![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nici nu stiu daca mesajul asta al meu l-am postat intr-un loc potrivit dar am si eu ceva intrebari, de fapt, as avea nevoie de niste sugestii.
M-ar interesa sa fac ceva scoala, nu prea multa ca sunt satula deja de scoala, un curs sau ceva de genul asta, care sa ma ajute sa pot sa-mi gasesc o slujba de birou. Domeniul e mai putin important, ceea ce ma intereseaza in special ar fi urmatoarele: - sa fie un curs relativ scurt, cateva luni - sa nu fie extraordinar de scump - sa nu fie foarte complicat de invatat - sa nu ma tzina la scoala intreaga zi ci sa mai pot si sa lucrez - sa fie intr-un domeniu care are cautare pe piata muncii - la terminarea cursului sa pot zice si eu, am o calificare. Acum o sa dau si cateva explicatii, pentru ce vreau sa fac chestia asta. Planific ca anul viitor sa ma apuc sa-mi echivalez ce o sa pot din scoala si sa continui studiile in domeniul meu(juridic) dar as vrea ca pe perioada studiilor sa pot si lucra intr-o slujba de birou astfel incat sa nu fiu prea obosita si cu scoala si cu serviciu. Am luat si brosurici de la cateva scoli private si colegii si am vazut ce cursuri sunt doar ca as vrea sa aud pareri si de la oameni care au trecut sau trec prin asta. Cred ca nu numai mie mi-ar folosi sa aflu cate ceva despre asta ci tuturor care vin aici. Asa ca, ma bazez pe bunavointa voastra si astept pareri si sugestii. Mersic anticipat. Gianina
|
|||
|
|||
![]()
Gianina , eu sunt in Romania si nu pot sa-ti dau sfaturi , dar mie mi-ar placea sa fac niste cursuri de operatori de calculatoare, desi cred ca sunt scumpe si apoi serviciul nu stiu cat de greu ar fi.
Cunosc o fata care a facut dreptul in RO, apoi a facut in Philadelphia un masterat in administration si acum lucreaza ca paralegal la Department of Commerce , unde ajuta avocatii sa intocmeasca dosarele. Jobul asta l-a obtinut cu ajutorul consulului onorific din Philadelphia. Mentionez ca la masterat i-a acoperit scoala intreg tuitionul si i-a dat si bursa pentru living expenses , etc. Masteratul a fost floare la ureche , ore putine si timp liber destul. Iti urez mult succes. Multa sanatate si noroc !
|
||||
|
||||
![]()
Stiu Ruxandra despre ce mi-ai spus tu, m-am interesat si eu de cursurile de paralegal si MBA dar alea sunt dintre cele care vreau sa le fac ca si continuare a studiilor, de la anul, acum vreau ceva mai rapid. De ce spun asta, pentru ca pentru paralegal, trebuie sa fac 2 ani de scoala, cu putin noroc doar unul daca mi-ar echivala ceva(asa a facut o cunostinta de-a mea aici), anul costand cel putin 10.000-20.000/an iar MBA e de 3 ani si costa 70.000 la o universitate buna. Dar aceste taxe sunt valabile doar dupa un an de rezidenta pentru ca daca m-as apuca acum de cursurile alea, as plati mult mai mult(in primul an esti considerat student strain). De aceea vreau o idee de curs mai scurt si mai ieftin.
Ca sa pot si sa lucrez ceva mai de calitate din care sa pot sa-mi platesc mai apoi studiile. Cam asta era ideea.... Gianina
|
|||
|
|||
![]()
Mai cunosc o fata in Redmond care in RO a facut jurnalistica , iar in US a facut niste cursuri de brokeraj si asta lucreaza acum, dar nu stiu cat de scumpe sunt cursurile si cat de solicitant e jobul.
Multa bafta !!!
|
||||
|
||||
![]()
Gasesc ca este foarte interesant subiectul acesta . Si pe mine ma intereseaza , desi voi fi intr-o cu totul alta zona a Americii .Teoretic , poate sa fie valabil si acolo.
Sa speram ca vom afla mai multe. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Gianina, ar fi bine daca in primul an esti considerat student strain , dar cred ca lucrurile sunt mai complicate decat banuiesc eu.
Daca ai fi student strain , ai da TOEFL si GRE si ai aplica pentru un masterat care sa dea bursa , cum aplica mii de studenti romani , de aici din RO. Nu-mi dau seama in ce categorie intra loteristii ajunsi in US si tare as vrea sa stiu. Studentii mericani au dreptul la federal loan si stiu ca si studentii straini au dreptul la federal loan , daca au un girant american. Ma gandesc ce bine ar fi daca ai avea posibilitatea sa obtii o bursa. Asteptam si parerile celor care stiu mai multe despre asta. Bafta ! Multa sanatate si noroc.
|
|||
|
|||
![]()
Depinde ce intelegi prin munca de birou ...
In general, in orice munca de birou se cer cunostinte de Word, Excell si Outlock - obligatoriu. De asemenea, typing - cu cat mai repede cu atat mai bine. Agentiile de plasament au conditie de typing obligatorie - 60 cuv/min - chestie care este ingrozitor de greu de indeplinit. Pentru 60 cuv/min trebuie neaprat sa bati "blind" si asta extrem de repede ... totusi, testul de typing nu este eliminatoriu ca celelalte - eu cand am dat test la agentie am luat la toate testele peste 90% iar cel de typing l-am picat cu succes (am scos 31 cuv/min) dar am spus ca o sa imbunatatesc asta, bla, bla, bla - si m-au acceptat. Unul din job-urile de birou care mie mi se par a fi foarte comode este cel de "medical billing" - si exista cursuri pentru asta. Din pacate nu este platit foarte bine dar nici stresant nu este, asa ca poate s-ar potrivi cu ceea ce urmaresti tu. |
|
||||
|
||||
![]()
Poate nu este locul ideal de a posta acest lucru,dar ma rog.
http://ziarero.antena3.ro/1285131192...ul_inteligenta Mai sus este un link cu demonstratia faptului ca scoala romaneasca nu este buna de nimic. Tot aici pe forum am citit,ca cineva se plangea ca fetita lui trece prin scoala ca prin branza si ca era mai bine la noi. Se pare ca oriunde e mai bine,inafara de aici.. toate bune.(nu considerati mesajul ca spam,scz daca nu era voie sa pun link)
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
dacă şcoala rom�neaască nu mai e bună astăzi, nu e doar vina "şcolii". vina se �mparte �n egală măsură �ntre cei care �i hotărăsc programele analitice (şi au permis introducerea Escăi �n manuale, de exemplu), profesorii care nemulţumiţi (nu că nu ar avea motiv) de salarizarea porastă fac o muncă pe măsura plăţii, uit�nd insă că ei modelează fiinţe umane, nu strunjesc bucăţi de fier) dar şi a elevilor (şi alături de ei, a unei părţi a părinţilor) pentru care şcoala a devenit un loc de relaxare, un loc unde se duc să mai tragă un g�t, să mai ardă o iarbă, să mai expună o ţoală, ori să dea o roată cu maşina super de la babacu ...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
documente pentru inscrierea la scoala | sorin_a68 | Ai nostri copii | 1 | 09-08-2006 05:18 PM |
Cum (re)inscriu un copil la scoala in Ro | Misoti | Intre doua lumi - despre repatriere | 2 | 07-18-2006 12:16 AM |