![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de ce s-au isterizat ambasada si guvernul, dar mie mi s-a parut super ok reportajul, nu am vazut nimic tendentios si e chiar profi. Btw, a aparut si episodul 2 pe youtube.
05/02/12 Status check (winner) 05/10/12 Documents sent to KCC 08/17/12 Appointment letter received 10/15/12 Medical visit at Regina Maria 10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest. 03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu desi locuiesc in UK, nu am vazut niciun episod din aceasta serie (ca sa nu ma enervez), dar am citit despre acest documentar in ziar si pe site-urile de presa romanesti.
Lumea a protestat aici, la Londra, nu din cauza ca povestile celor din acel reportaj nu ar fi reale sau ar fi distorsionate ci din cauza ca de fiecare data cand vine vorba sa prezinte ceva despre romani ii prezinta numai pe tiganii care scormonesc in tomberoane, pe romanii care vin aici sa fure sau sa traiasca din welfare. Pentru acest documentar au intervievat studenti romani in UK, dar i-au contactat apoi sa ii anunte ca au ales sa nu prezinte povestile lor in reportaj. La fel a fost si cu celebrul Victor, care a venit aici cu primul avion in Ianuarie 2014. Prima data pe aeroport s-au indreptat catre un roman care a coborat din avion, dar nu le-a convenit pentru ca era medic, care avea contractul de munca deja semnat. Mereu sunt prezentati cei 5%, nu cei care lucreaza, care platesc taxe. Cred ca din cauza asta sunt indignati cei care au protestat. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu consider ca documentarul, cel putin cele doua episoade pe care le-am vazut pana acum, este facut cu rea-intentie. Parerea mea este ca au vrut sa spuna povestea unui anumit segment de populatie si anume a celor cu o situatie materiala foarte dificila in tara, fara cine stie ce educatie si cu posibilitati foarte reduse de a-si gasi un loc de munca decent in UK dar care sunt atrasi in Marea Britanie de perspectiva unei vieti mai bune iar acest lucru se dovedeste din pacate un miraj.
Personal cred ca intentia lor a fost sa arate cat de grea este viata pentru cineva care alege sa vina in UK pentru a muncii fara a avea o calificare speciala. Nu arata oameni veniti la furat, toate povestile sunt ale unor oameni aflati intr-o situatie limita care vor sa munceasca si fac eforturi sa isi gaseasca un loc de munca pentru a putea trimite ceva bani in tara, pentru cei ramasi acolo. Nu stiu procentual care este raportul intre cei care lucreaza in UK si isi permit un trai decent si restul, asemeni celor din acest serial dar cred ca e mult mai mare de 5%. Problema este ca cei din acest serial ies in evidenta pentru ca nu isi permit o locuinta si stau prin tot felul de locuri publice. Omul obisnuit pe ei ii vede si probabil se intreaba automat "de ce" sunt diferiti. Iar serialul explica, din punctul meu de vedere destul de bine cauza acestui fenomen. Serialul nu ii descrie pe cei veniti la furat si sunt convins ca ei sunt in numar mult mai mare decat amaratii care aleg sa munceasca chiar daca salariul nu le permite nici macar o locuinta. Nu vreau sa le iau apararea englezilor dar din punctul de vedere strict al acestui serial nu cred ca au prezentat realitatea partinitor.
Alexandru H CN 2014EU000018XX 07.06.2013 - Status check (WinneR) 13.06.2013 - Forms sent to KCC (Posta Romana - EMS) 20.06.2013 - Forms delivered at KCC 18.10.2013 - Status update 19.11.2013 - Medical Exam (Regina Maria) 04.12.2013 - Interview (Successful) 26.12.2013 - USCIS Immigrant fee payment ($165) 16.01.2014 - POE LAX - Tom Bradley International Terminal 10.02.2014 - SSN 13.02.2014 - California Driving License 01.03.2014 - Green Card received |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca'i cazul sa "protestam", si nu stiu de unde atita "sensibilitate". Nu au deformat lucrurile. Fenomenul e similar cu sentimentele si protestele Romanilor vis a vis de reportajul cu orfelinatele din Ro produs prin 2000, Ne irita cind strainii vad si realitatile de care nu sintem mindri.
E evident sa nu difuzeze cazuri de succes, care s'au integrat, ca aia nu'i deranjeza. |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate am vazut pe site-ul Channel4 exista un clip cu Printesa Mariana, probabil un caz de succes, sau cel putin cred ca arata o altfel de imagine a Romaniei.(nu mi s-a incarcat)
Eu cred ca serialul asta incearca sa aduca dreptate si adevarul din spatele stirilor despre imigrantii romani care circula in UK. Chiar se arata intr-un episod cum un politician britanic vorbeste de "Romanian Gangs", mai precis vreo 25000, si suna de parca ar fi singura problema a Angliei. In locul lor as fi mult mai �ngrijorat de imigranți musulmani care au �ntr-adevar intentia de a distruge civilizatia britanică, au si declarat-o deschis. Dar, după cum spune si serialul, englezii au impresia ca noi suntem talibani sau ceva de genu si apoi se arata realitatea: nu, tiganii romani sunt doar niste saraci care incearca sa faca un ban cinstit pentru a-si ingriji familiile. Desigur ca exista si mafia. Stim bine cazurile cu Romanii din Anglia si furtul de credit carduri la ATM. Sincer, mi-a placut serialul, prezintă realitatea, efectiv si abia astept sa vad si episoadele cu oamenii de succes. Mi-a placut, de ex. povestea cu acea doamna care lucra ca asistenta medicala. Și comentariul naratorului : "de unde vin eu, nu exista copii care sa-si abandoneze parintii intr-un camin de batrani [...]dar poate e de inteles cand ai multi bani si timp putin sa nu mai ai grija de ei" sau ceva de genul asta... o palma lată pe fața englezilor din partea unui țigănuș. ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Romanians Chicago & Romani la Chicago | Cezar | Chicago | 0 | 08-15-2004 07:15 PM |