eu as fi facut altfel.
Viza e una si statutul alta.

Cu riscul de a suna ca o placa de patefon stricata, am sa repet fraza asta inca 30 de ani pana prinde.

1. Irina trebuie sa anunte Centrul International de la universitate ca are de gand sa ajusteze statutul.

2. Irina trebuie sa trimita actele de ajustare in ordinea precizata chiar de ea, si daca vrea sa fie absolut sigura ca se incadreaza in lege, care e ambigua asupra acestui punct, le trimite la peste 60 zile de la intrarea pe teritoriul US, ca sa nu piarda VIZA de student pe care se afla ea in mod specific, nu de altceva (altfel era indicat sa le trimita cat mai repede).

3. Daca Irina reuseste sa ajusteze la GC inainte de 30 sept 2007, discutia e incheiata.

4. Daca Irina nu reuseste sa ajusteze la GC in acest termen, atunci STATUTUL ei de student va fi reinstaurat (reinstated) de catre functionarii Centrului International si isi va putea continua studiile fara nici un risc.

5. Daca Irina dupa ce nu reuseste sa ajusteze la GC, in plus iese ulterior de pe teritoriul US si in timpul acestei calatorii aplica la un consulat american din strainatate pt o noua VIZA de non-emigrant, de tip B, F, J etc, acea noua VIZA ii va fi cel mai probabil refuzata fiindca a demonstrat intentie de emigrare. Nu este sigur ca ii va fi refuzata, insa exista un risc.

Last edited by Boema; 06-13-2006 at 08:59 PM.
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 08:23 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Nu mi-a spus nimeni insa ca daca in 30 de zile de la intrarea in state cu o viza de nonimigrant, aplici pt AOS se considera ca ai avut "intentii nelegale" si ca ai incercat sa profiti de viza de nonimigrant ca sa-ti facilitezi accesul la o viza de imigrant, folosind o cale mai usoara, iar aplicatia pt AOS iti va fi cu siguranta respinsa. Intre 30-60 de zile nu se mai considera ca ai avut astfel de intentii, dar totusi USCIS-ul poate ridica semne de intrebare!!! Dupa 60 de zile nu mai e nici o problema.
Ce spui tu aici este intr-adevar prevazut in lege, dar specific in cazul in care sosesti cu o viza de non-emigrant si incerci sa ajustezi statutul prin casatoria cu un cetatean american in termen de 30, respectiv 30-60, respectiv 60 zile.

Atunci se poate pune sinceritatea intentiei sub semnul intrebarii si se ridica suspiciuni.

Legea din cate am citit eu nu prevede acest termen de minim 60 zile pentru ajustarea de statut din alte cauze in afara de casatorie. Daca ai citit tu specific undeva despre asta, e bine sa reproduci aici ca sa fie de folos pentru viitor. Nu spun ca nu exista in lege, spun numai ca eu nu am gasit pasajul respectiv.

Reply With Quote
Old 06-13-2006, 08:31 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Acum ma vad obligata sa astept pana in septembrie, cand se implinesc cele 30 de zile, ca sa trimit formularul DS-122 inapoi la KCC, pt a-i informa ca optez pt AOS. Acest formular poate fi considerat petitie de imigrare sau doar in momentul in care initiezi AOS-ul cu I-485 se considera ca semnezi o astfel de petitie? Pentru ca daca ar fi asa, m-as incadra in cele 60 de zile (august, septembrie, octombrie)
Este considerat petitie de emigrare din momentul in care semnezi pe formularul pe care il trimiti inapoi la KCC, fiindca ti-ai exprimat o intentie.

Depinde ce numar de caz ai; oricum nu poti sa initiezi AOS ul cu I-485 pana nu devine curent numarul de caz, si cel mai devreme la 1 octombrie, nu e ca la procesarea consulara unde cu cat trimiti mai repede toate actele cu atat mai bine.

In principiu DS-122 trebuie sa il trimiti cat mai repede in timpul verii si apoi I-485 sa il trimiti numai cand iti devine numarul curent, daca esti pe teritoriul US.

Dar daca tu alegi sa astepti cu trimiterea DS-122 ca sa treaca 60 zile pentru orice eventualitate, din cauza vizei F-1 pe care te afli tu in mod specific, ca sa nu se bata intentiile cap in cap, cred ca asta e o solutie optima, care are avantajul ca te calmeaza, fara sa presupuna o intarziere prea mare daca numarul tau de caz oricum nu era curent in octombrie.

Last edited by Boema; 06-13-2006 at 09:08 PM.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules