|
|
|||
|
|||
Green card si ssn
Am inteles ca trebuie sa aplicam pentru green card si ssn la sosirea in sua. Pentru ca eu impreuna cu baiatul meu care este in clasa a12-a trebuie sa ne intoarcem in Romania pentru examenul de bacalaureat , ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa asteptam sa primim green cardul si ssn, deci 3-4 saptamani ,sau putem sa ne intoarcem in Romania si sa ne ia green cardul si ssn -ul sotul meu si fica mea care vor ramane in state?
|
||||
|
||||
Pentru GC nu se mai aplica pentru ca aplicatia a fost deja facuta prin actele depuse la ambasada. De asemenea, pentru SSN ar fi cam acelasi caz, dar difera de la stat la stat daca mai trebuie aplicat sau nu. Un drum pana la Social Security Administration, imediat ce veti ajunge aici, va va lamuri daca mai trebuie sau nu aplicat. Pentru siguranta, cred eu ca cel mai bine ar fi chiar sa aplicati.
In ceea ce priveste faptul ca trebuie sau nu sa asteptati dupa GC si SSN, nu trebuie asteptat pentru ca ele vin prin posta, la adresa indicata de voi, fara confirmare de primire deci cine ridica posta le gaseste si pe acelea. Pentru rezolvarea problemei cu iesirea din tara, si mai apoi reintrarea in US, in pasaport o sa aveti viza plus stampila care inlocuieste GC timp de un an. Deci ar trebui sa fiti in regula. Numai bine, Gianina
|
|||
|
|||
Atentie cand mergeti la SSA: se cheama ca ati aplicat pentru SSN daca in urma procesarii informatiilor din formularul pe care il veti completa acolo, vi se da la ghiseu o hartie de confirmare. Daca doar va retine formularul, aia nu e aplicatie.
Ceea ce spun eu e valabil pentru New York, nu stiu cum e in alte state. Se pare ca aici SSN-ul se emite automat pe baza inregistrarii de la aeroport. Daca acest SSN nu vine in 3 saptamani, abia atunci-teoretic- trebuie mers la SSA. Totusi, paza buna trece primejdia rea asa ca va puteti duce la SSA fara sa mai asteptati, doar sa va asigurati ca ati aplicat si acest lucru va este confirmat doar de hartia pe care o primiti acolo.
|
||||
|
||||
Ma intreb daca nu este o problema faptul ca la adresa din Florida unde asteptam actele, numele nostru nu este trecut pe cutia postala. Plicul vine pe numele nostru sau al persoanei care are domiciliul acolo?
Plus ca aterizam la Washington si deci formalitatile se vor face acolo. Va dura mai mult fiindca trebuie trimise in alt stat? Misoti |
|
||||
|
||||
Misoti are dreptate! Daca se ratacesc actele doar pentru ca nu avem numele trecut la adresa respectiva?!?
|
||||
|
||||
In cazul asta specificati la aeroport ca adresa voastra este tot aceea, pe numele vostru dar in care of (c/o) persoana al carei nume e trecut pe cutia postala.
|
||||
|
||||
Quote:
In ceea ce priveste GC, noua ne-a venit pe adresa varului meu, fiind trecute atat numele meu, de ex, cat si numele varului meu.(asa era rubrica din formular, daca va amintiti) In ceea ce priveste SSN, nu era trecut decat numele meu si totusi a ajuns. Nu uitati insa ca daca va schimbati adresa ulterior, in sensul ca inchiriati chiar voi ceva, trebuie sa anuntati. Nu inainte insa de a primi respectivele GC sau SSN, ca sa nu iscati confuzii. In momentul de fata, pe cutia mea postala e trecut numele meu si al sotului meu doar si totusi primesc inca corespondenta fostului locatar(pe care evident o trimit inapoi), mutat de aici de un an de zile. De asemenea primesc si corespondenta verisoarei mele, al carui nume nu e trecut pe cutia postala. Oricum postasul mi-a explicat ca el nu vede ce nume sunt trecute in afara cutiilor postale intrucat el nu descuie doar usita mea de la posta ci in grup, toate cutiile o data, iar el stie doar ce corespondenta sa puna la apt. nr. X si atat. Nu dupa nume. Deci nu va mai faceti probleme degeaba. Gianina
|
|||
|
|||
In cazul meu a trebuit sa merg la SSA, am aplicat pentru SSN, am primit o hirtie care confirma ca am aplicat si, in 9 zile calendaristice, am primit plicul cu SSC-ul, pe plic fiind doar numele meu. Am folosit acel plic si cind am fost la DMV pentru examenul auto. Intr-adevar, postasul nu are nici o treaba cu numele de pe plic. Pe el il intereseaza adresa.
|
|
|||
|
|||
o mica problema cu Green Cardu'
Cam dupa cat timp de cand ejti in U.S.A. trebuie sunat la INS? Noi avem 4 luni de cand am ajuns in America si nici urma de Green Card (la nici unul dintre noi nu a ajuns). E prea devreme sa sunam? SSN-urile ne-au venit foarte repede 1-2 saptamani. Noh, imi fac griji pentru ca noi ne-am schimbat adresa; initial trebuia sa mergem in Atlanta si am ajuns in Chicago. Please, I need your advise! Thanks.
|
||||
|
||||
De sunat poti suna oricand nu cred ca exista termenul de prea devreme... Mai ales ca la 4 luni e ceva timp...
Si eu am avut probleme cu green card-ul dar la mine sotia l-a primit intr-o lunai si mie mi-au trimis scrisoare spunand-mi care e problema. Sunati la ei sau mergeti la un birou INS in oras la voi Succese
Display Modes | |
|
|