PDA

View Full Version : Intrebari puse la interviuri

Radd
08-08-2003, 09:37 PM
Intrebari generale

01. Acum lucrati?
02. Unde si in ce meserie?
03. In ce domeniu vreti sa lucrati acolo?
04. Cand ati terminat facultatea?
05. Mai aveti pe cineva in State?
06. De unde aveti banii (De unde provin banii din cont)?
07. Banii sunt imprumutati?
08. De ce vreti sa mergeti in USA?

Intrebari despre sponsor

01. Cine e sponsorul?
02. Cati ani are?
03. Cu ce se ocupa?
04. In ce relatie sunteti cu sponsorul?
05. Are familie? (E casatorit?)
06. Cum o cheama pe sotia sa?
07. Are copii?
08. Cum au plecat si cand?
09. L-ati cunoscut personal?
10. In ce consta sprijinul oferit de sponsor?

Daca mai stiti si altele ... lista este deschisa

Mihaela G.
09-09-2003, 07:20 PM
La intrebarile despre sponsor as mai adauga cateva:
1. Cand v-ati intalnit ultima data cu sponsorul?
2. Veti locui pentru inceput la sponsor?
3. Sponsorul va va ajuta sa obtineti un job?

Multa bafta tuturor!
Si... invatati engleza! Nu pt interviu, pt aici! :wink:

Duduka
12-10-2003, 03:27 PM
Am observat in mai multe povesti ale interviului ca apare intrebarea"ati fost vreodata plecat din tara?".Ce repercursiuni cerdeti ca ar avea un raspuns pozitiv,mai ales cand este vorba de o iesire in State?

Miki03
12-19-2003, 09:38 AM
"Cea mai cea" intrebare care ne-a fost pusa noua:
"-de ce ati vandut apartamentul...? ..nu stiati ca faptul ca ati castigat la Loterie nu va garanteaza ca veti si obtine viza ...???" :caca: :caca: :caca:

Pitic
05-31-2004, 08:02 AM
Pe noi , de exemplu , nu ne-a intrebat nimic inafara de "cine este sponsorul?" (cand am predat actele ) si "de cand va cunoasteti?" , "ati mai fost casatorit?" , "aveti copii?" (la interviu).
Nici acum nu stiu cum am terminat atata de repede cu toate...

:good:

Misoti
07-08-2004, 08:27 AM
Din cate am inteles eu pana acum la interviu ne vom prezenta si cu copilul. Daca copilul are 7 ani e posibil sa-i puna intrebari?

Shaguna
07-08-2004, 12:28 PM
Oficial, nu vor avea treaba cu copilul. Din curtoazie, daca atmosfera va fi una destinsa, vor incerca sa schimbe 2-3 fraze si cu el.

Succes !

SorinAndras
07-13-2004, 12:15 AM
Depinde in ce "chef"il prinzi pe consul- pe mine m-a intrebat 4 intrebari :a observat ca sunt profesor de engleza de meserie si asta l-a incantat chiar a si spus, apoi m-a intreabat la cine merg( conteaza mult si affidavit-ul de la cine il ai...zic eu ...al meu era de la un amic care lucreaza la General Motors deci...apoi m-a intrebat ( culmea!!! ) cum mi-a placut in armata !!!!si mi-a spus sa vin la 16:00 dupa viza....no comment.deci depinde in ce toane il prinzi.

Bafta si invatati englezaaaaaaaaaaaaaaaa.

Carmen76510
10-31-2004, 12:09 PM
Cine este "x" a carui adresa o aveti aici?
De unde il cunoasteti?
Unde ati calatorit?
Cu ce scop?
Cat ati stat cel mai mult in afara tarii?

andrones
11-10-2004, 10:54 AM
dragi prieteni, pe noi ne-au intrebat la interviu doar daca: am mai fost casatoriti?; cat am stat cel mai mult in strainatate?; daca intentionam sa vindem apartamentul? (pentru care aveam evaluare); pentru ca sotul meu este castigatorul si pentru ca noi ne casatorisem cu 2 saptamani inainte de a trimite el raspunsul la plicul 2, m-a intrebat pe mine unde l-am cunoscut si de cat timp suntem impreuna. (Sotul meu se pregatise si cu fotografii care sa demostreze relatia noastra si avem si un bebelus de 2 luni)
Apoi ne-a spus sa venim dupa viza la ora 16 fara sa ne puna sa juram.
Depinde tare mult de toanele doamnei consul, insa noua ne-a risipit emotiile imediat cu un zambet larg si binevoitor.
Mult succes! Si nu uitati sa zambiti! :good:

ExtraBog
06-02-2005, 05:56 PM
Ce ati lucrat ultimul an?
Ati mai fost casatorit?

jason
06-03-2005, 05:16 PM
e intradevar un cn. mic. ai avut multa bafta cu el.
felicitari. :bere:

Matine
09-13-2005, 09:18 AM
pentru cei care au avut interviul si au plecat in state:
Ce ati raspuns la intrebarea "De ce vreti sa plecati in SUA?"

Shaguna
09-14-2005, 03:55 PM
Gasesti raspunsul AICI (http://paginaloteristilor.ro/forum/viewtopic.html?t=2936&highlight=plec)

Radius
11-07-2005, 09:31 PM
Tineri, casatoriti dupa primirea primului plic, cu joburi si facultate. Nu am fost deloc intrebati de ce vrem sa plecam, sau cine este sponsorul... nici un fel de intrebare "tricky", am predat actele la "roscata", am avut 9 albume foto ca dovezi ale relatiei (consulul nici macar nu s-a uitat prin ele, desi eu am insistat... mi-a raspuns :"colega mea imi spune ca sunt foarte frumoase si convingatoare",si adauga ironic: "dar sa stiti ca aveti nevoie atat de o sesiune de iarna cat si una de vara."... aveam vreo 3 sesiuni de vara si doua de iarna... ne-am emotionat dar ne-a spus: "va necajesc doar"... adica, era evident ca eram inarmati pana in dintzi cu dovezi, si ca sa nu mai adaug ca aveam si un teanc de scrisori). Iata intrebarile primite:

Where are you going in USA?
For how long do you guys know each other?
And under what circumstances have you met?
What do you work?
I suppose you want to work the same thing when you arrive in USA, aren’t you?
And you, lady, what do you work? Engineering.
What kind of engineering?

Si cam atat. Am luat vizele pe 26 oct '05, case number 2006EU00001xxx. Plecam in primavara langa Detroit.
Multumiri tuturor de sfaturi si celor care au avut rabdarea sa completeze forumul.
Un sfat celor care nu sunt nehotarati: nu va grabiti sa trimiteti inapoi primul plic, interesati-va bine inainte si calculati asa cum nu ati mai calculat niciodata, plecarea in SUA nu se compara deloc cu stresul admiterii in liceu sau facultate sau casatoriei (asa cum am mai auzit de la cineva pe forum)... este mult mai mare... Slava Domnului, cei de la loterie va acorda mai mult de 1 an sa va ganditi si sa nu va fie frica ca pierdeti viza daca trimiteti actele mai tarziu caci nu o veti pierde din cauza asta. Cititi bine forumul (tot de la cap la coada) si consultati-va cu familia inainte sa faceti vreun pas. Intrebarile la ambasada sunt simple si se doreste sinceritate.

Radius
11-07-2005, 09:35 PM
Ma iertati!
Fac o corectura:
in loc de Un sfat celor care nu sunt nehotarati cititi Un sfat celor care sunt nehotarati. Si mai adaug: nu va casatoriti daca nu vreti cu adevarat, si nu o faceti numai ca sa plecati in state.

Cezar
11-07-2005, 09:54 PM
Eu as spune sa nu ne apucam sa dam sfaturi despre cum si ce e cu casatoriile - nu de altfel dar acest loc e citit de MULTA lume!!

Radius
11-12-2005, 11:44 AM
Fiecare face cum vrea, sunt insa persoane care nu stiu ce vor, devin confuze si actioneaza gresit. Ei au nevoie de sfaturi, de orice fel, de cules informatii ca sa poata sa decida.
In legatura cu intrebarile la interviu: cei care duceti albume foto cu voi, am vazut ca pe cineva i-a pus sa explice pozele din album, sa zica in ce an au fost facute si cine apare in ele. Cand am vazut, am deschis si noi albumele... aveam asa de multe poze incat nu mai stiam nici macar anul in care au fost facute, locul si persoanele erau evidente, dar data imi era imposibil de reamintit. Deci e bine sa nu luati cu voi enorm de multe poze. De asemenea, conteaza foarte mult cum vorbesti, cum raspunzi... un raspuns scurt si la subiect este multumitor.... explicatii fara sens nu fac decat sa-l confuze pe consul. Cand raspundeam, am avut si impresia ca totul este formal si ca defapt consulul nu asculta ce zicem... dar ma indoiesc.
Bafta!

pvf
01-13-2006, 02:28 PM
Doresc un sfat. :idea:
Cum sa ne imbracam pentru sustinerea interviului avand in vedere conditiile atmosferice (iarna) si conditiile de deplasare ( tren -cuseta, clasa 1)? :doh:

pigupagu
01-13-2006, 02:42 PM
pvf esti din CLUJ ,nu? E bine sa te imbraci conform anotimpului si cat de cat decent. In ambasada e foarte cald. Sunt tot felul de oameni( care doresc intr-un fel sau altul obtinerea unei vize, de toate varstele) care se imbraca dupa pofta inimii lor.
Ti-asi sugera sa mergi la cuseta. Oboseala pe care o sa o acumulezi intr-un vagon clasa 1 iti va da multa durere de cap.
Multa bafta!

pvf
01-13-2006, 02:45 PM
Prin decent - sa inteleg costum, cravata, palton...?

pigupagu
01-13-2006, 02:51 PM
Nu cred ca ar strica.
Multi oameni vin imbracati cum vor ei, dar totusi prima impresie conteaza. :shock:

Amadeus
01-13-2006, 03:27 PM
Prin decent - sa inteleg costum, cravata, palton...?

Nu neaparat...Numa' sa nu te duci in blugi si-n "tenesi"... :lol: Un pulover dragutz, in anchior, eventual, si o camasa...will do.. :D

SorinTgM
01-17-2006, 09:18 PM
Merge cu blugi negri si o camasa mineca scurta ca e tare cald fara cravata, nu conteaza paltonu ca il lasi pe spataru scaunului.

marioana
01-17-2006, 09:27 PM
Prietenul meu a fost in pullover, blugi si bocanci, deci nu prea are importanta tinuta...

aba-on
03-21-2006, 02:40 PM
Ne-am cam indepartat de la subiectul topicului dar daca ar fi sa completez si eu vizavi de tinuta de la interviu as zice ca nu conteaza cum esti imbracat. Eu am fost imbracat la patru ace, ca asa am citit eu pe aici ca se poarta dar am vazut in ambasada si oameni imbracati in blugi, plovere si chiar in adidasi si nu a fost nici o problema.
Sotia mea a fost imbracata in ceva costum de dama si din cauza frigului din ambasada nici macar nu si-a dat jos paltonul de pe ea.
Ea a crezut ca interviul va fi asa o chestie la o masa rotunda unde se pun intrebari si se raspunde. Cand a vazut cum trebuie sa stai pe dupa ghisee a zis ca mai bine-si lua blugii si era mai comoda. De acord cu ea. Asa ca decideti asupra tinutei pe care o ve-ti purta pentru interviu.
Parerea mea e ca ca nu conteaza cum esti imbracat, decat mai degraba felul tau de a fi si modul cum te prezinti la interviu.
Multa bafta.

sorin_a68
05-17-2006, 01:13 PM
Nu am inteles chestia cu pozele la interviu ?. Pentru ce ai avea nevoie de poze la interviu ?

usdream
05-17-2006, 02:17 PM
de rezerva , in caz ca cele trimise anterior nu sunt bune , sa nu mai umbli atunci sa faci altele

olorena2003
05-17-2006, 05:37 PM
buna ziua fratilor!
am tot citit despre interviu,a trecut careva interviul in state?
ce intreaba daca aplicii for adjustment of status on a DV lottery case?

nu avem sponsor,avem ceva bani,proprietati in tara(am trimis doar sa fie traduse ,nu si evaluate)

ce intreaba aici?

Catalin C.
05-17-2006, 06:23 PM
olorena2003 ... scuza-ma dar eu nu am inteles nimic din intrebarile tale. Si cum ai cerut tu sa fie traduse proprietatile?

silviadana
05-17-2006, 06:27 PM
probabil traduse actele de proprietate

olorena2003
05-18-2006, 04:58 AM
am zis ca am trimis sa fie traduse actele de proprietati,dar nu am trimis sa fie evaluate respectivele proprietati

cand ai primit plicul nr 1 ,zice undeva USCIS
si mai jos se specifica:daca sunteti legal in state si aati primit plicul1,puteti sa va schimbati statutul,din ce sunteti(respectiv ,eram turisti )in permanent resident

acum eu am aplicat de aici,si in 2 sapt am interviu,intrebarea era:
a mai trecut careva printr-o astfel de situatie?

ce fel de intrebari se pun?

multam

vitu
07-11-2006, 03:35 PM
Noi suntem proaspat casatoriti!

Ne-am casatorit dupa primirea primului plic, suntem impreuna de aproape 2 ani, dar foto nu prea avem citeva pe hirtie dar mai multe de acest an sunt in forma digitala, Nu facem nunta acum dorim sa o facem peste doi ani sau poate peste un an, suntem inregistrati acum 01 iulie 2006.

Ce intrebari putem intilni in acest caz ..?
Am citit undeva pe forum ca au fost cazuri cind au fost interviati diferit si separat si li s-a dat cite 30 intrebari de fiecare.

Ce intrebari au fost date..?

Ce as putea face si ce dovezi imi trebuie ca sa trec cu Brio la intreviu, cu toate ca inca nu am programarea la interviu dar vreau sa ma pregatesc de orice si cit mai din timp.

Va multumesc anticipat..!

dina_73
10-19-2006, 06:11 PM
As avea o intrebare.
Celor care vi s-a pus intrebarea "De ce vreti sa mergeti in USA", ce ati raspuns?
Mersi

tinkerbell
10-19-2006, 06:25 PM
Si mie imi era un pic teama de intrebarea asta, dar nu am auzit-o la interviu. E posibil sa scapi de ea pentru ca, personal, mi se pare stupida.
Eu imi pregatisem un discurs de genu "experienta noua, sanse mai mari in cariera, o viata mai buna" ... :cool:

alinutza
10-19-2006, 06:36 PM
Mie mi s-a pus intrebarea "de ce vreti sa plecati in SUA?" si raspunsul a fost: "pt ca am mai fost acolo acum 2 ani, mi-a placut f. mult, am multi prieteni acolo si vreau si eu..." si a fost ok. de fapt , asta e adevarul doar pe jumatate, am omis sa spun cat de satula sunt de sistemul romanesc, de coruptie si toate alea...

Buganu Daniel
11-04-2006, 08:37 PM
Salut!
Am o problema si as vrea de la voi un raspuns daca se poate.
Noi am castigat pe 3 mai 2006 dar ne-am casatorit in ianuarie 2006 deci inainte de a castiga.
Eu sunt din Galati iar sotia din Bucuresti.
Locuiesc in Bucuresti impreuna cu sotia la mama soacra din vara 2005 dar nu mi-am facut mutatie deci pe hartie stau tot in Galati.
Mi-e teama ca se vor lega de faptul ca avem adrese diferite.
EU lucrez in Bucuresti din mai 2006.
Daca ma vor intreba de ce nu avem aceeasi adresa ce credeti ca as putea sa raspund cat mai convingator?
Multumesc!

Jordache
11-05-2006, 11:22 AM
Situatia ta este destul de incurcata iar la interviu trebuie sa fii sincer si promt. In situatia ta nu ai nimic de ascuns, nu?
Avem pe forum experienta nefericita a unei familii de doctori ... din cauza serviciului, sotii locuiau la adrese diferite (in localitati diferite) ... nu stiu ce au rezolvat... se pare ca au fost amanati sau chiar respinsi...
Daca mai ai timp, pana la interviu, trebuie sa aduni cat mai multe dovezi ca ai locuit cu sotia din 2005.
Trebuie sa obtii o adeverinta de la serviciu din care sa reiasa data de cand lucrezi la ei sau o copie dupa cartea de munca + traducere + legalizare…
Daca locuiesti la bloc, daca ai fost trecut la cheltuielile de intretinere, poti obtine de la administrator o adeverinta din care sa reiasa data de cand locuiesti acolo.
Daca locuiesti la casa .... e mai complicat... poate din facturile de utilitati sa dovedesti ca acestea au crescut ...
Iti doresc mult succes!

marius76
11-05-2006, 11:57 AM
As avea o intrebare.
Celor care vi s-a pus intrebarea "De ce vreti sa mergeti in USA", ce ati raspuns?
Mersi
M-am uitat in fix ochii ei .. am zambit (asta a fost usor .. tipa este o draguta:cool: ).. si am spus pentru o viata mai buna!

Daca ma vor intreba de ce nu avem aceeasi adresa ce credeti ca as putea sa raspund cat mai convingator?
Multumesc!
M-am gandit si eu la treaba asta .. ce cred eu ca ar ajuta (pe langa toate cele .. cat mai multe foto si cat mai vechi .. s.a.)
- ceva proprietati pe numele am�ndurora (masini .. ap .. terenuri)
- facturi care iti vin pe adresa respectiva .. mobil .. trece fix-ul pe numele tau
- vacante impreuna .. daca sunt pe afara si mai bine.. le demonstrati cu pasapoartele + voucer + chitante
Sper sa ajute,
Marius

Buganu Daniel
11-05-2006, 01:30 PM
Nu credeti ca o dovada a relatiei ar fi faptul ca sotia mea este imputernicita a unui cont pe numele meu incheiat inca din 2005, cand eram doar prieteni?
Reprezinta o dovada destul de puternica?
Multumesc

Jordache
11-05-2006, 01:59 PM
Nu credeti ca o dovada a relatiei ar fi faptul ca sotia mea este imputernicita a unui cont pe numele meu incheiat inca din 2005, cand eram doar prieteni?
Reprezinta o dovada destul de puternica?
Multumesc

Trebuie sa intelegem ca toate dovezile cerute la interviu sunt pentru autoritatile americane.
Angajatele consulatului fiind romance vor intelege f bine situatia ta dar americanii mai greu.
Tu trebuie sa dovedesti ca relatia ta a continuat si dupa casatorie cu toate ca nu ati avut aceeasi adresa.
Imputernicirea este este din 2005 ori tu trebuie sa acoperi perioada de dupa casatorie.
Aduna toate fotografiile si toate dovezile din care sa rezulte ca ati fost impreuna in aceasta perioada.
Bafta!

Buganu Daniel
11-05-2006, 04:31 PM
Pai imputernicirea este inca valabila pentru ca la interviu voi prezenta contul in care am banii necesari pentru emigrare.Si oricum sotia apare ca imputernicit fara intrerupere din 2005 pina in prezent adica pina in ziua cand vom merge la interviu.
Ce parere aveti?

Shrek
11-05-2006, 09:21 PM
Ce parere? Sa aduni cit mai multe dovezi! Si imputernicirea de care zici, si poze, si facturi, absolut orice ar putea fi folosit drept proba in favoarea voastra. Plus toate ideile care ti-au fost date de antevorbitorii mei.

Mult succes!

Buganu Daniel
11-16-2006, 04:15 PM
Exista dintre cei care au scris pe forum persoane care nu au trecut interviul?Din ce vad eu cam toti au luat vizele

vitu
11-16-2006, 05:25 PM
Da buna intrebare..?

Dar poate si sunt, dar posibil nu stiu de acest forum si altii care nu au curajul sa scrie despre aceasta treaba...!

Doamne fereste ..!
Sa fie tot bine la toata lumea ...!
Traiasca forumul, daca nu era el cred ca multi ratau viza..!

mihcrc
11-16-2006, 07:35 PM
exista...am citit eu...dar de cel mai multe ori sunt respinsi fie din cauza ca nu au bacul iar meserie nu le este recunoscuta,fie ca sau casatorit dupa plicul 1 si nu au dovezi suficiente ,sau au fost descalificati(am citit un caz incdredibil....sotia era castigatoare dar o fost descalificata la interviu pt ca nu a trecut in aplicatia online si pe copii sotului din fosta casatorie care dupa legea americana devin si copii ei,desi opii stau alaturi de mama lor)..in rest..nu am citit cazuri in care sa fie respinsi dak au toate actele si dak nu au ceva de ascuns(adika trebuie sa susti ceai scris in plicul 1).........si asa ca o concluzie din ceam citit eu...dak reusesti sa predai actele si sa platesti taxa viza e aproape luata.

vitu
11-16-2006, 08:26 PM
Cred ca se are in vedere anul acesta DV 2007..!

mihcrc
11-16-2006, 08:31 PM
ma indoiesc...intrebarea era dak exista oameni care au scris pe forum si au ratat interviul...forumul nu e numai pt cei du dv 2007....e de mai multi ani...

bigu81
11-17-2006, 08:30 AM
exista...am citit eu...dar de cel mai multe ori sunt respinsi fie din cauza ca nu au bacul iar meserie nu le este recunoscuta,fie ca sau casatorit dupa plicul 1 si nu au dovezi suficiente ,sau au fost descalificati(am citit un caz incdredibil....sotia era castigatoare dar o fost descalificata la interviu pt ca nu a trecut in aplicatia online si pe copii sotului din fosta casatorie care dupa legea americana devin si copii ei,desi opii stau alaturi de mama lor)..in rest..nu am citit cazuri in care sa fie respinsi dak au toate actele si dak nu au ceva de ascuns(adika trebuie sa susti ceai scris in plicul 1).........si asa ca o concluzie din ceam citit eu...dak reusesti sa predai actele si sa platesti taxa viza e aproape luata.
cam tot ce ai spus e adevarat cu exceptia ultimului paragraf.....indiferent daca ai sau nu bac, daca ai trecut sau nu copii, cei de la ambasada tot te trimit sa platesti taxa si te invita la interviu chiar daca iti spun ca nu prea ai sanse...pe chitanta scrie clar NO REFUNDS
bafta

terbea
11-17-2006, 08:36 PM
Ce ati raspuns la intrebarea "De ce vreti sa plecati in SUA?"

...pentru o viata mai buna...afost ok, se pare, pentru ca am primit viza!:D

Buganu Daniel
11-18-2006, 01:29 PM
Dupa ce am luat vizele ni s-a spus ca dupa ce aterizam in USA vom avea un mic interviu si la intrare in vama.Am auzit pe cineva ca cei de la vama verifica daca ai banii pe care i-ai declarat la interviu la Bucuresti
ASa este?
Stie cineva ceva legat de treaba asta?

nanpito
11-18-2006, 04:06 PM
te intreaba de bani dar nu de cei declarati la ambasada. te intreaba daca ai bani cash, si cat ai.

bigu81
11-18-2006, 04:30 PM
legat de intrebarea cu banii din vama din state...daca delcari ca ai sa zicem 4mii si la interviu aveai 10 mii care era minimul ce se poate intampla?

cout3
11-18-2006, 05:42 PM
Esti ca si intors inapoi bigule!!!Hai ca iar am ras cu tine mah!!!N-are mah ce sa-ti faca , ce , o sa zica stai domne' ca mata ai zis ca ai 10 miare si n-ai si ca atare nu te las in state?Pai stai nene ca eu am conturi la bancile din Romania ce vrei sa vin cu banii-n plasa?Insa s-ar putea sa te puna sa faci dovada ca-i ai la o banca-n Romania dar e putin probabil.Ca doar n-o sa te puna acolo sa te conectezi la net sa-i arati lui ca ai tu bani sau nu.Sau ce, sint pe numele lui tata si el mi-i trimite dupa ce ma stabilesc , care e problema?Stai linistit ca n-o sa ai astfel de probleme,mai bine zii daca te duci in locul meu la interviu ca io sint cocosh aici da' mai am un pic si tre sa ma duc la aia la Bucuresti si sa vad atunci pe unde scot camasha...

gigi mihalache
11-18-2006, 05:49 PM
Dupa cum ati vazut sunt foarte multi aici pe forum care nici nu au avut bani, au avut doar sponsor si evaluarai propietati de aici din romania si au primit viza. acolo la vama este foarte posibil sa intrebe de bani dar nu are nici o legatura cu sumele pe care le-ai declarat tu la interviu. pe cei cu vize turistice ii intreaba la vama de bani nu sunt sigur daca si loteristii o sa fie interogati pe tema asta. asa ca nu va faceti griji in privinta asta.

mav116
11-18-2006, 05:57 PM
deci, pt cei care poate nu au mai calatorit in strainatate sau care nu stiu care sunt legile. La iesirea/intrarea in alta tara nu ai voie sa transport cash mai mult de 10.000$ sau echivalentul in alta moneda nedeclarati. Daca vii din germania de ex, la vama o sa te intrebe cati bani ai la tine (ca sa nu depasesti suma respectiva). Si in Moldova daca intri te intreaba cati bani ai! asta nu inseamna ca trebuie sa ai vreun ban la tine! poti avea 100$ sa iti iei ceva de mancare pe aeroport eventual sau de taxi. Dar ca sa nu se faca intrari ilegale de bani in tara se intreaba si se verifica (de ex, ex-rapidistul Danut Lupu a fost prins in vama cu 40mii euro si i s-au confiscat pt ca nu erau declarati!)
ce intreaba pe aeroport acolo e altceva si nu verifica nimeni banii de la interviu. Nu mai ridicati astfel de probleme pt ca nu exista si va stresati inutil

acslater
11-21-2006, 01:28 PM
as adauga :
banii din cont sunt a dvs. sau imprumutati de la familie
ce veti lucra in state?in domeniu?
cat timp ati fost plecat din atara cel mai mult

ionesco26
11-28-2006, 02:44 AM
am si eu 2 intrebari legate de suma minima care trebuie sa o am la interviu,
De fapt care este suma minima cash care trebuie sa o declar?
2. Eu lucrez, daca mai fac si un imprumut de nevoi personale la banca, si declar banii ca fiind ai mei si disponibili, verifica ca sunt din imprumut si nu-i accepta?
multumesc,

terbea
11-28-2006, 07:58 AM
1.nu exista o suma minima...nu se specifica nicaieri in instructiuni o suma anume...doar sa ai bani ca sa te intretii o perioada in State fara a cere ajutorul guvernului american...din cate se pare o suma minima ar fi cam in jur de 5000$/pers...dar asta doar neoficial...oricum,ma gandesc ca daca ai mai mult de atat...si mai bine!
2.tu trebuie sa areti doar extrasul de cont si (eventual) o adeverinta/scrisoare de bonitate de la banca unde ai banii in cont sau depozit si sa declari ca banii sunt ai tai. Atat! Fara alte "prostii" de genul ca i-ai imprumutat de la banca, familie sau prieteni...Doar sunt banii tai din economii personale, nu?!;)
In rest, multa bafta iti doresc si sa stai linistit ...daca ai TOATE actele in ordine cu tine la interviu...viza este a ta, fara nici o problema!
Bafta.

acslater
11-30-2006, 10:15 AM
am si eu 2 intrebari legate de suma minima care trebuie sa o am la interviu,
De fapt care este suma minima cash care trebuie sa o declar?
2. Eu lucrez, daca mai fac si un imprumut de nevoi personale la banca, si declar banii ca fiind ai mei si disponibili, verifica ca sunt din imprumut si nu-i accepta?
multumesc,
Nu verifica nimeni daca bani sunt din imprumut sau nu.Tu trebuie sa duci un simplu extras de cont, in rest pe nimeni nu intereseaza de unde ii a-i. Normal ca la interviu cand te intreaba tu zici ca sunt a-i tai din economii personale.

hei_gringo
12-01-2006, 12:58 AM
Mare atentie!
Evitati extrasul de cont curent sau de card de debit. Aceste fonduri NU sunt luate in calcul!
In rest, nu conteaza ai cui sunt banii sau cum ai facut roste de ei. Nici la intrare in tare nu le pasa decat sa fii sub limita de cash si sa te poti intretine on perioda (se presupune ca ai nevoie de niste timp sa te angajezi!)

Mult succes tuturor!
PS: Noi suntem aici de 11 luni si ne merge foarte bine!

adi_cio
12-01-2006, 01:26 AM
Mare atentie!
Evitati extrasul de cont curent sau de card de debit. Aceste fonduri NU sunt luate in calcul!

Eu am avut extras de cont curent..si a fost acceptat fara nici o problema...

Multa bafta in continuare...sa auzim numai de bine...

bigu81
12-01-2006, 10:26 AM
Mare atentie!
In rest, nu conteaza ai cui sunt banii sau cum ai facut roste de ei. Nici la intrare in tare nu le pasa decat sa fii sub limita de cash si sa te poti intretine on perioda (se presupune ca ai nevoie de niste timp sa te angajezi!)

Mult succes tuturor!
eu am avut foaie de varsamant si nu am avut probleme!Nu m-a intrebat nimic in legatura cu banii!

dorislup
01-17-2007, 10:00 PM
a mai avut careva din loteristi respingeri la ambasada SUA? Ma refer inainte de a cistiga la loterie.Credeti ca are importanta asta ? eu am mai multe respingeri .

cout3
01-17-2007, 10:17 PM
Nu are nicio legatura.Au fost cativa care au avut respingeri ptr turist si au luat fara prob interviul.Sint 2 cazuri total diferite ,situatia ta acum fiind aceea de emigrant vs viza de turist pe care o cereai tu inainte.

gigi mihalache
01-17-2007, 11:17 PM
Nu iti face griji din cauza asta. Sotia mea a fost respinsa de vreo 6 ori la ambasada, si nu am avut probleme, citeste experienta noastra, mai ales ca ea a fost castigatoarea, nici macar nu a intrebat-o de asa ceva.
Asa ca << dorislup >> e ok, du-te fara teama la ambasada ca viza e a ta, te asteapta. numai sa ai totul in ordine, in rest e formalitate.
BAFTA !

anda_14
03-29-2007, 10:35 AM
Va rog sa ma ajutati si pe mine la cateva intrebari sau neclaritati ptr.mine,avem interviul pe 2 aprilie luni deci,si sunt eu sotul meu si doi copii ai nostri,am pregatit toate actele din punctul meu de vedere,caziere,diplome de bac,evaluari ale proprietatilor si bunurilor certificate de nastere de casatorie tot ce trebuie,analize,pasapoarte tot tacamul,acum intrebarea mea este ptr.copii,ma refer la cei care au mai fost la interviu cu copii sau un copil vi s-au cerut ceva in plus,ceva ce nu am citit eu poate,ptr.copii am certificatele de nastere traduse legalizate am foto si pasapoartele lor si analizele care au fost facute in rest mai trebuie ceva?
In rest AOS nu avem am doar o scrisoare de recomandare din Sate ptr.ca eu am fost si am lucrat acolo in perioada 12 mai-15 septembrie 2005,la un hotel in Florida-Orlando,si de la managerul hotelului am o scrisoare de recomandare ptr.ambasada precum ca pot incepe munca acolo de cum ajung si eu si sotul meu si ca cei de la ambasada pot suna oricand la el sa ceara sfaturi despre mine.Asta e tot.Avem bani in cont dar nu foarte multi in rest evaluari de la masina si 2 apartamente care le vindem dupa ce vedem viza si putem pleca la noi cu vreo 60.000 de dolari.Va rog sa imi raspundeti ptr.ca timpul este foarte scurt si trece foarte repede.Va multumesc tuturor.

Crissti
03-29-2007, 04:07 PM
buna, buna!
anda, ce ai spus pentru copii este bine.
nu iti cer altceva, iar la interviu poate sa ii intrebe de vorba eventual, dar vor voi sa-i vada langa voi, evident.
despre restul cred ca este OK doar un sfat vreau sa-ti dau. te calmezi, iti faci curaj singura si te duci la interviu stapana pe tine! chiar daca n-ai multi bani in cont ai evaluari de apartamente si o scrisoare de sustinere din state ceea ce arata ca esti hotarata sa faci fata acolo pana va puneti pe picioare si asta este singurul lucru pe care il ai de demostrat la interviu.
trebuie sa arati ca esti stapana pe situatie, mai ales daca esti aplicantul principal.
mult noroc!
crissti

anda_14
03-29-2007, 05:41 PM
Multumesc foarte mult de incurajari,Cristi,chiar aveam nevoie,intradevar sunt aplicantul principal si crede-ma ca am foarte mari emotii,dar nici nu ma pot da peste spate sa imprumut bani din stanga si din dreapta ca sa avem bani in cont,eu cred ca este de ajuns ceea ce avem si ceea ce este asta e purul adevar,mai bine decat sa mint,si plus de asta nu vom pleca la noi fara bani,vom lua de ajunsi cate sa ne ajunga mai multe luni bune.Multumesc inca odata de incurajari dar cred ca fiecare la randul lui care a trecut prin interviu a avut emotii,e ceva normal cred eu,am mai trecut odata prin asa ceva anul trecut,dar parca de data asta e altceva.Probabil luni dupa interviu cand totul se va sfarsi vom rade de emotiile noastre si de gandurile care le avem,dar pana atunci ni se pare ca este o vesnicie.Oricum am sa postez dupa interviu cum ajung acasa sa av scriu din experientele noastre ca sa vada si ceilalti care mai au interviul.
Multumesc mult si SA FIE cu BAFTA!

ultravioleta
05-13-2007, 09:44 PM
La interviu se pun intrebari despre ststul ilegal prin alte tari?
daca am stst sa spunem sau nu?
ne pot refuza viza daca nu trecem in primul formular ca am stat sase luni prin alte tara, iar la interviu ne intreaba sispunem da?
sa aducem cazierul?
se poate daca nu am stat legal?
nu am vrea sa pierdem viza prosteste...de aaceea atatea intrebari....daca cineva ne poate ajuta cu lamuriri ii vom ramane recunoscatori
va multumim!